Cele mai citite
 


Fotbal: Şcoala Federală de antrenori ia în calcul testarea psihologică a tehnicienilor
luni, 29 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Directorul Şcolii Federale de antrenori, Mircea Rădulescu, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă organizată la Casa Fotbalului, că instituţia pe care o conduce ia în calcul testarea psihologică a antrenorilor, după foarte mediatizata ieşire nervoasă a fostului tehnician al lui CFR Cluj, Sorin Cârţu, în meciul de marţi cu FC Basel din Liga Campionilor.
Rădulescu a precizat însă că această testare psihologică este dificil de realizat, deoarece 'nu putem crea în laborator condiţiile de la un meci'.
Şeful Şcolii de antrenori crede că presa a exagerat în oarecare măsură prin felul cum a reflectat gestul lui Cârţu. Chiar dacă ieşirea din timpul meciului cu Basel a fost condamnabilă, tehnicianul nu a lovit niciun arbitru, jucător sau suporter, a spus Rădulescu, care este convins că 'Sorin Cârţu se va odihni puţin', după care va reveni pe banca tehnică a unei echipe.
Rădulescu a prezentat ziariştilor adeverinţa de sănătate al lui Cârţu, în care se precizează că acesta este 'sănătos clinic' şi 'apt pentru practicarea meseriei de antrenor'. Rădulescu a explicat că toţi tehnicienii au astfel de adeverinţe medicale. În plus, a spus el, o boală psihică nu trebuie confundată cu un gest comis în condiţii de nervozitate avansată, în timpul unui meci.
Povestind cum l-a întrebat pe Gheorghe Hagi despre testele medicale la care a fost supus acesta când a preluat-o în octombrie pe Galatasaray Istanbul, Rădulescu a dezvăluit că a fost vorba de examene cardiologice şi hematologice, nu şi de unul psihologic.
În legătură cu alte aspecte ale activităţii Şcolii pe care o conduce, Rădulescu a anunţat că în ianuarie începe un nou curs PRO, în care nu vor fi primiţi jucători activi, 'pentru a evita compromisurile'. În opinia sa, un om nu poate fi în acelaşi timp jucător, antrenor şi cursant.
De asemenea, Rădulescu a afirmat că trebuie rezolvată problema celor care au dreptul să stea în faţa băncilor tehnice. Conform lui, acolo ar trebui să poată sta doar antrenorul posesor al licenţei PRO, cu contractul vizat de Federaţie.
Un plan de viitor îl reprezintă introducerea licenţei PRO la Liga a II-a, începând cel mai probabil din 2013 sau 2014.
De asemenea, creşterea profesionalismului antrenorilor reprezintă un obiectiv important, care poate fi atins şi graţie schimburilor de experienţă ce fac parte dintr-un program organizat de UEFA.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII 9 - 15 MAI Economia românească traversează o revenire ciclică sprijinită de cererea internă puternică astfel încât creşterea PIB ar urma să atingă 4,2% în 2016, principalele riscuri la adresa perspectivei fiind incertitudinile electorale şi cele externe, arată experţii FMI într-un raport elaborat în urma consultărilor...
UPDATE Fotbal: Eric Abidal va fi supus unui transplant de ficat Internaţionalul francez Eric Abidal, fundaşul echipei spaniole de fotbal FC Barcelona, operat de o tumoare la ficat în urmă cu un an, va fi supus unui transplant de ficat în următoarele săptămâni, a anunţat joi clubul catalan.
Cluj: Campanie de testare gratuită a glicemiei şi depistare a diabetului zaharat O campanie de testare a glicemiei şi depistare a diabetului zaharat se va derula la Cluj-Napoca, între 9 şi 11 mai, acţiunea fiind organizată de filiala Cluj a Uniunii Social Liberale (USL), cu sprijinul Clinicii medicale "Regina Maria" şi a profesorului universitar dr. Nicolae Hâncu.
Cluj: Şeful ISJ vrea să continue şi să dezvolte proiectul de ajutorare a elevilor internaţi la Institutul Oncologic Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Cluj, Valentin Cuibus, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că deşi Clujul a obţinut rezultate foarte bune la toate tipurile de examene din învăţământul preuniversitar, cea mai mare realizare o consideră proiectul prin care copiii trataţi la Institutul...
Cluj: A fost lansată o aplicaţie care îi ajută pe pacienţii oncologici să-şi autoevalueze starea psihică O aplicaţie unică în România, care poate fi descărcată gratuit pe un telefon mobil sau tabletă şi care este dedicată sprijinirii pacienţilor oncologici, a fost lansată recent şi prezentată miercuri la Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială a Universităţii 'Babeş-Bolyai' (UBB) din Cluj-Napoca.
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII 30 MAI - 5 IUNIE - ECONOMIC Marşul de protest al sindicaliştilor din Educaţie, determinat de proiectul Ordonanţei privind salarizarea bugetarilor, dar şi protestele de la Palatul Cotroceni ale sindicatelor afiliate la BNS, avaria în reţeaua de electricitate, care a afectat judeţele Argeş şi Vâlcea şi raportul Consiliului concurenţei...