Cele mai citite
 


Mureş: Raport pentru Comisia Europeană despre situaţia persoanelor cu dizabilităţi din România
vineri, 26 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Reţeaua Organizaţiilor Furnizoare de Servicii în Domeniul Dizabilităţii - DIZABNET va finaliza la sfârşitul acestei luni un raport pentru Comisia Europeană cu privire la situaţia persoanelor cu dizabilităţi din România.
La acest raport trebuie să contribuie toţi membrii reţelei, a declarat joi, la Târgu Mureş, expertul Diana Chiriacescu, în cadrul Forumului anual al prestatorilor de servicii pentru persoane cu dizabilităţi desfăşurat sub titlul 'Serviciile pentru persoanele cu dizabilităţi sub impactul crizei şi a măsurilor de austeritate din România'.

În cadrul forumului, Chiricescu a solicitat sprijin tuturor membrilor reţelei să contribuie cu informaţii din judeţele ţării la redactarea acestui raport, care să reflecte cu exactitate situaţia persoanelor cu dizabilităţi din România.
Raportul final va cuprinde date referitoare la numărul de elevi cu dizabilităţi înscrişi în şcolile obişnuite, cele speciale sau în învăţământul profesional, tipuri de servicii pentru sprijinirea tinerilor cu dizabilităţi, programe pilot sau inovante de educare a acestor tineri, forme legale de sprijin financiar pentru accesul lor la educaţie, precum şi studiile sau cercetările efectuate în domeniul educaţiei tinerilor cu dizabilităţi.

Potrivit acesteia, raportul respectiv a fost solicitat de Reţeaua Academică de Experţi în Domeniul Dizabilităţii din Europa (ANED), creată de Comisia Europeană cu scopul de a menţine o reţea pan-europeană de experţi în domeniul dizabilităţii din mediul academic şi pentru a sprijini dezvoltarea politicilor de colaborare cu departamentul de specialitate din cadrul CE.
Diana Chiriacescu a subliniat că raportul va contribui la elaborarea unor politici sociale care să fie armonizate în toate statele membre ale Uniunii Europene.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Mureş: Neangajarea persoanelor cu dizabilităţi, motivată de probleme financiare Târgu Mureş, 8 sept /Agerpres/ - Angajatorii preferă să vireze la stat salariile minime brute pe economie aferente locurilor de muncă neocupate de persoane cu dizabilităţi din considerente materiale, a declarat presei, miercuri, Reghina Fărcaş, directorul Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă...
Mureş: Persoane cu dizabilităţi mintale, pregătite pentru integrarea pe piaţa muncii Aproximativ 70 de persoane cu dizabilităţi mintale vor fi calificate în diferite meserii, iar 40 dintre acestea vor fi încadrate pe piaţa muncii, prin intermediul proiectului intitulat 'Crearea şi implementarea metodologiei integrate de pregătire profesională şi angajare asistată pe piaţa muncii a persoanelor...
Incluziunea persoanelor cu dizabilităţi, temă de dezbatere la sediul Reprezentanţei Comisiei Europene în România Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi a fost marcată joi la sediul Reprezentanţei Comisiei Europene în România prin dezbaterea publică "Incluziune, implicare, viaţă independentă - 3DecembrieALTfel", prilej cu care s-au evidenţiat o serie de probleme ale persoanelor aflate în dificultate.
România, printre statele UE cu cei mai buni timpi de reacţie şi acurateţe în localizarea apelanţilor la 112 România se situează printre statele membre cu cei mai buni timpi de reacţie, sub 10 secunde, şi o acurateţe sporită în localizarea apelanţilor la numărul unic de urgenţă 112, potrivit celui mai recent raport al Comisiei Europene.
Primăria Târgu Mureş se pregăteşte pentru accesarea de fonduri europene pe cercetare-dezvoltare în domeniul medical Primăria Târgu Mureş a invitat Consiliul Judeţean Mureş să participe, în calitate de membru fondator, la constituirea Asociaţiei 'Life Tech City', pentru crearea polului de competitivitate pe cercetare-dezvoltare în domeniul medical şi informatică medicală, condiţie prealabilă pentru accesarea fondurilor...
Soluţii IT pestru persoane cu dizabilităţi, dezvoltate de specialişti clujeni, câştigătoare ale unor premii în Olanda Două aplicaţii software realizate de IT-iştii unei firme clujene au câştigat premii la Computable Awards Olanda.