Cele mai citite
 


Slovenia vrea să atragă medici străini
luni, 29 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Guvernul sloven a prezentat un plan de atragere de medici străini, care să compenseze deficitul de personal la nivel naţional, informează vineri AFP.
Planul prevede scurtarea procedurii de agrement de la doi ani la două luni.

Potrivit executivului, Slovenia se confruntă cu un deficit de 500 de medici, care nu va putea fi acoperit prin absolvenţi înainte de anul 2015. Ordinul medicilor estimează însă un necesar de 2.000 de cadre cu această calificare.

Guvernul vrea ca proiectul să fie aprobat rapid de parlament, pentru a intra în vigoare de la 1 ianuarie 2011.

Majoritatea medicilor candidaţi provin din fostele republici iugoslave. Procedura actuală îi obligă să treacă, în funcţie de calificările lor, până la 11 examene şi să plătească 3.000 de euro.

Pentru obţinerea agrementului, Ministerul Sănătăţii a pus totuşi condiţia cunoaşterii limbii slovene.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
5.131 de candidaţi înscrişi la concursul de Rezidenţiat din această toamnă La concursul de Rezidenţiat pe care Ministerul Sănătăţii îl va organiza în data de 21 noiembrie a.c., s-au înscris un număr de 5.131 absolvenţi ai universităţilor de medicină şi farmacie, se arată într-un comunicat de presă remis joi AGERPRES.
Ministerul Sănătăţii: O sesiune extraordinară a examenului de rezidenţiat va avea loc în primăvară Ministerul Sănătăţii anunţă organizarea unei sesiuni extraordinare a concursului de rezidenţiat în primăvară pentru locurile rămase vacante în ţară.
Peste 5.000 de candidaţi la examenul de rezidenţiat Peste 5.000 de candidaţi susţin, duminică, examenul de rezidenţiat pentru care Ministerul Sănătăţii a scos la concurs, în acest an, 3.305 locuri.
Ministerul Sănătăţii organizează din 20 octombrie examene pentru obţinerea titlului de specialist Ministerul Sănătăţii va organiza începând cu data de 20 octombrie sesiune de examen pentru obţinerea titlului de specialist, pentru medicii, medicii dentişti şi farmaciştii care finalizează pregătirea în specialitate până la data de 31 decembrie 2015, potrivit site-ului Direcţiei de Sănătate Publică...
Examen de rezidenţiat duminică; peste 5.100 de candidaţi Universităţile de medicină şi farmacie vor organiza duminică, 17 noiembrie, o nouă sesiune a concursului de rezidenţiat, la concurs înscriindu-se 5.102 de tineri absolvenţi, pe 3.879 locuri şi posturi, a anunţat Ministerul Sănătăţii.
La concursul de Rezidenţiat s-au înscris 5.030 absolvenţi La concursul de Rezidenţiat pe care Ministerul Sănătăţii îl va organiza în data de 20 noiembrie s-au înscris 5.030 absolvenţi ai universităţilor de medicină şi farmacie, care vor concura pe 3.810 locuri şi posturi scoase la concurs, informează MS într-un comunicat de presă remis vineri.