Cele mai citite
 


Arad: Consiliul Judeţean a aprobat preluarea managementului Spitalului Clinic Municipal Arad
luni, 29 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Consilierii judeţeni au aprobat, vineri, într-o şedinţă ordinară transferul managementului Spitalului Clinic Municipal Arad la Consiliul Judeţean, după ce, anterior, Consiliul Local Municipal Arad aprobase de asemenea acest transfer.
Proiectul de hotărâre al Consiliului Judeţean Arad se constituie într-un acord de principiu, urmând să se iniţieze o Hotărâre de Guvern pentru transferul managementului acestei unităţi sanitare.

Hotărârea consilierilor judeţeni are la bază dorinţa realizării unui spital cu o structură complexă de specialităţi medico-chirurgicale, în măsură să asigure asistenţă medicală de specialitate pacienţilor din întregul judeţ.

'Pentru a avea o creştere calitativă a actului medical, trebuie să avem o imagine de ansamblu a sistemului sanitar din judeţ. Cunoaştem problemele de fond ale sistemului sanitar la nivel naţional şi, prin votul de astăzi al consilierilor, dorim să arătăm că soluţia unui act medical cât mai competent şi competitiv este respectarea principiilor subsidiarităţii şi descentralizării. Adică luarea deciziilor să se facă cât mai aproape de beneficiar, în acest caz cetăţeanul care are nevoie de servicii medicale, cât şi asigurarea - prin descentralizare - a resurselor financiare necesare', a declarat cu acest prilej, Nicolae Ioţcu, preşedintele Consiliului Judeţean Arad.

'Sperăm ca Guvernul să ia cât mai repede act de votul nostru şi să ne atribuie managementul total al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, al Spitalului Clinic Municipal Arad şi Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie 'Dr. Salvator Vuia' Arad, realizându-se astfel o unitate medicală de categoria a doua, care nu există în acest moment în judeţ', a mai precizat preşedintele administraţiei judeţene, adăugând însă că noua structură va deveni funcţională numai după o analiză temeinică efectuată de specialişti din domeniul medical şi administrativ.

Din motivaţia care a stat la baza aprobării de către CJ Arad a preluării managementului Spitalul Clinic Municipal (SCM) Arad, reiese că această unitate spitalicească are secţii cu specialităţi care nu se regăsesc în structura organizatorică a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, fiind singurul furnizor de servicii medicale în specialităţile respective din judeţul Arad.

Prin specificul secţiilor sale, SCM Arad acordă asistenţă medicală nu doar populaţiei municipiului Arad, ci şi bolnavilor din tot judeţul. De asemenea, pentru specialităţile unice se derulează programe naţionale de sănătate cu impact asupra tuturor bolnavilor din judeţ.

Potrivit prevederilor Legii nr.95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, SCM Arad acordă asistenţă medicală de specialitate în teritoriul unde funcţionează, iar caracteristicile menţionate mai sus fac din SCM Arad un spital de interes judeţean, denumirea sa nemaiavând niciun fel de legătură cu aria geografică şi segmentul populaţiei căreia i se adresează.

În conformitate cu prevederile HG nr.529/2010, CJ Arad a preluat managementul asistenţei medicale pentru următoarele unităţi sanitare publice cu paturi Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie 'Dr. Salvador Vuia' Arad, Spitalul de Psihiatrie Mocrea, Spitalul de Psihiatrie Căpâlnaş.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Arad: Au fost finalizate lucrările de modernizare ale Ambulatoriului şi UPU din cadrul SCJU Consiliul Judeţean Arad a anunţat, joi, finalizarea a două dintre cele mai mari şi mai importante proiecte din sectorul de sănătate al judeţului, din fonduri europene şi din fonduri proprii, fiind vorba despre Ambulatoriul integrat din structura Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) şi extinderea...
Raed Arafat: Asistenţa medicală de urgenţă este bine reglementată Bucureşti, 24 mai /Agerpres/ - Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii dr. Raed Arafat afirmă că, în prezent, legislaţia permite existenţa unui sistem privat în asistenţa medicală de urgenţă sub o formă bine reglementată.
Centrul Naţional de Formare în Asistenţă Medicală de Urgenţă de la Târgu Mureş ar putea deveni centru de instruire NATO Şeful Departamentului pentru situaţii de urgenţă din Ministerul Afacerilor Interne, secretarul de stat Raed Arafat, a declarat sâmbătă că Centrul Naţional de Formare în asistenţă medicală de Urgenţă de la Târgu Mureş ar putea deveni centru de instruire pentru specialişti din cadrul Centrului NATO de...
Bihor: Lucrări de modernizare la Maternitatea din Oradea şi la Spitalul Judeţean Clinica de Obstetrică Ginecologie din Oradea va fi amenajată la standarde europene, prin Proiectul de Reformă a Sectorului Sanitar APL 2 Componenta 1 - Asistenţă medicală maternă şi neonatală, finanţat din acordurile de împrumut cu Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BIRD) şi cu...
Programul de dotare cu elicoptere pentru asistenţa medicală de urgenţă continuă până în 2014 Secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat a declarat vineri, la Târgu Mureş, că în cadrul asistenţei medicale de urgenţă, până în 2014, vor fi continuate investiţiile pentru dotarea cu elicoptere a celor opt puncte regionale.
Arad: CJ a aprobat elaborarea studiului de prefezabilitate pentru noul Spital Clinic Judeţean de Urgenţă Consiliul Judeţean Arad a aprobat, în şedinţa de vineri, elaborarea studiului de prefezabilitate pentru construirea noului Spital Clinic Judeţean de Urgenţă.