Cele mai citite
 


Suceava: Creştere îngrijorătoare a cazurilor de infectare cu HIV
vineri, 26 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Numărul cazurilor de infectare cu HIV în judeţul Suceava a cunoscut o creştere îngrijorătoare în acest an, 21 de cazuri fiind înregistrate până în prezent.
Şeful Secţiei Boli Infecţioase din cadrul Spitalului Judeţean Suceava, Corina Stănescu, a declarat presei, joi, că de la începutul anului s-au înregistrat 19 cazuri noi, la care se adaugă alte două recunoscute în această lună.
În evidenţa Spitalului Judeţean se află 176 de pacienţi infectaţi cu HIV, la care se vor adăuga cele două cazuri confirmate luna aceasta, dar terapie ARV (antiretrovirale) urmează doar 158 de pacienţi.

Pe de altă parte, şeful Compartimentului de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul DSP Suceava, Valerian Morariu, a declarat că sucevenii nu se testează privind infectarea cu HIV din pudoare, fiind considerată 'o boală ruşinoasă'.
Morariu a precizat că DSP Suceava efectuează acţiuni de monitorizare şi de testare la toate categoriile de risc, dar şi la persoanele care se căsătoresc şi la femeile gravide.

Potrivit lui Morariu, numărul de teste, comparativ cu anii trecuţi, a scăzut, majoritatea celor care apelează la DSP Suceava pentru astfel de servicii fiind gravidele. Îngrijorător este, consideră Morariu, faptul că persoanele din grupele de risc nu apelează la aceste teste. În acest an 270 de gravide au făcut testul Elisa şi alte 856 au efectuat teste rapide.
Şeful Compartimentului de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile a spus că, dintre cazurile noi depistate în acest an, două persoane au decedat la scurt timp. El a explicat că este foarte importantă testarea precoce pentru a nu ajunge în ultimul stadiu când se declanşează SIDA.

Persoanele testate, înainte de dezvăluirea rezultatului, sunt consiliate şi se poartă discuţii atât cu acestea, cât şi cu membrii familiei.
În urma acestor întâlniri, s-a aflat că două persoane au avut contacte neprotejate cu mai multe persoane, patru au avut contacte ocazionale, iar o persoană a declarat că a avut contacte cu persoane din mai multe ţări. Totodată, există şi cazuri de transmitere verticală, de la mamă la făt, bebeluşii fiind depistaţi odată cu mamele lor, acestea din urmă neştiind că sunt seropozitive.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Suceava: 13 cazuri noi de infecţie HIV/SIDA în judeţ În judeţul Suceava au fost depistate, în acest an, 13 cazuri noi de infectare cu virusul HIV/SIDA, a declarat, joi, directorul executiv adjunct pe probleme de Control şi Sănătate Publică din cadrul DSP Suceava, Cătălina Zorescu, în cadrul celei de a XI-a întâlniri anuale cu pacienţii seropozitivi, susţinută...
Suceava: Numărul cazurilor de meningită a crescut de zece ori faţă de 2011 Numărul cazurilor de meningită acută virală, din judeţul Suceava, de la 31 mai 2012 şi până pe 17 iulie 2012, a ajuns să fie de peste zece ori mare decât acela înregistrat pe tot parcursul anului trecut, în ultimele 24 de ore alte cinci persoane cu acest diagnostic fiind internate în Secţia de Boli ...
Suceava: Incidenţa HIV/SIDA, în creştere în judeţ; 25 noi cazuri şi 5 decese în 2015 Asociaţia Red Ribbon implementează în judeţul Suceava Campania "InspiRED", un proiect al Uniunii Naţionale a Organizaţiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA (UNOPA), ce îşi propune să aducă în atenţia comunităţii problematica infecţiei cu HIV, faptul că persoanele cu HIV există şi au dreptul la o viaţă...
Suceava: Numărul cazurilor de meningită a depăşit trei sute Numărul cazurilor de meningită acută virală, înregistrate în judeţul Suceava a ajuns la 323, după ce în ultima săptămână s-au mai internat cinci copii cu vârste cuprinse între unu şi 13 ani, a declarat presei, luni, purtătorul de cuvânt al DSP Suceava, Adrian Popescu.
Brăila: Şase cazuri noi de SIDA şi cinci de infecţie cu HIV Şase cazuri noi de SIDA şi cinci de infecţie cu HIV au fost depistate în judeţul Brăila, în primele patru luni ale acestui an, potrivit informaţiilor furnizate marţi de directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Brăila, Gabriel Ciochină.
Suceava:Numărul cazurilor de meningită acută a ajuns la 109, iar bolnavii se internează şi la Dermatologie din lipsa spaţiului În ultimele 24 ore s-au internat în Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului de Urgenţă "Sfântul Ioan cel Nou" Suceava alţi zece pacienţi cu diagnosticul de meningită acută virală, a declarat presei, joi, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, Adrian Popescu.