Cele mai citite
 


Peste 87% din tinerii medici au promovat examenul de rezidenţiat
vineri, 26 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Peste 87% dintre tinerii medici au obţinut punctaj de promovare la examenul de Rezidenţiat din acest an, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Sănătăţii remis joi AGERPRES.
Astfel, un număr de 4.499 de candidaţi din 5.130 înscrişi au obţinut peste 60% din punctajul maxim realizat la cele 200 de întrebări.
Cei 4.499 de candidaţi cu punctaj de promovare vor fi repartizaţi pe cele 3.505 de locuri şi posturi pe care Ministerul Sănătăţii le-a scos anul acesta la concurs.

Un număr de 3.793 au obţinut punctaj de promovare în domeniul medicină. Aceştia vor fi repartizaţi pe 3.209 locuri şi posturi scoase la concurs, 603 au obţinut punctaj de promovare în domeniul medicină dentară şi vor fi repartizaţi pe 176 locuri şi posturi scoase la concurs iar 103 au obţinut punctaj de promovare în domeniul farmacie şi vor fi repartizaţi pe 121 locuri şi posturi scoase la concurs.
Pentru domeniul medical punctajul maxim realizat a fost de 907 puncte iar cel minim de promovare - de 544 puncte.
La medicină dentară punctajul maxim realizat a fost de 890 puncte iar cel minim de promovare - 534 puncte. La farmacie punctajul maxim realizat a fost de 910 puncte şi punctajul minim de promovare - 546 puncte.

Clasificările finale pe loc, respectiv, pe post se află afişate pe site-ul dedicat special concursului, www.rezidenţiat.info.
Alegerea locurilor pe specialităţi şi centre de pregătire se va face sâmbătă şi duminică, 27 şi 28 noiembrie, iar alegerea posturilor - în data de 29 noiembrie.
Anul acesta, 5.130 absolvenţi ai universităţilor de medicină şi farmacie au susţinut concursul de Rezidenţiat. Aceştia au concurat pe 3.505 locuri şi posturi pe care Ministerul Sănătăţii le-a scos la concurs.

Cei mai mulţi medici tineri, 4.318, s-au înscris pentru locurile şi posturile scoase la concurs în domeniul medicină, un număr de 701 au optat pentru locurile şi postul din domeniul medicină dentară, iar restul de 111 au susţinut examen în domeniul farmacie.
Raportat la anul trecut, nu au existat modificări în ceea ce priveşte tematica şi bibliografia, precum şi sistemul de test grilă cu 200 întrebări, pe o durată de patru ore.
Punctajul minim de promovare reprezintă 60% din punctajul maxim realizat la cele 200 de întrebări pentru fiecare domeniu.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Peste 5.000 de candidaţi la examenul de rezidenţiat Peste 5.000 de candidaţi susţin, duminică, examenul de rezidenţiat pentru care Ministerul Sănătăţii a scos la concurs, în acest an, 3.305 locuri.
MS a publicat metodologia pentru rezidenţiat; mai multe locuri/posturi la medicină generală, medicină dentară şi farmacie Ministerul Sănătăţii (MS) a publicat metodologia pentru examenul de rezidenţiat pentru sesiunea 2016, care va avea loc pe 20 noiembrie, una dintre noutăţi constând în majorarea numărul de locuri/posturi pentru absolvenţii de medicină generală, medicină dentară şi farmacie.
MS despre rezidenţiat: Repartiţia candidaţilor se face cu respectarea OUG privind organizarea concursului Candidaţii care au obţinut punctajul minim de promovare la rezidenţiatul organizat în Bucureşti vor fi repartizaţi prin organizarea unui nou concurs, potrivit legislaţiei în vigoare, a informat joi Ministerul Sănătăţii printr-un comunicat remis AGERPRES.
Examen de rezidenţiat duminică; peste 5.100 de candidaţi Universităţile de medicină şi farmacie vor organiza duminică, 17 noiembrie, o nouă sesiune a concursului de rezidenţiat, la concurs înscriindu-se 5.102 de tineri absolvenţi, pe 3.879 locuri şi posturi, a anunţat Ministerul Sănătăţii.
MS: 5.371 de absolvenţi, înscrişi la examenul de Rezidenţiat care va avea loc duminică Un număr de 5.371 absolvenţi ai universităţilor de medicină şi farmacie s-au înscris pentru examenul de Rezidenţiat din acest an, care va avea loc duminică, aceştia urmând să concureze pe 3.778 de locuri şi posturi.
Rezidenţiatul se desfăşoară descentralizat în şase centre universitare Examenul de rezidenţiat se desfăşoară duminică descentralizat în centrele universitare din Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Târgu Mureş şi Timişoara, la concurs fiind înscrişi 5.025 de absolvenţi ai universităţilor de medicină şi farmacie.