Cele mai citite
 


Subsecretarul de stat în MS dr. Raed Arafat: Planul roşu, funcţional în câteva zile
vineri, 26 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
'Planul roşu' de intervenţii în situaţii de accidente colective va deveni funcţional în cel mult două săptămâni.
Prezent joi la Conferinţa naţională de medicină de urgenţă şi salvări în situaţii speciale 'Search and Rescue 2010', care se desfăşoară la Băile Felix, subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii dr. Raed Arafat a declarat, pentru AGERPRES, că acest concept al 'planului roşu' este prevăzut în cadrul legislaţiei privind sistemele de urgenţă şi urmează să fie implementat în fiecare judeţ.
Acesta prevede modul de intervenţie din partea mai multor instituţii în caz de accident colectiv, care depăşeşte resursele existente de intervenţie.
'Ideea este că, în momentul în care există o situaţie de accident colectiv, cu mai multe victime sau potenţial poate producă mai multe victime, prefectul sau inspectorul-şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă din judeţul respectiv poate declanşa planul roşu, care concentrează resurse ale pompierilor, SMURD şi Ambulanţă, sub o comandă unică pentru intervenţie', a explicat dr. Raed Arafat.
Conceptul funcţionează bine, de peste 20 de ani, în Franţa. El a fost început şi la Bucureşti.
Aproximativ 600 de specialişti în salvări umane - medici, pompieri, salvatori montani şi din peşteri - din ţară şi lectori din cinci ţări străine participă la lucrările celei de a doua ediţii a Conferinţei naţionale de medicină de urgenţă şi salvări în situaţii speciale, organizată de Asociaţia Search and Rescue Team in Special Situations (SARTISS) în colaborare cu ISU 'Crişana' şi Societatea de Medicină de Urgenţă şi Catastrofă din România.
Cele trei instituţii organizatoare şi-au propus să încurajeze practica modernă, eficientă a medicinei de urgenţă în România şi să se constituie într-o scenă de prezentare a experienţelor şi schimburilor de informaţii. Lucrările conferinţei din acest an vor aborda teme de la situaţiile complexe ale traumatologiei aplicate, la practica anesteziei în departamentul de urgenţă, până la managementul accidentelor în diverse situaţii speciale.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bihor: Conferinţa naţională de medicină de urgenţă şi salvări în situaţii speciale, la Băile Felix Conferinţa Naţională de Medicină de Urgenţă şi Salvări în Situaţii Speciale 'Search and Rescue', ajunsă la a şaptea ediţie, va avea loc, în perioada 30 septembrie - 4 octombrie, la Băile Felix, a anunţat, marţi, Asociaţia SARTISS, organizatorul evenimentului.
Bihor: Conferinţă Naţională de Medicină de Urgenţă şi Salvări în Situaţii Speciale, la Băile Felix Peste 600 de medici, rezidenţi, studenţi la medicină şi invitaţi, printre care oficiali ai Ministerului Sănătăţii, Ministerului de Interne şi a principalelor servicii de salvare din România, vor participa în perioada 1-3 noiembrie, la cea de-a patra ediţie a Conferinţei Naţionale de Medicină de Urgenţă...
STRÃIN, IUBESC ROMÂNIA/ Raed Arafat: România este ţara unde sunt acasă A conceput şi introdus în România un sistem inovator de intervenţii în situaţii de urgenţă, dat astăzi ca exemplu în alte ţări şi utilizat ca studiu de caz de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS). Toate acestea pornind la drum cu o maşină cumpărată la mâna a doua echipată cu girofaruri, pentru...
Dr. Raed Arafat: Comunicarea cu presa trebuie să fie transparentă, permanentă, bazată pe încredere reciprocă Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne Raed Arafat a apreciat joi, la Băile Felix, primul curs "făcut în masă" pentru purtătorii de cuvânt din toate inspectoratele de urgenţă din ţară susţinut de specialistul BBC Ian Cameron, considerând că în relaţia cu presa comunicarea trebuie să fie...
Simulator virtual complex, unic în Sud Estul Europei, la ISU Mureş Preşedintele Fundaţiei pentru SMURD, dr. Raed Arafat, a anunţat vineri, la Târgu Mureş, închiderea proiectului "Profesionişti în intervenţia integrată la accidente colective şi dezastre", în valoare de 20,7 milioane de lei, în cadrul căruia a fost dezvoltat şi un simulator virtual complex, unic în Sud...
Bihor: A doua ediţie a Conferinţei 'Search and Rescue', la Băile Felix A doua ediţie a Conferinţei Naţionale de Medicină de Urgenţă şi Salvări în Situaţii Speciale 'Search and Rescue 2010' se va desfăşura la Băile Felix, în perioada 24 - 28 noiembrie.