Cele mai citite
 


Coaliţia Europeană a Pacienţilor cu Cancer s-a întrunit la Bucureşti
sâmbătă, 27 noiembrie 2010   ::   1 Comentarii :: :: Stiri
 
Bucureşti, 27 nov /Agerpres/ - Coaliţia Europeană a Pacienţilor cu Cancer s-a reunit la Bucureşti în perioada 27-28 noiembrie cu scopul de a colabora atât la nivel naţional, cât şi la nivel european în acţiuni concentrate pe pacient.
În special, în ţările din Europa Centrală, problema cancerului este mai acută decât în restul Europei, a evidenţiat sâmbătă Tom Hudson, preşedintele Coaliţiei Europene a Pacienţilor cu Cancer.
El a menţionat că acest lucru se regăseşte mai ales în ceea ce priveşte accesul la tratament şi calitatea îngrijirilor, tratamentul fiind dificil şi limitat.
De aceea, riscul de a muri de cancer de înainte de vârsta de 75 de ani este cu 25% mai mare în zona ţărilor din Estul şi Centrul Europei faţă de principalele state din UE.
În ceea ce priveşte şansa de a supravieţui cancerului, aceasta este încă afectată de zona în care pacientul locuieşte. Astfel, în toată Europa există variaţii mari ale rezultatelor obţinute şi inegalităţi depinzând de locaţia geografică.
De aceea a evidenţiat, la rândul său, Simona Ene, preşedintele Asociaţiei Pacienţilor Bolnavi de Cancer din România, este importantă structurarea capacităţii organizaţiilor pe pacienţi şi educarea susţinătorilor pacienţilor din aceste ţări. Acest lucru poate fi obţinut prin împărtăşirea celor mai bune practici între statele membre şi prin discutarea şi construirea unei inţiative comune între toate părţile interesate.
Prin împărţirea experienţelor semnificative ale membrilor şi susţinătorilor pacienţilor acumulate în lupta împotriva cancerului şi împotriva autorităţilor din domeniul sanitar sau a companiilor de asigurări de sănătate din toată Europa, Coaliţia Europeană a Pacienţilor cu Cancer doreşte să amplifice vocea pacienţilor din Europa Centrală şi de Est.
Este necesară o voce mai puternică dacă se doreşte acoperirea decalajului pe dramatic care există între ratele de supravieţuire a pacienţilor cu cancer în ţările din această zonă şi ţările din Europa de Vest.
Preşedintele Myeloma Euronet România, organizaţie non-profit a pacienţilor cu mielom multiplu din România, parte a reţelei europene Myeloma Euronet, Viorica Cursaru a evidenţiat, la rândul său, că autorităţile din România nu se implică suficient în ceea ce priveşte susţinerea acestor pacienţi, a accesului la tratament şi serviciile de calitate.
În concluzie, Tom Hudson a accentuat că nu contează dacă pacienţii sunt din Est sau Vest, accesul la tratament şi servicii trebuie să fie egal. AGERPRES
Notare
Comentarii
de ADRIANA
Buna seara ,tatal meu a fost diagnosticat cu mielom multiplu,are 75 ani nu este asigurat fiind de la tara toata viata si a lucrat pamantul acum ce sanse are pentru a fi tratat si a primi medicamente ? mentionez ca nu are nici o pensie ,multumesc

Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Luna Internaţională de luptă împotriva cancerului pulmonar Liga Română de Cancer lansează, în luna noiembrie, o campanie de informare şi educare privind implicaţiile cancerului la plămâni, sub mesajul ''Respiră adânc şi gândeşte-te bine!'', se arată într-un comunicat de presă.
AFP: Calvarul fără sfârşit al bolnavilor de cancer din România Vindecarea cancerului este o luptă în orice condiţii, însă în România pacienţii trebuie de asemenea să depună mari eforturi pentru a-şi procura medicamente uneori de negăsit în ţara lor şi să caute tratament în străinătate din cauza lipsei unor echipamente suficient de performante, relatează AFP.
Ciurchea(CNAS): România, prin introducerea medicamentelor de ultimă generaţie, le are pe absolut toate pe piaţă Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Vasile Ciurchea, a declarat vineri, la Târgu Mureş, la Conferinţa Naţională de Farmacoeconomie şi Management Sanitar (CNFMS), că prin introducerea a 50 de noi medicamente de ultimă generaţie, România se poate lăuda că are absolut toate me...
"Trăim în Europa, dar ne tratăm în România", sloganul Zilei Internaţionale de Luptă Împotriva Cancerului Accesul la tratamente oncologice noi este o problemă veche de peste cinci ani pentru pacienţii din România, a subliniat luni, cu prilejul marcării Zilei Internaţionale de Luptă Împotriva Cancerului, Cezar Irimia, preşedinte al Federaţiei Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer.
Fundaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer marchează Ziua internaţională de luptă împotriva cancerului Fundaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer (FABC) marchează, pe 4 februarie, Ziua internaţională de luptă împotriva cancerului, iar preşedintele federaţiei, Cezar Irimia, transmite un mesaj simplu, dar esenţial: "Informaţi-vă!'.
PROVOCĂRILE SISTEMULUI ONCOLOGIC DIN ROMÂNIA ÎN 2014 Pentru al patrulea an consecutiv, Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer (FABC) marchează Ziua Internaţională de Luptă Împotriva Cancerului printr-o dezbatere cu tema “Provocările Sistemului Oncologic din România în 2014”.