Cele mai citite
 


Cluj: Intervenţii chirurgicale endoscopice urmărite în direct de cursanţi, la Clinica Medicală III
luni, 29 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Medici chirurgi specialişti în gastroenterologie efectuează vineri şi sâmbătă, la Clinica Medicală III din Cluj-Napoca, intervenţii chirurgicale endoscopice constând în fixarea unor proteze în aparatul digestiv la zece pacienţi cu cancer gastro-intestinal, intervenţiile fiind transmise în direct, pe un ecran de proiecţie, în sala de curs a clinicii.
Demonstraţiile medicale în direct sunt realizate în cadrul primului atelier de lucru de endoscopie intervenţională din România, la care participă 160 de medici şi 40 de cadre medicale medii.

Echipele de medici vor realiza, de asemenea, şase intervenţii chirurgicale la pacienţi cu afecţiuni ale intestinului subţire.Atelierul de lucru este organizat de Societatea Română de Gastroenterologie şi Hepatologie (SRGH) şi Societatea Română de Endoscopie Digestivă (SRED).
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cluj: Sute de cadre medicale la un seminar dedicat problemelor actuale de gastroenterologie şi hepatologie Aproape 400 de cadre medicale, printre care se numără şi 12 reputaţi medici din SUA, Europa şi Egipt, vor participa la Workshop-ul de Endoscopie Digestivă, organizat în 8-10 octombrie, la Cluj.
Conferința de Gastroenterologie Oncologică - Ediția II Tema principală: De la cazuri clinice la practica modernă - 19-20 iunie 2014, Cluj-Napoca - West City Hotel Mai este 1 săptămână până la Conferința de Gastroenterologie Oncologică - Ediția II, manifestare științifică națională cu participare internațională desfășurată pe 19 și 20 iunie, la Cluj-Napoca - West City Hotel.
Cluj: A fost inaugurat singurul Institut Regional de Gastroenterologie şi Hepatologie din România Clinicile Medicală III şi Chirurgie III din Cluj-Napoca au fost reunite, printr-o decizie a Ministerului Sănătăţii, sub titlul de Institut Regional de Gastroenterologie şi Hepatologie, care este singurul de acest fel din România.
Cluj: A fost inaugurat primul Centru medical privat de gastroenterologie din Transilvania Primul Centru medical privat de gastroenterologie, hepatologie şi endoscopie digestivă din Transilvania, cu dotări de ultimă generaţie, a fost inaugurat, joi, investiţia pentru realizarea acestui proiect depăşind suma de 500.000 de euro, sumele provenind, în cea mai mare parte, din credite bancare.
În România s-au efectuat 580 de intervenţii cu ajutorul chirurgiei robotice În România s-au efectuat 580 de intervenţii cu ajutorul chirurgiei robotice, din care 400 de Institutul Fundeni, 100 la Spitalul Floreasca şi 80 la Cluj, adică în cele trei centre din ţară unde se practică această tehnică, a anunţat joi, în conferinţă de presă, prof. dr. Irinel Popescu, cu prilejul ...
Cluj: Mitropolitul Bartolomeu Anania va fi supus unei intervenţii minim invazive la clinica din Viena Cluj-Napoca, 16 ian /Agerpres/ - Mitropolitul Clujului, Albei, Crişanei şi Maramureşului, ÎPS Bartolomeu Anania, arhiepiscop al Vadului, Feleacului şi Clujului, va fi supus unei intervenţii chirurgicale minim invazive, constând în montarea unei valve aortice, la Clinica Allgemeines Krankenhaus (AKH)...