Cele mai citite
 


SUA ar trebui să fabrice şi să stocheze vaccinuri împotriva holerei (experţi)
vineri, 26 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Statele Unite ale Americii (SUA) ar trebui să fabrice şi să stocheze la scară mare doze de vaccin împotriva holerei pentru a putea interveni rapid în cazuri de epidemie precum cea care loveşte în prezent Haiti, au apreciat trei cercetători într-o scrisoare deschisă dată publicităţii miercuri, relatează AFP.
'Costurile creării şi gestionării unui stoc de mai multe milioane de doze de vaccin împotriva holerei ar fi scăzute', scriu Matthew Waldor, de la Facultatea de medicină a Universităţii Harvard, Peter Hotez, de la Universitatea George Washington, şi John Clemens, director al Institutului internaţional pentru vaccinuri (IVI), din Coreea de Sud.

'Dar beneficiile umanitare ale unei distribuţii rapide de vaccine antiholeră în regiuni care prezintă un risc ridicat de epidemie de holeră, ca şi capitala haitiană Port-au-Prince, distrusă de un seism şi unde 1,3 milioane de persoane trăiesc în tabere de refugiaţi în condiţii sanitare proaste, ar fi enorme', adaugă cercetătorii în scrisoarea publicată de New England Journal of Medicine.

Epidemia de holeră care loveşte Haiti de luna trecută s-a soldat cu 1.415 de morţi în aceste ţări şi circa 56.000 de persoane au fost afectate, conform ultimului bilanţ al Ministerului haitian al Sănătăţii.

'Dacă vaccinul ar fi fost acum disponibil, ar fi fost încă timp să-l transportăm în regiuni din Haiti unde epidemia nu s-a răspândit încă pentru a stabiliza' evoluţia epidemiei în ţară, subliniază oamenii de ştiinţă.

Există trei vaccinuri diferite împotriva holerei, dar fabricanţii nu au decât de 500.000 de doze disponibile, precizează cercetătorii, 'ceea ce face imposibilă o vaccinare la scară mare a grupurilor de populaţie cu un grad de risc ridicat de infectare'.

Constituirea unui stoc de vaccinuri i-ar permite Washingtonului 'să contribuie la promovarea stabilităţii şi păcii internaţionale printr-o diplomaţie a vaccinurilor', apreciază autorii.

În prezent, între trei şi cinci milioane de oameni suferă de holeră şi între 100.000 şi 130.000 de oameni îşi pierd viaţa anual din cauza maladiei, notează AFP.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
SUA au peste 70 de milioane de doze de vaccin nefolosite Statele Unite ale Americii încă mai au 71 de milioane de doze de vaccin împotriva gripei porcine nefolosite, însă nu a sosit încă vremea să renunţăm la ele, a afirmat luni guvernul federal, citat de agenţia britanică Reuters.
Holeră în Haiti: 724 de morţi, potrivit unui nou bilanţ Epidemia de holeră din Haiti a provocat moartea a 724 de persoane, dintre care patru la Port-au-Prince, în timp 11.000 de bolnavi au fost spitalizaţi, a anunţat joi Ministerul haitian al Sănătăţii, potrivit unui nou bilanţ, informează AFP.
Haiti: 76 de noi morţi în epidemia de holeră (Ministerul Sănătăţii) Port-au-Prince, 17 nov /Agerpres/ - Epidemia de holeră din Haiti s-a soldat cu 1.100 de morţi în total, conform unui nou bilanţ comunicat miercuri de Ministerul Sănătăţii, cu 76 mai mulţi decât la raportarea difuzată anterior, relatează AFP.
Epidemie de holeră în Haiti: 105 de decese de sâmbătă, 442 în total Epidemia de holeră din Haiti s-a soldat cu 105 noi decese de sâmbătă, bilanţul morţilor fiind acum de 442 de morţi, au anunţat miercuri autorităţile haitiene, care au precizat că există şi 1.978 de noi spitalizări, ceea ce ridică numărul lor total la 6.742, relatează AFP.
Haiti: 76 de noi morţi în epidemia de holeră (Ministerul Sănătăţii) Port-au-Prince, 17 nov /Agerpres/ - Epidemia de holeră din Haiti s-a soldat cu 1.100 de morţi în total, conform unui nou bilanţ comunicat miercuri de Ministerul Sănătăţii, cu 76 mai mulţi decât la raportarea difuzată anterior, relatează AFP.
RETROSPECTIVÃ Ebola, maladia anului 2014 Epidemia de febră hemoragică Ebola din Africa de Vest, cea mai gravă de la identificarea virusului Ebola în 1976, continuă să facă numeroase victime în statele afectate, pe fondul încercărilor de a se găsi un tratament care să pună capăt pierderii de vieţi omeneşti. Epidemia, declanşată în decembrie...