Cele mai citite
 


Iaşi: UPU, blocat din cauza numărului mare de traumatisme
sâmbătă, 27 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Iaşi, 27 nov/Agerpres/ - Specialiştii de la Unitatea de Primire a Urgenţelor (UPU) din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţe Sfântul Ioan din Iaşi solicită Ministerului Sănătăţii emiterea unei dispoziţii care să le ofere posibilitatea să îşi desfăşoare activitatea medicală în noul imobil construit în curtea spitalului.
Dr. Tudor Ciuhodaru, coordonatorul UPU, susţine că din cauza ninsorii peste 50 de persoane au suferit diferite traumatisme prin alunecare şi, ca atare, au necesitat îngrijiri medicale. Dintre acestea, peste 30 de cazuri dintre acestea sunt reprezentate de fracturi, entorse, luxaţii?şi contuzii ce sunt evaluate rapid echipele mixte de specialişti care cu greu fac faţă adresabilităţii crescute.
De asemenea, singura secţie de ortopedie - traumatologie de urgenţă din Iaşi este suprasolicitată şi nu mai există locuri pentru internare. Până acum, chirurgii reconstructivi au avut 25 de traumatisme de mână şi intervenţii chirurgicale.
În lipsa unui spaţiu adecvat, după stabilizarea în UPU pacienţii sunt duşi în continuare prin ninsoare spre sălile de operaţii din pavilioanele spitalului, iar bolnavii care nu mai au loc în spital rămân în continuare în UPU.
'Solicităm sprijinul Ministerului Sănătăţii pentu ca printr-o Hotărâre de Guvern să putem oferi condiţii normale de tratament în noul spital de urgenţă din Copou. Credem că doctorul Arafat ar putea să intervină în sprijinul pacienţilor şi al medicinii de urgenţă pentru ca să putem trata patologia traumatică în acea 'oră de aur', fără a mai plimba pacienţii între spitale. Ministrul Sănătăţii a fost la Spitalul de Urgenţe în acest an şi ne-a promis acest sprijin. Iarna abia a început, patologia traumatică e în creştere, iar fără deschiderea rapidă a noului spital de urgenţe pacienţii vor primi drept tratament şi frigul şi ninsoarea dintre pavilioanele spitalului', a declarat presei dr. Ciuhodaru. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Tudor Ciuhodaru cere sprijin pentru mutarea Spitalului de Urgenţe Doctorul Tudor Ciuhodaru, coordonatorul Unităţii de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţe Sfântul Ioan din Iaşi solicită sprijinul Ministerului Sănătăţii şi Ministerului Apărării pentru finalizarea lucrărilor la parterul clădirii în care ar trebui să fie mutat Spitalul Clinic de...
Deputatul Ciuhodaru: Susţin includerea Spitalului de Urgenţe în mapa şedinţei de Guvern de la Iaşi Deputatul Tudor Ciuhodaru, membru al Comisiei de Sănătate a Camerei Deputaţilor, susţine includerea printre priorităţile agendei guvernamentale din 17 martie adoptarea unei Hotărâri de Guvern care să asigure finalizarea cât mai rapidă a Spitalului Clinic de Urgenţe din Copou pentru ca pacienţii aflaţi...
Iaşi: Ministrul Sănătăţii, la inaugurarea Unităţii de Primiri Urgenţe a Spitalului 'Sf. Spiridon' Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a declarat miercuri la Iaşi, la inaugurarea Unităţii de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului 'Sf. Spiridon', că valoarea investiţiei, realizată cu fonduri ale Ministerului Sănătăţii, se ridică la aproximativ 10,5 milioane de lei.
Iaşi: Campanie de strângere de semnături, la Spitalul de Urgenţe Iaşi, 18 mai /Agerpres/ - Reprezentanţii Spitalului Clinic de Urgenţe Sfântul Ioan din Iaşi au demarat, luni, o campanie de strângere de semnături pentru mutarea departamentelor instituţiei sanitare în clădirea care se construieşte de aproximativ 15 ani.
Iaşi: Număr mare de pacienţi la UPU Peste 190 de persoane au ajuns, în ultima gardă, la Spitalul Clinic de Urgenţe 'Sfântul Ioan' din Iaşi, numărul acestora fiind cu 30-40 % mai mult faţă de perioadele anterioare, a declarat vineri, pentru AGERPRES, dr. Tudor Ciuhodaru, coordonatorul Unităţii de Primire a Urgenţelor (UPU) din cadrul spitalului...
Iaşi: Deputatul?Tudor Ciuhodaru cere anularea autorizaţiilor de funcţionare ale magazinelor de vise Iaşi, 31 oct /Agerpres/ - Şeful Unităţii de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţe 'Sfântul Ioan' din Iaşi, deputatul?Tudor Ciuhodaru, solicită anularea autorizaţiilor de funcţionare ale 'magazinelor de vise' existente în municipiul reşedinţă de judeţ.