Cele mai citite
 


Timiş: Ovidiu Brînzan cere MS să sprijine spitalele pentru a nu rămâne fără bani de medicamente
vineri, 26 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Fostul ministru social-democrat al Sănătăţii, Ovidiu Brînzan, a lansat joi un apel Ministerului Sănătăţii să sprijine spitalele pentru ca acestea să nu rămână fără medicamente şi materiale sanitare, la final de an.
El a declarat într-o conferinţă de presă că este posibil ca spitalele din Timişoara, dar nu numai cele aflate în jurisdicţia Municipalităţii, ci şi celelalte, să intre într-un astfel de blocaj.

'Pe lângă faptul că vor rămâne fără bani medicii, asistentele şi ceilalţi angajaţi, mai grav este că vor rămâne fără medicamente şi materiale sanitare pacienţii internaţi. Acest lucru va duce la imposibilitatea desfăşurării actului medical în aceste unităţi. În astfel de condiţii, fie nu se vor mai putea face internări, fie pacienţii vor fi nevoiţi să-şi cumpere cele necesare din buzunar propriu, lucru care nu s-a mai întâmplat de aproape zece ani. Solicităm Ministerului Sănătăţii să intervină pentru rezolvarea problemelor, chiar dacă ştim că nu sunt bani prea mulţi, dar pacienţii nu trebuie lăsaţi să sufere', a subliniat Brînzan.
Spitalul Judeţean de Urgenţe Timişoara speră să-şi rezolve problemele financiare, după ce vor primi bani din rectificarea bugetară, prin Casa Judeţeană de Sănătate.

'Bani de salarii vor fi, cât despre materialele sanitare şi medicamente, Spitalul a mai plătit din datoriile pe care le-a avut către furnizori şi acestea vor veni, în continuare, chiar dacă nu suntem achitaţi la zi', a declarat pentru AGERPRES Liana Dacilescu, purtător de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Timişoara.
'Situaţia prezentată de Ovidiu Brînzan este reală şi corectă, dar aşteptăm de la Casa de Sănătate banii pentru ultimele două luni, atât pentru salarii, cât şi pentru materiale şi medicamente. Situaţia este întâlnită, cam în toate unităţile spitaliceşti, la fiecare sfârşit de an', a afirmat pentu AGERPRES purtătorul de cuvânt al Spitalului Municipal Timişoara.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Timiş: Ovidiu Brânzan (PSD) protestează faţă de aceia care îi atacă pe medicii care-şi fac datoria Fostul ministru al Sănătăţii social-democratul Ovidiu Brânzan consideră că asistăm la un atac fără precedent al sistemului totalitar la adresa corpului medical, 'după ce procurorii DNA au acuzat doi reputaţi profesori - Şerban Brădişteanu şi Ioan Lascăr - că şi-au făcut datoria' în cazul fostului premier...
Timişoara: Primarul a cerut Casei judeţene de asigurări de sănătate să suplimenteze fondurile alocate Spitalului de Boli Infecţioase Primarul Nicolae Robu a solicitat Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Timiş şi Ministerului Sănătăţii să suplimenteze în regim de urgenţă fondurile alocate Spitalului de Boli Infecţioase 'Victor Babeş' din Timişoara, care a cerut sprijin financiar de la primărie, întrucât nu îi mai ajung banii...
Timiş: Ovidiu Brînzan admite că managerii spitalelor au sprijin politic Fostul ministru al Sănătăţii Ovidiu Brînzan (PSD) a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că implicarea Primăriei Timişoara în organizarea concursurilor de manageri de la spitalele din municipiu aflate sub patronajul Municipalităţii este un aspect pozitiv.
Timiş: Anveloparea Spitalului Judeţean de Urgenţă se va finaliza până la 1 decembrie Lucrările de anvelopare termică a Spitalului Judeţean de Urgenţă Timişoara, care se vor finaliza până la 1 decembrie, vor duce la creşterea confortului termic al pacienţilor, atât iarna cât şi vara, dar şi la reduceri ale facturilor cu până la 40%.
Timiş: Ovidiu Brânzan îi cere demisia lui Cseke Attila Fostul ministru social-democrat al Sănătăţii Ovidiu Brânzan îi cere actualului deţinător al portofoliului, Cseke Attila, să renunţe la funcţie pentru "a nu face mai mult rău" sistemului sanitar din România.
Timiş: Spitalul Municipal Timişoara are o nouă Unitate de Primiri Urgenţe Spitalul Municipal Timişoara are, de miercuri, o nouă Unitate de Primiri Urgenţe (UPU), municipalitatea investind aproape 3 milioane de lei de la bugetul local, fără TVA, pentru mărirea spaţiului destinat primirii pacienţilor şi dotările necesare.