Cele mai citite
 


Proiect DGAS de promovare a unui stil de viaţă sănătos în rândul copiilor
vineri, 26 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a participat joi la lansarea unui proiect destinat promovării unui stil de viaţă sănătos în rândul copiilor din Bucureşti, proiect iniţiat de către Direcţia Generală de Asistenţă Socială (DGAS).
'Eu cred că vom reuşi să aducem o educaţie corectă în rândul copiilor în a mânca şi a face sport şi găsesc că este determinant pentru generaţia care este mult mai deşteaptă decât eram noi şi care trebuie să recunoască şi să aplice civilizaţia comunităţii', a spus Oprescu.

El a recomandat, cu această ocazie, un parteneriat între unităţile de învăţământ şi administraţia spitalelor, în condiţiile în care medicina şcolară sprijină proiecte de acest gen şi se alătură procesului educativ şi practicării sportului.
Edilul-şef a declarat că are în vedere susţinerea construcţiei şi echipării unor săli de sport, pe parcursul anului viitor, precum şi continuarea amenajării în parcuri a unor spaţii destinate practicării recreării prin sport.

Proiectul 'Let go - Promovarea unui stil de viaţă sănătos pentru copiii din Bucureşti', finanţat din bani europeni (98%) şi sprijinit de Consiliul General al Municipiului Bucureşti (2%), cu suma de 1.400.000 de euro, se va derula până în aprilie 2011, când DGAS, în calitate de iniţiator, şi Fundaţia 'Nadia Comăneci' îşi propun să ajungă în casele şi în şcolile a 100.000 de copii, părinţi şi profesori, cu grupe de vârstă cuprinse între 3 şi 18 ani, a declarat directorul DGAS, Cosmina Simean.

Potrivit acesteia, proiectul presupune realizarea unor materiale informative, organizarea de dezbateri în mass-media, promovarea unor clipuri publicitare audio şi video şi tragerea unui semnal de alarmă faţă de pericolele care-i pasc pe copiii din Bucureşti şi pe cei din toată ţara, referitor la viaţa sedentară şi o alimentaţie incorectă.
Proiectul are două axe: cea de nutriţie - prin care oferă diverse sfaturi legate de modul de hrană, şi partea de sport, în care se încearcă promovarea accesului cât mai mare al copiilor la activităţile sportive.

'Noi nu interzicem nimic şi le oferim copiilor o alternativă, aceea de a le explica de ce e mai bine să mănânce fructe şi legume, şi nu un hamburger', a spus Simean.
Cu acelaşi prilej s-a dat citire şi unui mesaj adresat de Nadia Comăneci, care susţine acest proiect prin intermediul fundaţiei care-i poartă numele. 'Aş dori să subliniez necesitatea de a face mişcare, pe parcursul întregii vieţi, de la cea mai fragedă vârstă', se arată în mesajul multiplei campioane olimpice, mondiale şi europene.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cursuri pentru copii şi profesori, de promovare a unui stil de viaţă sănătos Bucureşti, 8 mar /Agerpres/ - Un număr de 600 de copii şi 1.000 de profesori şi angajaţi ai administraţiei publice locale din municipiul Bucureşti vor participa, timp de 20 de zile, la cursurile de promovare a unui stil de viaţă sănătos prin alimentaţie şi mişcare, anunţă marţi Direcţia Generală de Asistenţă...
Promovarea unui stil de viaţă sănătos pentru copii, în Parcul Tineretului 150 de copii din Bucureşti, cu vârste cuprinse între 5 şi 18 ani, au participat joi, în Parcul Tineretului, la un concurs de scriere - desen cu tema "Promovarea unui stil de viaţă sănătos prin alimentaţie şi educaţie fizică", eveniment organizat cu prilejul Zilei Mondiale a Sănătăţii.
Vrem copii sănătoși? Atunci trebuie să menţinem un echilibru şi să ne implicăm toți, cu responsabilitate Aceasta este una dintre concluziile dezbaterii „Echilibrul, secretul creşterii sănătoase a copiilor” organizate miercuri, 7 noiembrie a.c. de către CeRe, UN FAO şi Tetra Pak, cu participarea unor reprezentanţi ai factorilor implicaţi în formularea politicilor publice și creşterea şi educarea...
Cluj-Napoca, singurul oraş românesc inclus într-un important proiect al UE de promovare a unui stil de viaţă sănătos Primăria Cluj-Napoca va susţine până în vara anului viitor principalul proiect de comunicare privind adoptarea unui stil de viaţă sănătos aflat în derulare în Uniunea Europeană.
Cluj: Programul 'Şi eu trăiesc sănătos' al Fundaţiei Prais se extinde din acest an, cu sprijinul Primăriei Preşedintele Fundaţiei Prais, Silvia Bucur, şi primarul Municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, au semnat, miercuri, la Cluj-Napoca, în cadrul unei ceremonii desfăşurate în sala de conferinţe a Stadionului Cluj-Arena, un acord de colaborare menit să extindă derularea programelor care îi deprind pe copii...
Stilul vegan - un mod de viaţă Într-o lume în care suntem cu toţii pe fugă, în care mâncăm de multe ori haotic, negândindu-ne la urmări şi punându-ne singuri în pericol sănătatea, există şi oameni care au decis să aleagă un stil de viaţă sănătos, care îi poate defini din toate punctele de vedere.