Cele mai citite
 


OMS discută la Bucureşti problema copiilor cu dizabilităţi
luni, 29 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Decidenţi din domeniul sănătăţii reprezentând 53 de ţări europene se reunesc vineri la Bucureşti, pentru a negocia o declaraţie importantă privind copiii cu dizabilităţi intelectuale.
'Aproximativ 5 milioane de copii şi de tineri din Regiunea Europeană a OMS prezintă dizabilităţi intelectuale. Acesta este însă doar vârful aisbergului, mii de copii nu se regăsesc în baze de date şi de protecţie socială, puţine la număr şi de proastă calitate. Serviciile pentru copiii cu dizabilităţi psihice trebuie modernizate, se impune realizarea de servicii integrate şi mutarea centrului de greutate spre comunitate şi dezinstituţionalizarea acestora', a declarat joi pentru AGERPRES dr. Victor Olsavszky, reprezentantul OMS pentru România.
Acesta a precizat că problema copiilor cu dizabilităţi nu este specifică numai Europei de Est, probleme sunt şi în Europa de Vest.
În ceea ce priveşte România, dr. Olsavszky a spus că au fost înregistrate progrese după integrarea în UE, dar mai sunt încă multe lucruri de făcut.
Decidenţi din 53 de ţări din Regiune se vor întâlni în cadrul Conferinţei Europene a OMS 'O sănătate mai bună, o viaţă mai bună: copiii şi tinerii cu dizabilităţi intelectuale şi familiile lor' pentru a negocia o declaraţie europeană a OMS cu privire la acest subiect.
Declaraţia va marca trecerea importantă de la modele bazate pe plasarea copiilor cu dizabilităţi intelectuale în instituţii la cele ce acordă prioritate traiului în comunitate şi incluziunii sociale.
La conferinţă sunt aşteptaţi între alţii Zsuzsanna Jakab, director regional pentru Europa al OMS, Steven Allen, director regional pentru Europa Centrală şi de Est şi pentru Comunitatea Statelor Independente al Fondului Naţiunilor Unite pentru Copii (UNICEF), ministrul Sănătăţii, Cseke Attila.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
România a semnat declaraţia privind sănătatea copiilor cu dizabilităţi intelectuale Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a semnat, vineri, alături de decidenţi din domeniul sănătăţii din 53 de ţări din Regiunea Europeană a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), declaraţia 'O sănătate mai bună, o viaţă mai bună: Copiii şi tinerii cu dizabilităţi intelectuale şi familiile lor'.
Echipamentele persoanelor cu dizabilităţi din România sunt neadaptate nevoilor speciale ale acestora Echipamentele medicale folosite de persoanele cu dizabilităţi din România sunt, din păcate, neadaptate nevoilor sociale şi particularităţilor fiecărei persoane, a declarat miercuri Elena Filip, directorul adjunct al Fundaţiei 'Motivation România', cu ocazia lansării unui ghid privind furnizarea scaunelor...
Echipamentele persoanelor cu dizabilităţi din România sunt neadaptate nevoilor speciale ale acestora Echipamentele medicale folosite de persoanele cu dizabilităţi din România sunt, din păcate, neadaptate nevoilor sociale şi particularităţilor fiecărei persoane, a declarat miercuri Elena Filip, directorul adjunct al Fundaţiei 'Motivation România', cu ocazia lansării unui ghid privind furnizarea scaunelor...
Cseke Attila: Riscul de contaminare prin consumul de apă este eliminat în zonele urbane din România Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat marţi, cu prilejul celei de-a doua întâlniri a părţilor pentru Protocolul asupra apei şi sănătăţii, că în România apa furnizată prin sistem centralizat este o apă simplă, proprie consumului uman.
Sănătate pentru ţările sărace:Proiect al organizaţiilor neguvernamentale din opt ţări europene, printre care şi România Organizaţii ale societăţii civile din opt ţări membre ale UE - România, Italia, Polonia, Marea Britanie, Belgia, Spania, Germania şi Olanda - au demarat un proiect finanţat de Uniunea Europeană ce are drept scop să contribuie la asigurarea unei prezenţe durabile şi unui personal medical adecvat la nivel...
Ministrul Bazac a infirmat informaţia potrivit căreia virusul gripei porcine ar proveni din România Bucureşti, 13 mai /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, a infirmat, miercurea trecută, într-o conferinţă de presă, informaţia potrivit căreia virusul gripei porcine ar proveni din România, informaţie difuzată de o agenţie de presă şi preluată de mai multe televiziuni.