Cele mai citite
 


Primarul general doreşte desfiinţarea magazinelor de vise
vineri, 26 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat joi că îşi doreşte desfiinţarea magazinelor etnobotanice dar acest lucru nu se poate realiza fără abrogarea legii în vigoare.
'Pentru acest lucru sunt demersurile făcute către Guvern. Nu vreau să dau o dispoziţie de primar care a doua zi să fie atacată în justiţie şi suspendată. Voi avea nevoie de hotărârea Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) şi în luna decembrie se va produce acest lucru. Am văzut că există o emulaţie în acest sens, aş spune normală faţă de efectele plantelor etnobotanice', a precizat Oprescu.

Potrivit oficialului Primăriei Municipiului Bucureşti (PMB), pe site-ul instituţiei se află în dezbatere publică acest proiect de hotărâre, iniţiativă a mai multor consilieri generali, care interzice înfiinţarea magazinelor de acest gen la o distanţă mai mică de 1000 de metri.
Primarul general a fost de părere că ar trebui interzise şi magazinele de la parterul blocurilor, de unde copiii îşi pot procura cu multă uşurinţă aceste plante cu efecte halucinogene.

El a adăugat că Guvernul ar trebuie să mai renunţe la legi de acestea care nu fac altceva decât să introducă obişnuinţa de a se droga şi a celor care 'nici măcar nu au visat că vor începe vreodată'.
'Este un pas. Ce să facem, să stăm să ne uităm cum se duc copiii la spital şi să declarăm cu mânie revoluţionară că trebuie desfiinţate?', s-a întrebat retoric primarul general.

Edilul-şef a menţionat că, în Bucureşti, au fost închise 32 de astfel de magazine, întrucât cererile de înfiinţare a acestora erau adresate primarului de sector, iar în obiectul de activitate nu se menţiona că s-ar comercializa astfel de plante.

'Ei s-au adresat primăriilor de sector şi li s-a aprobat înfiinţarea acestor magazine, dar pentru cu totul altceva decât pentru vânzarea de plante etnobotanice. Acesta este adevărul, acelea au fost închise. Nu sunt foarte multe, dar sunt paşi hotărâţi şi concreţi în această direcţie, să scăpăm de nebunia aceasta cu plantele etnobotanice', a explicat Oprescu.
Primarul general a făcut aceste precizări, joi, la lansarea unui proiect care vizează promovarea unui stil de viaţă sănătos pentru copiii din Bucureşti. )
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Plantele etnobotanice nu intră sub incidenţa legii drogurilor Bucureşti, 27 aprilie /Agerpres/ - Proprietarii magazinelor specializate în vânzarea de produse cu efect halucinogen nu sunt în afara legii, întrucât aceste amestecuri vegetale nu figurează pe tabelele anexă ale Legii privind combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri şi nici pe cele ale Legii...
Proiect DGAS de promovare a unui stil de viaţă sănătos în rândul copiilor Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a participat joi la lansarea unui proiect destinat promovării unui stil de viaţă sănătos în rândul copiilor din Bucureşti, proiect iniţiat de către Direcţia Generală de Asistenţă Socială (DGAS).
Ministrul Sănătăţii: Proiectul privind interzicerea plantelor halucinogene va fi prezentat miercuri Un proiect de act normativ privind interzicerea de substanţe şi plante ce se vând actualmente în aşa numitele 'magazine de vise', dar care au efecte halucinogene şi dau dependenţă, va fi prezentat de către Ministerul Sănătăţii în şedinţa de Guvern de miercuri, a anunţat sâmbătă ministrul Cseke Attila...
Interzicerea magazinelor de vise în apropierea şcolilor, pe ordinea de zi a şedinţei de vineri a CGMB Interzicerea amplasării punctelor de comercializare a substanţelor halucinogene, etnobotanice şi asimilate acestora pe o rază de 1.000 m în jurul unităţilor de învăţământ bucureştene este unul dintre proiectele de hotărâre care figurează pe ordinea de zi a şedinţei de vineri a Consiliului General al...
Sorin Oprescu: Pacienţii care se tratează la Obregia cumpără droguri chiar din zona spitalului Consumatorii de etnobotanice care urmează un tratament de recuperare la Centrul de Asistenţă Integrată a Adicţiilor de la Spitalul Clinic de Psihiatrie "Prof. Dr. Al. Obregia" cumpără droguri chiar din zona unităţii sanitare şi de multe ori traficanţii pătrund în spital, susţine primarul general, Sorin...
Sorin Oprescu: Refacerea faţadelor imobilelor de pe marile bulevarde se va putea realiza cu bani europeni Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a anunţat miercuri că faţadele imobilelor de pe bulevardele centrale se vor putea reface cu bani europeni.