Cele mai citite
 


Bihor: Participare record la ediţia din acest an a Zilelor Medicale Orădene
sâmbătă, 27 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Oradea, 27 nov /Agerpres/ - Cea de a XIX-a ediţie a Zilelor Medicale Orădene, manifestare de tradiţie a Facultăţii de Medicină şi Farmacie (FMF) din Oradea, a fost una record faţă de ediţiile anterioare prin numărul de participanţi, numărul de lucrări prezentate, secţiuni noi şi premii speciale.
Evenimentul, desfăşurat în perioada 25-27 noiembrie, a reunit 600 de participanţi din ţară şi străinătate, din care 305 medici, 120 de studenţi, 45 de stomatologi, 40 de farmacişti şi 90 de asistenţi. Aceştia au pregătit şi prezentat un număr record de cursuri (30 doctori, 20 studenţi), 550 de prezentări orale, 5 lucrări video-session şi 101 postere, în total 701 de lucrări, acoperind, conform specialiştilor,?un spectru foarte larg de interes (preclinic, clinic, medicină dentară, farmacie), dar şi domenii care nu au mai fost abordate până acum: medicină socială şi asistenţi medicali.
În paralel, somităţi medicale din ţară şi străinătate au participat la simpozionul naţional şi workshop-ul 'Bronhoscopia rigidă şi flexibilă - repere practice pentru începători', la care au fost prezenţi specialişti în pneumologie şi cancer pulmonar din partea Societăţii Române de Pneumologie, inclusiv dr. Florin Mihălţan, preşedinte SRP.
Prezentarea lucrărilor ştiinţifice a continuat până sâmbătă, la ora 16,00 când, în Aula Magna, a avut loc festivitatea de închidere, oficiată de decanul facultăţii, prof. Gheorghe Bumbu, alături de preşedinta comitetului de organizare, dr. Ligia Burtă. Aceasta a propus decanului înscrierea acestei ediţii într-un aşa numit 'Guiness Book' al facultăţii, deoarece s-a 'bătut' un record şi pe pagina de internet a facultăţii prin numărul de accesări al programului Zilele Medicale Orădene, de 50 pe minut, ceea ce a blocat site-ul în cursul nopţii, remediat prin intervenţia informaticienilor.
Decanul Bumbu nu a uitat, în cuvântul său, să amintească pe cei care, în urmă cu 30 de ani, au pus bazele sistemului medical în Oradea, precum doctorii Krizsan, Andor, Rosenberg, Abrudan, Albu, din generaţia 'veche', sau mai tinerii dr. Coş, dr. Negrini, anesteziştii Dobjanski, Szegedi sau Syilagyi, care 'ar fi făcut cinste oricând funcţiei de profesor universitar', dar şi pe mai tinerii săi colegi, cum ar fi dr. Adrian Maghiar, reputat chirurg, sau alţii, care şi-au propus să ducă mai departe Facultatea de medicină orădeană.
Eforturile studenţilor au fost răsplătite prin câteva premii de onoare. Pentru cea mai inovativă idee de cercetare a fost apreciat studentul clujean Călin Popa, căruia i s-a acordat Premiul de excelenţă 'Prof. Dr. George Simu' instituit în premieră, pentru o lucrare de chirurgie vasculară. Premiul de originalitate video session a fost primit de studenţii Bogdan Leahu, Andreea Antonescu şi Monica Motorca, iar premiul pentru activitate didactică, studenţii de la Farmacie anul III, prin Anamaria Coita, care au structurat un manual de specialitate. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bihor: Zilele Medicale Orădene, la a XIX-a ediţie Cea de a XIX-a ediţie a Zilelor Medicale Orădene se desfăşoară în perioada 25 - 27 noiembrie, manifestarea fiind organizată de Facultatea de Medicină şi Farmacie.
Bihor: Zilele Medicale Orădene, la ediţia XXI Facultatea de Medicină şi Farmacie din Universitatea Oradea organizează, în perioada 19-25 noiembrie, cea de-a XXI-a ediţie a Zilelor Medicale Orădene, o amplă manifestare ştiinţifică cu participarea unui mare număr de specialişti, din ţară şi străinătate şi studenţi medicinişti.
Bihor: Studenţi medicinişti premiaţi pentru proiectele lor de cercetare şi implicare în viaţa medicală Centrul de Cercetări în Medicina de Înaltă Performanţă din Oradea a premiat luni 120 de studenţi ai Facultăţii de Medicină şi Farmacie din Oradea, români şi străini, într-o gală festivă pentru a le mulţumi celor care prin activitate extracurriculară au susţinut dezvoltarea conceptului medical ştiinţific...
Comunicat de presă - Societatea Română de Pneumologie Peste 75 de lectori prezintă la Oradea cele mai importante noutăţi în managementul cancerului pulmonar şi al bolilor pulmonare rare
Bihor: Prima admitere prin teste-grilă la Facultatea de Medicină Oradea Prodecanul Facultăţii de Medicină şi Farmacie (FMF) Oradea, prof. univ. dr. Gheorghe Mermeze, a anunţat miercuri că, din acest an, această unitate de învăţământ superior va organiza, pentru prima dată, examen de admitere sub forma testelor-grilă, în limba română şi limba engleză.
Bihor: Prima Conferinţă Naţională de Medicină de Urgenţă din ţară, la Oradea Decanul Facultăţii de Medicină şi Farmacie (FMF) din Oradea, prof. dr. Gheorghe Bumbu, a anunţat, vineri, la deschiderea oficială a Zilelor Medicale Orădene, un congres internaţional de stomatologie, organizat cu ocazia inaugurării unui modern departament de stomatologie al facultăţii, şi prima Conferinţă...