Cele mai citite
 


Timiş: Ovidiu Brînzan admite că managerii spitalelor au sprijin politic
vineri, 26 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Fostul ministru al Sănătăţii Ovidiu Brînzan (PSD) a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că implicarea Primăriei Timişoara în organizarea concursurilor de manageri de la spitalele din municipiu aflate sub patronajul Municipalităţii este un aspect pozitiv.
'Acest lucru înseamnă că Primăria îşi asumă, de acum înainte, responsabilitatea pentru buna funcţionare a spitalelor din oraş, nu doar la nivel organizatoric, cât mai ales sub aspect financiar', a afirmat fostul ministru.

El a subliniat faptul că în alte oraşe primăriile au creat deja reţele de spitale care funcţionează împreună, sub o singură conducere, lucru care va fi analizat şi de nou-creatul Departament de sănătate al PSD Timiş, iar propunerea va fi avansată Primăriei Timişoara.
Ovidiu Brînzan a recunoscut faptul că fiecare partid are candidaţi favoriţi pentru funcţiile de manageri ai spitalelor timişorene. 'Dacă treaba va merge bine, ne vom mândri că oamenii noştri fac performanţă, dar dacă nu vor reuşi, va fi vina noastră, ceea ce implică o mare responsabilitate în alegerea omului potrivit', a spus el.
În contradicţie cu Brînzan, deputatul Horia Cristian (PNL) vede un pericol în 'politizarea spitalelor prin numirea în funcţii a unor reprezentanţi ai partidelor politice, şi nu a unor buni manageri'.
În Timişoara sunt patru spitale (de Boli Infecţioase 'Victor Babeş', de Copii 'Louis Ţurcanu', de Obstetrică-Ginecologie 'Dumitru Popescu' şi Municipalul) care au fost preluate de Primărie şi vor avea manageri noi.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Timiş: Ovidiu Brânzan (PSD) protestează faţă de aceia care îi atacă pe medicii care-şi fac datoria Fostul ministru al Sănătăţii social-democratul Ovidiu Brânzan consideră că asistăm la un atac fără precedent al sistemului totalitar la adresa corpului medical, 'după ce procurorii DNA au acuzat doi reputaţi profesori - Şerban Brădişteanu şi Ioan Lascăr - că şi-au făcut datoria' în cazul fostului premier...
Timiş: Prefectul cere verificarea legalităţii concursurilor de manageri din spitale Prefectul Mircea Băcală a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că va cere verificarea legalităţii concursurilor de ocupare a funcţiilor de manageri de spitale, organizate de Primăria Timişoara, după ce a primit foarte multe sesizări despre disfuncţiuni la acest nivel.
Timiş: Ovidiu Brînzan cere MS să sprijine spitalele pentru a nu rămâne fără bani de medicamente Fostul ministru social-democrat al Sănătăţii, Ovidiu Brînzan, a lansat joi un apel Ministerului Sănătăţii să sprijine spitalele pentru ca acestea să nu rămână fără medicamente şi materiale sanitare, la final de an.
Timiş: Ovidiu Brânzan îi cere demisia lui Cseke Attila Fostul ministru social-democrat al Sănătăţii Ovidiu Brânzan îi cere actualului deţinător al portofoliului, Cseke Attila, să renunţe la funcţie pentru "a nu face mai mult rău" sistemului sanitar din România.
Timiş: Se pun bazele construirii unui Institut Oncologic privat, în Timişoara Incidenţa crescută a maladiilor canceroase în vestul ţării şi numărul insuficient de locuri pentru pacienţii afectaţi de aceste boli au determinat mediul privat să demareze un proiect de înfiinţare a unui Institut Oncologic privat la Timişoara. Acesta are şanse să se finalizeze înaintea Institutului...
Timiş: Centrul de Medicină Genomică al UMF 'Victor Babeş' va avea un Registru Naţional de Boli Rare Centrul de Medicină Genomică al Universităţii de Medicină şi Farmacie 'Victor Babeş' Timişoara, împreună cu Spitalul de Copii 'Louis Ţurcanu' din municipiu vor avea din acest an un Registru Naţional de Boli Rare, a anunţat, vineri, prof. univ. Maria Puiu, şeful disciplinei Genetică a Universităţii de...