Cele mai citite
 


Vaccinarea împotriva infecţiei cu Human Papilloma Virus (HPV) este susţină şi de ginecologi.
luni, 24 noiembrie 2008   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Sursa: Agerpres

Seful Clinicii de ginecologie obstetrica a Spitalului "Sfântul Pantelimon" din Bucureesti, prof. dr. Virgil Ancar, a declarat pentru AGERPRES, ca recomanda vaccinarea, subliniind importanta prevenirii cancerului de col uterin. El a mentionat ca între cele câteva decese care au avut loc în lume si administrarea acestui vaccin nu s-au dovedit stiintific legaturi de cauzalitate.

 La rândul său, prof. dr. Gheorghe Peltecu, directorul maternităţii "Filantropia", a declarat şi el pentru AGERPRES că este favorabil acestei vaccinări.

"Beneficiile sunt foarte mari. În prevenţia primară cu efect în timp, această vaccinare aduce importante beneficii. FDA (Agenţia Americană a Medicamentului), cea mai severă agenţie pentru medicamente din lume a dat undă verde acestui vaccin", a spus prof. dr. Peltecu.

Vaccinarea se face în scop profilactic, pentru a preveni infecţia. Cancerul de col uterin nu se vindecă prin această vaccinare, o infecţie cu Human Papilloma Virus (HPV) existentă nu poate fi vindecată în urma administrării vaccinului.

Se recomandă ca vaccinul să fie administrat în intervalul de vârstă de 9-26 ani, fiindcă s-a demonstrat că răspunsul imun al organismului la administrarea vaccinului este mai crescut în intervalul 9-15 ani, iar persoanele de la grupa 15-26 ani sunt cele mai expuse contactării HPV prin activitate sexuală.

Vaccinarea trebuie coroborată cu teste screening, respectiv testul Babeş Papa Nicolau. AGERPRES/(Cornelia Stanciu)

 

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
A început campania de vaccinare împotriva HPV Sursa: Agerpres Campania de vaccinare împotriva Human Papilloma Virus (HPV), raspunzator de cancerul de col uterin, a început, luni, în scoli pentru 110.000 de fetite de clasa a IV-a. Ministrul Sanatatii Publice, Eugen Nicolaescu, anuntase declansarea acestei campanii nationale, în cadrul careia vaccinarea...
Coaliția de Prevenire a Cancerului de Col Uterin încurajează părinții să solicite vaccinarea anti-HPV la medicul de familie Coaliția de Prevenire a Cancerului de Col Uterin din România, formată la inițiativa Fundației Renașterea, face un apel, în cadrul Săptămânii Europene de Prevenție a Cancerului de Col Uterin, pentru o mai mare implicare a autorităților din sănătate și a medicilor în realizarea celor două mari...
Campania națională de vaccinare anti-HPV va începe în luna martie a acestui an, potrivit Ministerului Sănătății Coaliția de Prevenire a Cancerului de Col Uterin, formată la inițiativa Fundației Renașterea, susține demersul Ministrului Sănătății, Eugen Nicolăescu, în ceea ce privește programele de prevenție pentru cancerul de col uterin, printre acestea fiind și inițiativa de a relua campania de vaccinare...
Dr. Adrian Pană: Campania naţională de vaccinare anti-HPV ar putea începe în luna martie Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii dr. Adrian Pană a afirmat, miercuri, că vaccinarea împotriva HPV ar putea începe în luna martie, pentru un grup ţintă de 10-14 ani.
Coaliția de Prevenire a Cancerului de Col Uterin în România susține începerea campaniei naționale de vaccinare împotriva HPV pentru 2013-2014 Coaliția de Prevenire a Cancerului de Col Uterin în România susține preocuparea Ministerului Sănătății de a găsi formula optimă de vaccinare împotriva HPV, o eventuală campanie putând debuta în a doua parte a anului 2013.
Olsavszky (OMS): România este pe primul loc în Europa la decesele provocate de cancerul de col uterin România este pe primul loc în Europa la decesele provocate de cancerul de col uterin, conform statisticilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii prezentate miercuri de reprezentatul OMS în România, Victor Olsavszky.