Cele mai citite
 


Germania: Cancerul, mai frecvent în zonele limitrofe unui depozit de deşeuri nucleare
luni, 29 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministerul pentru Probleme Sociale din landul german Saxonia Inferioară, din nordul ţării, a observat o creştere a numărului de cazuri de cancer înregistrate în rândul populaţiei din localităţile aflate în vecinătatea depozitului de deşeuri nucleare din Asse, transmite vineri EFE.
Potrivit Registrului epidemiologic pentru cancer (EKN), între anii 2002 şi 2009, cazurile de leucemie la bărbaţi s-au dublat, în timp ce cancerul de pancreas la femei s-a triplat faţă de statisticile întocmite în alte zone, a informat televiziunea publică germană ARD.

Autorităţile au creat un grup special de lucru pentru a studia cauzele şi factorii de bază care au provocat creşterea numărului de cazuri de cancer în rândul locuitorilor din zona depozitului nuclear de la Asse.

Totodată, se semnalează că Biroul Federal pentru Control Nuclear intenţionează să realizeze o monitorizare a populaţiei de lângă depozitul menţionat, situat într-o fostă mină de sare subterană. Aici s-au prăbuşit mai multe galerii, existând teama de contaminare a apelor subterane.

Raportul Ministerului pentru Probleme Sociale precizează, potrivit sursei citate, că nu se cunosc încă motivele concrete ale creşterii numărului de cazuri de cancer. Se speră că, la începutul lunii decembrie va fi disponibil un studiu al EKN, care să încerce să dezvăluie aceste cauze.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
10 factori ignoraţi care aduc cancerul la sân Cancerul mamar este afecţiunea care îngrijorează cel mai mult femeile din întreaga lume. Teama cea mare nu este legată doar de posibilitatea pierderii vreunui sân, ci chiar decesul. De aceea, femeile care ştiu că au avut în familie cazuri de cancer la sân încearcă să evite anumiţi factori favorizanţi...
Studiu neconcludent privind legătura dintre telefonul mobil şi cancerul la creier Geneva, 17 mai /Agerpres/ - Un important studiu internaţional referitor la legătura dintre folosirea telefonului mobil şi două tipuri de cancer la creier s-a dovedit neconcludent, potrivit unui material ce va fi publicat în International Journal of Epidemiology în această săptămână, informează luni agenţia...
O descoperire legată de cancerul pancreatic va permite îmbunătăţirea tratamentului Oameni de ştiinţă australieni au descoperit că tumorile din pancreas prezintă diferenţe genetice, ceea ce permite dezvoltarea de tratamente personalizate pentru pacienţii cu acest tip de cancer, conform unui studiu publicat în revista Nature, informează agenţia Xinhua.
Cancerul pancreatic ar putea fi depistat cu un simplu test de urină (studiu) Un simplu test de urină care ar putea depista cancerul pancreatic în stadii incipiente a fost dezvoltat de oameni de ştiinţă din Marea Britanie şi Spania, anunţă BBC şi AFP, referitor la un studiu publicat luni în revista americană 'Clinical Cancer Research'.
OMS: 7,6 milioane de persoane au murit de cancer în 2008 Cancerul a provocat decesul a 7,6 milioane de persoane la nivel mondial în 2008, mai ales în ţările în curs de dezvoltare, potrivit unui studiu al Centrului internaţional de cercetări asupra cancerului (CIRC, organism al OMS), dat publicităţii marţi - transmite AFP.
Cancerul de sân: Aceeaşi rată de supravieţuire la simpla extirpare a tumorii şi la dubla mastectomie (studiu) Femeile cu cancer la un sân care au optat pentru o dublă mastectomie (îndepărtarea chirugicală a ambilor sâni) au supravieţuit tot atât de mult cât cele care au fost supuse unei operaţii de extirpare a tumorii urmate de radioterapie, arată un studiu american publicat marţi în Journal of the American...