Cele mai citite
 


Cluj: Campanie de responsabilizare şi informare asupra virusului HIV
marţi, 30 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Organizaţia Studenţilor Farmacişti din Cluj-Napoca (OSF) desfăşoară, între 29 noiembrie şi 3 decembrie, o campanie de responsabilizare şi informare socială asupra virusului HIV şi consecinţele infecţiei cu acesta, a anunţat luni OSF.
Pe întreaga durată a campaniei, exceptând ziua de 1 decembrie, la Laboratorul de Epidemiologie al Direcţiei de Sănătate Publică, de pe strada Nicolae Bălcescu nr. 25, se vor efectua, între orele 8,00 şi 10,00, testări gratuite HIV/SIDA şi consiliere cu privire la infecţia cu virusul HIV, modalităţile de contactare şi de prevenire, precum şi la conduita socială şi medicală a pacientului infectat. Totodată, se vor împărţi materiale informative pentru tineri.
''Întrucât nu există niciun vaccin contra HIV, singura modalitate de prevenire a infecţiei este evitarea comportamentelor care expun la riscul de infectare, precum folosirea în comun a seringilor şi acelor de la persoane infectate sau contactele sexuale neprotejate. Cunoaşterea principalelor modalităţi de transmitere a acestui virus poate duce şi la scăderea numărului de copii infectaţi, prin transmiterea pe cale maternă'', spune coordonatorul campaniei, Irina Ielciu.
Campania îşi propune şi o strângere de fonduri necesare pentru centrele care se ocupă permanent de acest tip de pacienţi, în special copii, încercând, în acelaşi timp, să schimbe mentalitatea oamenilor în ceea ce priveşte persoanele seropozitive, pornind de la necesitatea implicării tinerilor, în spiritul toleranţei faţă de persoanele infectate, pentru a se stabili un stil de viaţă şi a se încetini evoluţia bolii.
În zilele de 30 noiembrie şi 1 decembrie, la complexul Iulius Mall va fi deschisă o expoziţie foto cu strângere de fonduri.
Acţiunea începută luni de OSF se desfăşoară în parteneriat cu Universitatea de Medicină şi Farmacie ''Iuliu Haţieganu'' din Cluj-Napoca, Federaţia Asociaţiilor Studenţilor Farmacişti din România, Societatea de Educaţie Contraceptivă şi Sexuală Cluj-Napoca (SECS) şi Direcţia Judeţeană de Sănătate Publică.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cluj: Campanie de responsabilizare socială anti SIDA Organizaţia Studenţilor Farmacişti din Cluj-Napoca (OSF) derulează, în perioada 30 noiembrie - 3 decembrie, o campanie de responsabilizare socială anti SIDA, în scopul prevenirii şi combaterii infecţiei cu virusul HIV.
Cluj: Campanie a studenţilor farmacişti de responsabilizare şi informare socială asupra virusului HIV Organizaţia Studenţilor Farmacişti (OSF) din Cluj-Napoca a început, luni, o campanie de responsabilizare şi informare socială asupra virusului HIV şi a consecinţelor infecţiei cu acesta.
Cluj: Mediciniştii fac o campanie de prevenire a SIDA Cluj-Napoca, 14 mai /Agerpres/ - Clujenii care vor trece duminică seară prin Parcul Central din municipiu se vor putea bucura de o atmosferă romantică, animată de 2.500 de lumânări aprinse, dar vor avea şi o surpriză deoarece vor primi prezervative de la studenţii la Medicină.
Cluj: Campanie a UNICEF pentru ameliorarea condiţiilor de viaţă ale copiilor marginalizaţi Reprezentanţa din România a Fondului pentru Copii al Naţiunilor Unite (UNICEF) desfăşoară la Cluj-Napoca, până în 31 decembrie, o campanie de strângere de fonduri destinate ameliorării condiţiilor de viaţă ale copiilor marginalizaţi din ţara noastră.
Cluj: Campanie de sănătate sexuală şi luptă anti-SIDA, derulată de OSM Organizaţia Studenţilor Medicinişti (OSM) din Cluj-Napoca începe luni, 6 decembrie, o campanie de promovare a sănătăţii sexuale şi luptei anti-SIDA, intitulată ''3S'', informează joi OSM.
Cluj: Campanie a OSM pentru prevenirea infecţiei cu HPV şi a cancerului de col uterin Cluj-Napoca, 15 ian /Agerpres/ - Organizaţia Studenţilor Medicinişti (OSM) va derula, între 16 şi 21 februarie, o amplă campanie de informare a populaţiei care include două acţiuni: prima despre infecţia cu HPV (Human Papilloma Virus), iar cea de-a doua privind cancerul de col uterin.