Cele mai citite
 


Leucemia, vindecată cu celule stem din cordonul ombilical
vineri, 26 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Oncologie
 

Medicii germani susţin că au vindecat complet, pentru prima dată, un caz de leucemie limfoblastică, cu ajutorul unui transplant de celule stem din cordonul ombilical al unei paciente care are acum vârsta de nouă ani, transmite joi Efe.

Anunţul a fost făcut de banca germană care stochează celule din cordoane ombilicale 'Vita 34', o firmă înfiinţată în 1997 de medicii din oraşul Leipzig, aflat în estul ţării.

Potrivit specialiştilor din cadrul Vita 34, boala a fost diagnosticată când fetiţa avea vârsta de trei ani, şi - după ce a fost supusă procedurilor de chimioterapie, s-a demonstrat că singura posibilitate de supravieţuire consta într-un transplant cu celule stem.

'Speranţa de viaţă a pacientei era de numai trei luni, fără o terapie cu celule-stem', a explicat într-un comunicat doctorul Eberhard Lampeter, directorul medical al Vita 34, care a comentat faptul că unele celule canceroase ajunseseră deja la creier.

Lampeter a mai spus că părinţii fetiţei au decis, în momentul naşterii acesteia, să-i conserve cordonul ombilical, din care au fost extrase celulele stem necesare pentru transplant.

Medicul a semnalat că au trecut 75 de luni de la intervenţie, iar 'acum putem vorbi cu certitudine de o vindecare'.

Vita 34, cea mai veche şi mai mare bancă de conservare a cordoanelor ombilicale din Germania, a subliniat că până acum 75.000 de părinţi au apelat la serviciile sale.

Lampeter a mai spus că 15 copii au putut fi trataţi până acum cu celule stem extrase din cordoanele ombilicale proprii.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Dr. Benedek Istvan: Nu de bancă de celule stem avem nevoie, ci de registru naţional pentru donori Şeful Clinicii de Hematologie şi Transplant Medular din Târgu Mureş, prof. univ. dr. Benedek Istvan, a declarat duminică, într-o conferinţă de presă, că băncile de măduvă osoasă sunt 'o prostie' şi că România are nevoie de un Registru Naţional de Donori.
Un copil cu paralizie cerebrală primeşte un tratament cu propriile celule stem depozitate în Banca Cryo-Save Cryo-Save, cea mai mare bancă din Europa de stocare a celulelor stem, anunță că pe 10 decembrie 2013, o fetiță de 4 ani din Spania a primit o infuzie de celule stem provenite din propriul sânge recoltat şi procesat din cordonul ombilical, pentru a fi tratată de paralizie cerebrală.
Ce nu știu românii despre celulele stem? “Celulele stem recoltate la naştere provin din embrioni”, “recoltarea de celule stem presupune diferite riscuri” sau “Biserica este împotriva recoltării de astfel de celule” sunt doar trei din cele mai des răspândite informaţii greşite privind celulele stem recoltate la naştere.
CRYO-SAVE ELIBEREAZA INCA O PROBA DE CELULE STEM - O FETITA IN VARSTA DE SASE ANI CU PARALIZIE CEREBRALA ESTE TRATATA CU PROPRIILE CELULE STEM STOCATE DE CRYO-SAVE DIN SANGELE CORDONULUI OMBILICAL Cu sase ani in urma, un cuplu din Portugalia a decis la nasterea fetitei lor sa-i depoziteze celulele stem recoltate din sangele cordonului ombilical la Banca Cryo-Save (Euronext: CRYO, „Cryo-Save"). Saptamana trecuta, fetita a fost tratata la Universitatea Duke din Statele Unite cu propriile celule...
ŞTIINŢÃ: Primul transplant medular la copil efectuat în România Primul transplant medular la copil, premieră în România, a fost efectuat în iunie 2001, de prof. univ. dr. Margit Şerban, şeful Centrului de Transplant Medular din Timişoara, pacientul fiind un copil bolnav de cancer limfatic. Ulterior, medicul Margit Şerban a mai realizat două premiere în chirurgia...
Centru de transplant de celule stem, inaugurat la Spitalul Universitar Un nou centru de transplant de celule stem, cel de-al cincilea din România, a fost inaugurat luni la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB).