Cele mai citite
 


Franţa: 900 de accidente medicale zilnic în spitale, conform unui studiu
luni, 29 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Nouă sute de accidente medicale survin, în medie, în fiecare zi în spitalele şi clinicile din Franţa, relevă cea de-a doua anchetă naţională cu privire la evenimentele nedorite grave legate de îngrijiri (Eneis), dată publicităţii de Ministerul Muncii şi Sănătăţii şi preluată de cotidianul Le Monde.
Din acest total, 400 de accidente ar fi putut fi evitate, estimează raportul, ale cărui rezultate sunt apropiate celor din 2004.

La nivel anual, numărul accidentelor medicale în instituţiile spitaliceşti se situează între 275.000 şi 395.000

'Global vorbind, nu stăm strălucit', a admis Philippe Michel, coautor al studiului, menţionând totuşi progresele făcute în secţiile de anestezie-reanimare sau în ce priveşte prevenirea infecţiilor intraspitaliceşti.

Dintre evenimentele evitabile (160.000-290.000 pe an), 20% sunt legate de medicamente.

Ca şi în 2004, studiul evidenţiază 'erori umane ale cadrelor medicale', legate mai frecvent de condiţiile degradate de muncă decât de lacune profesionale, precum şi 'supravegherea insuficientă a colaboratorilor', 'proasta organizare' sau 'deficitul de comunicare între cadrele medicale'.

Nu toate evenimentele nedorite pot fi considerate evitabile, chiar şi în cadrul unor îngrijiri optime, această situaţie întâlnindu-se cel mai frecvent la pacienţi fragili, vârstnici, aflaţi deja într-o stare de sănătate precară.

Cel mai adesea, evenimentul nedorit determină prelungirea spitalizării, dar el poate afecta prognosticul vital şi duce la incapacitarea post-spitalicească a bolnavului sau chiar, mai rar, la deces.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Marile companii farmaceutice fac testări clinice în ţări cu lacune în legislaţie, printre care şi România Marile companii farmaceutice conduc numeroase experimente clinice în străinătate, în ţări în care reglementările în domeniu sunt practic inexistente şi unde agenţia guvernamentală a SUA de protecţie a consumatorului, Food and Drug Administration /FDA/, nu ajunge, iar 'greşelile' sunt închise în mormintele...
Franţa : 5,5 % dintre locuitori au încercat deja să se sinucidă În Franţa, aproape un deces din 50 are drept cauză sinuciderea, iar 5,5% dintre persoanele cu vârste între 15 şi 85 de ani declară că au avut deja o astfel de tentativă în cursul vieţii, relevă o anchetă a Barometrului de sănătate 2010, publicat marţi şi preluat de cotidianul Le Monde.
Munca în exces îi determină pe oameni să consume mai mult alcool (studiu) Munca în exces îi determină pe oameni să consume mai mult alcool, punându-şi în pericol sănătate, avertizează oamenii de ştiinţă într-o cercetare publicată miercuri în British Medical Journal (BMJ).
Colegiul Medicilor din România califică drept 'superficială' ancheta de la Spitalul judeţean Buzău Biroul Executiv al Colegiului Medicilor din România (CMR) consideră ''superficială'' ancheta care s-a desfăşurat la secţia de pediatrie a Spitalului judeţean Buzău şi respinge ''cu fermitate'' încercarea de a se transfera întreaga responsabilitate asupra corpului medical.
EXCLUSIV Sibiu: Al doilea deces al unui angajat al Telecabinei de la Bâlea, anchetat de ITM, în mai puţin de un an Inspectorii de muncă sibieni au început luni ancheta la firma care deţine Telecabina de la Bâlea, ca urmare a decesului survenit duminică, la spital, al unuia dintre angajaţi, care a fost victima unui accident de muncă ce avusese loc în urmă cu nouă zile, în condiţiile în care această societate comercială...
Statine anticolesterol: beneficiile sunt mai însemnate decât efectele nedorite (studiu) Beneficiile statinelor au fost subestimate iar efectele nedorite ale acestor medicamente anticolesterol au fost exagerate, semnalează în revista The Lancet un studiu ce ar putea contribui la aplanarea polemicii care i-a determinat pe unii pacienţi să oprească tratamentul cu aceste medicamente prescrise...