Cele mai citite
 


Gorj: Primăriile vor primi banii pentru însoţitorii persoanelor cu dizabilităţi
vineri, 26 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
După aproximativ trei luni în care nu şi-au mai primit banii, însoţitorii şi asistenţii personali ai persoanelor cu handicap din judeţ vor intra în posesia banilor respectivi săptămâna viitoare.
Directorul coordonator al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP) Gorj, Ion Cupă, a declarat joi presei că banii pe care primarii localităţilor i-au solicitat pentru a achita salariile restante ale însoţitorilor şi asistenţilor personali ai persoanelor cu handicap au sosit, în prezent angajaţii Trezoreriei lucrând la repartizarea sumelor către primării.

'În prezent, oamenii din Trezorerie lucrează împreună cu primăriile la consultarea sumelor care trebuie distribuite. Ministerul Finanţelor a trimis aproximativ 5 milioane de lei în urma rectificării de buget, bani pe care edilii i-au solicitat pentru a achita salariile restante. Din informaţiile pe care le am de la cei care lucrează la acest lucru, sumele sunt suficiente pentru toate primăriile. Trebuie totuşi să fac un apel la primari să nu dea sume mai mari decât cele necesare pentru ca banii să ajungă până la sfârşitul anului', a precizat Ion Cupă.
La nivelul judeţului sunt înregistraţi aproximativ 2.400 de asistenţi personali şi însoţitori ai persoanelor cu handicap, 700 dintre aceştia neprimindu-şi încă salariile. În Târgu-Jiu, cei 520 de însoţitori şi asistenţi înregistraţi de Primărie, dintre care 318 însoţitori şi 206 asistenţi nu au mai fost plătiţi din luna august. Aceştia au de primit câte 461 lei pentru fiecare lună restantă.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vaslui: Primăriile nu mai au bani pentru plata celor aproximativ 2.500 de asistenţi personali Vaslui, 18 oct /Agerpres/ - Conducerea Consiliului Judeţean Vaslui a anunţat luni că nicio primărie din judeţ nu mai are bani, pentru perioada următoare, pentru plata salariilor la cei aproximativ 2.500 de însoţitori ai persoanelor cu handicap.
Vaslui: Restanţe la plata însoţitorilor persoanelor cu handicap Cele 86 de primării din judeţul Vaslui au restanţe salariale cuprinse între 3 şi 6 luni faţă de cei peste două mii de însoţitori ai persoanelor cu handicap din judeţ.
Gorj: Deficit de medici şi asistenţi în cabinetele şcolare din judeţ Numărul medicilor şi asistenţilor care activează în cabinetele şcolare de pe raza judeţului Gorj este unul deficitar, având în vedere faptul că în ultimii ani s-a aflat în scădere din cauza pensionărilor cadrelor medicale, a declarat luni, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate...
Sălaj: Echipă mobilă pentru asistarea copiilor cu dizabilităţi Prima echipă mobilă din Sălaj care va asista copiii cu dizabilităţi a fost lansată miercuri de reprezentanţii Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale şi de conducerea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC), în cadrul unui proiect naţional cu un buget total de...
Facilităţi pentru persoanele cu handicap, oferite de Primăria Sectorului 2 Bucureşti, 17 mai /Agerpres/ - Persoanele cu dizabilităţi şi însoţitorii acestora au beneficiat, de la începutul anului, de 1.006 legitimaţii RATB şi 3.597 cartele Metrorex eliberate de Primăria Sectorului 2.
Gorj: Zeci de asistenţi medicali au plecat să muncească în străinătate Câteva zeci de asistenţi medicali, absolvenţi ai promoţiei 2011 ai şcolilor postliceale de profil din judeţ, au ales să plece şi să muncească în străinătate din cauza situaţiei existente la nivelul unităţilor spitaliceşti unde nu se pot face angajări.