Cele mai citite
 


Brăila: Club pentru copiii cu dizabilităţi din mediul rural
vineri, 26 noiembrie 2010   ::   3 Comentarii :: :: Stiri
 
Treizeci de copii cu dizabilităţi din satele brăilene se întâlnesc săptămânal într-un club, realizat din fonduri europene, care are drept scop atenuarea gradului de marginalizare şi izolare socială a acestei categorii defavorizate.
Clubul este realizat de Organizaţia 'Trebuie!', în cadrul proiectului 'Zâmbim în weekend', costul investiţiei fiind de 10.000 de euro, din care 50% finanţare prin programul 'Procopil' şi 50% finanţare proprie.

'Prin acest club ne propunem să creăm un model de serviciu de integrare, de atenuare a gradului de marginalizare şi izolare socială a copiilor cu dizabilităţi din mediul rural', a declarat joi, pentru Agerpres, preşedintele Organizaţiei 'Trebuie!', Teodora Ilie.
Cei treizeci de copii cu dizabilităţi psihice medii şi severe au fost selectaţi în funcţie de gradul de handicap I sau II, situaţia socială a familiei şi veniturile acesteia, care nu permit plata unor servicii în sistem privat.

Potrivit ultimului recensământ realizat de Institutul Naţional de Statistică în colaborare cu Direcţia Regională de Statistică Brăila, 5% din numărul locuitorilor existenţi în judeţul Brăila este reprezentat de persoane cu dizabilităţi.
Notare
Comentarii
de mioara
Sunt mama unui baiat de 16 ani si tare ar dori sa -si faca prieteni cu nandicap mental ca si el si de ce nu chiar si sufletul pereche .De aceia cred ca un club al persoanelor cu handicap ar fi o binecuvintare pentru ei.Acolo ar putea vorbi pe intelesul lor poate nici nu le-ar trebui cuvinte doar IUBIRE -Tel.1771211486

de andreea
sun o persoana cu handicap locomotor si sunt tratata de oameni din jur ca o persoana care ar avea probleme psihice ma fac sa ma simt ca nu valorez nimic nu cred ca este corect si eu sunt om si am dreptul la viata ca ori care alta persoana perfec sanatoasa

de mioara
Andreea am citit comentariul tau si te inteleg pt ca si eu aqm o problema la un picior si ca si cind nu ar fi fost de destul am facut si eu un copil si a iesit cu handicap neurologic.Eu am trecut peste complexele mele acum ma gindesc la baiatul meu care are 16 ani si este atit desingur .Nu are prieteni de prietena ce sa mai spun?Mi se rupe sufletul cind imi spune MAMI VEAU SI EU O PIETENA.Ce pot sa-i raspund? As vrea mai multe informatii despre acest club al persoanelor cuhandicap.

Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Galaţi: 84 de medici de familie din mediul rural se implică în proiectul Telemedicina Un număr de 84 de medici de familie din mediul rural, din judeţul Galaţi, dintre cei 107 existenţi, se vor implica în proiectul Telemedicina, finanţat de Ministerul Sănătăţii prin fonduri europene, a declarat, luni, pentru AGERPRES, reprezentantul Direcţiei de Sănătate Galaţi, Valentin Boldea.
Patronatul Medicinei Integrative: 124 de persoane cu dizabilităţi aşteaptă reluarea plăţilor prin POSDRU Dintre cele 139 de persoane cu dizabilităţi care au urmat cursurile de formare profesională în cadrul unui proiect POSDRU cu finanţare europeană derulat de Patronatul Medicinei Integrative, doar 15 şi-au primit subvenţia cuvenită, ceilalţi 124 fiind în aşteptarea reluării plăţilor, a declarat, pentru...
Finanţare din fonduri europene pentru comunităţile locale din judeţul Satu Mare Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, a semnat, luni, cu prilejul unei vizite efectuate în judeţul Satu Mare, trei contracte de finanţare prin Programul Operaţional Regional, a căror valoare totală se ridică la circa 2,5 milioane de euro, informează ministerul de resort.
Caraş-Severin: CJ reabilitează Centrul pentru persoane cu dizabilităţi de la Oraviţa Proiectul 'Reabilitare Centrul pentru persoane cu dizabilităţi Oraviţa', derulat prin 'Programul Operaţional Regional 2007 - 2013 - Îmbunătăţirea Infrastructurii sociale', a fost finalizat luni, cu ocazia marcării Zilei Internaţionale a Persoanelor cu dizabilităţi. Valoarea proiectului derulat la Oraviţa...
Olt: Centru de îngrijire pentru persoane cu dizabilităţi, reabilitat cu fonduri europene Centrul de Îngrijire şi Asistenţă din comuna Şopârliţa, destinat persoanelor cu dizabilităţi şi vârstnicilor, a fost inagurat vineri, după ce a fost complet reabilitat şi echipat cu fonduri europene.
Comunicat de presă - Federaţia 'Organizaţia Naţională a Persoanelor cu Handicap din România' Lansare proiect 'Susţinere Economică şi Socială pentru persoane vulnerabile'