Cele mai citite
 


Epidemia de holeră din Haiti a fost importată, susţine un epidemiolog francez
marţi, 30 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Epidemia de holeră din Haiti a fost importată, tulpina neputând proveni nici din mediu şi nici din taberele de sinistraţi ai seismului de la 12 ianuarie, a declarat pentru AFP profesorul francez Renaud Piarroux, un epidemiolog care tocmai s-a întors dintr-o misiune pentru guvernul haitian.
Profesorul Piarroux, specialist în holeră, revenit duminică dintr-o misiune de trei săptămâni în Haiti la solicitarea Ministerului haitian al Sănătăţii şi a ambasadei franceze, a ajuns la concluzia că epidemia 'nu este legată de seism şi nu a fost provocată de o tulpină existentă în mediu'.

'Epidemia a început în centrul ţării. Nu la malul mării şi nici în taberele de sinistraţi /unde trăiesc 1,3 milioane de persoane/. Deci epidemia nu poate avea o origine locală. Aceasta înseamnă că a fost importată', a explicat el.

Potrivit unor responsabili haitieni, primele cazuri au apărut la jumătatea lui octombrie pe malurile unui afluent al fluviului Artibonite, în apropiere de baza căştilor albastre nepaleze din cadrul Misiunii ONU din Haiti /MINUSTAH/, de la Mirebalais /centru/.

Acestea din urmă au fost acuzate de o parte a populaţiei că au importat maladia care a făcut peste 1.640 de morţi. Medicul francez Gerard Chevallier, care a lucrat împreună cu profesorul Piarroux, apreciază că 'probabilitatea epidemiologică este ridicată'. Acuzaţii dezminţite însă de MINUSTAH, care a afirmat că teste realizate în latrine şi apele din tabăra nepaleză au fost 'negative'.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Haiti: 76 de noi morţi în epidemia de holeră (Ministerul Sănătăţii) Port-au-Prince, 17 nov /Agerpres/ - Epidemia de holeră din Haiti s-a soldat cu 1.100 de morţi în total, conform unui nou bilanţ comunicat miercuri de Ministerul Sănătăţii, cu 76 mai mulţi decât la raportarea difuzată anterior, relatează AFP.
Holeră în Haiti: 724 de morţi, potrivit unui nou bilanţ Epidemia de holeră din Haiti a provocat moartea a 724 de persoane, dintre care patru la Port-au-Prince, în timp 11.000 de bolnavi au fost spitalizaţi, a anunţat joi Ministerul haitian al Sănătăţii, potrivit unui nou bilanţ, informează AFP.
Holeră în Haiti: 284 de morţi, potrivit unui nou bilanţ Epidemia de holeră din Haiti a făcut 284 de morţi şi a cauzat spitalizarea a 3.612 persoane, potrivit unui nou bilanţ furnizat marţi de autorităţile medicale din ţară, informează AFP.
Holeră în Haiti: 1.523 de morţi, potrivit unui nou bilanţ Epidemia de holeră care a lovit Haiti de la mijlocul lunii octombrie a făcut 1.523 morţi, potrivit unor cifre publicate joi de Ministerul Sănătăţii, informează AFP.
Epidemia de holeră din Haiti a făcut aproape 4.000 de morţi Epidemia de holeră din Haiti continuă să bată în retragere, cu opt decese pe zi înregistrate săptămâna trecută, cu un total de 3.889 de morţi până la 16 ianuarie, se precizează în cel mai recent bilanţ al Ministerului haitian al Sănătăţii, publicat miercuri şi preluat de France Presse.
Epidemia de holeră din Haiti a provocat peste 2900 de morţi- Epidemia de holeră din Haiti a provocat 2901 morţi de la apariţia ei, la jumătate lunii octombrie, şi un total de 134.678 de cazuri înregistrate, relevă un nou bilanţ al Ministerului haitian al Sănătăţii, citat joi de AFP.