Cele mai citite
 


Posibilă corelaţie între obezitate şi severitatea gripei porcine
marţi, 26 mai 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Nutritie, Gripa porcina
 

Washington, 26 mai /Agerpres/ - Medicii americani care au realizat un studiu asupra pacienţilor din California ce au fost spitalizaţi cu diagnosticul de gripă porcină, au ajuns la concluzia că obezitatea este un important factor de risc pentru apariţia unor complicaţii ale acestei gripe, la fel cum sunt şi alte maladii precum diabetul sau afecţiunile cardiace, informează publicaţia The Washington Post.

"Am fost surprinşi să constatăm frecvenţa cazurilor de obezitate în rândul pacienţilor cu cazuri severe de gripă porcină pe care i-am urmărit", a comentat Anne Schuchat, unul dintre medicii care au realizat acest studiu.

Dintre cei 30 de pacienţi spitalizaţi în California, 11 sufereau de boli cronice ale plămânilor, cum ar fi astmul sau emfizemul, şase avea probleme de ordin imunitar, cinci erau cardiaci, patru sufereau de diabet şi alţi patru erau obezi. AGERPRES/(Codruţ Bălu)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Naşterile prin cezariană pot creşte riscul de astm, diabet şi obezitate la nou-născuţi Operaţia cezariană poate duce la naşterea unor copii vulnerabili la probleme de sănătate cronice cum sunt astmul, diabetul şi obezitatea, conform unui studiu publicat în 'British Medical Journal', informează Reuters.
'Epidemie' globală de diabet Alimentaţia şi stilul de viaţă joacă un rol esenţial în evitarea maladiilor cronice degenerative precum diabetul de tip 2, numit şi insulino-dependent, care survine mai ales la vârsta adultă. Se estimează că în 2025, răspândirea acestui tip de diabet se va dubla comparativ cu 10 ani în urmă, informează...
Armenia: Gripa porcină a făcut trei morţi de la începutul anului (minister) Trei oameni au murit de gripă porcină (gripă tip A (H1N1)) în Armenia de la începutul anului, a declarat, luni, Ministerul armean al sănătăţii, citat de AFP.
Urşii ne oferă o lecţie despre cum pot fi ţinute sub control diabetul şi obezitatea (studiu) Capacitatea unui urs grizzly de a face faţă obezităţii şi diabetului în timpul hibernării ar putea ajuta la tratarea acestor probleme de sănătate la oameni, potrivit unor cercetări recente ale unor oameni de ştiinţă americani, scrie Huffington Post în ediţia electronică.
Constanţa: Suspect de gripă porcină spitalizat în stare critică, după ce un pacient cu AH1N1 a murit Un bărbat suspectat de gripă porcină este internat în stare critică la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţe (SCJU) Constanţa, după ce la sfârşitul săptămânii trecute un pacient al unităţii medicale a murit, fiind confirmată infectarea acestuia cu virusul AH1N1.
Liposelecția poate ameliora diabetul zaharat de tip II Noi studii arată că operațiile de scădere în greutate pot duce la ameliorarea sau chiar vindecarea diabetului zaharat de tip II.