Cele mai citite
 


Bugetul asigurărilor de sănătate, discutat de liderii coaliţiei de guvernare
marţi, 30 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Liderii coaliţiei de guvernare au discutat, luni, despre bugetul asigurărilor de sănătate pentru anul 2011, urmând ca joi să fie analizate propuneri pe această temă.
'S-a discutat strict pe bugetul asigurărilor de sănătate, pentru că acolo avem o problemă critică. Chiar dacă scade, este încă foarte mare. Ministrul Sănătăţii a prezentat o serie de soluţii, fiecare a prezentat puncte de vedere, dar nu sunt armonizate şi o să le prezentăm joi', a declarat, pentru AGERPRES, deputatul minorităţilor naţionale Varujan Pambuccian, unul dintre liderii coaliţiei de guvernare.
Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Lucian Duţă, a declarat, lunea trecută, că CNAS va intra în 2011 cu un deficit de 3 miliarde de lei.
El a menţionat că 4,5 milioane de plătitori care cotizează la fondul de sănătate cu 10,7% trebuie să asigure fondurile pentru cei peste 20 milioane de beneficiari. Bugetul Casei şi al Ministerului Sănătăţii este pe anul în curs de aproximativ 5 miliarde de euro.
Cei mai mulţi bani se duc către spitale, iar din aceste fonduri spitalele folosesc pentru cheltuielile de personal 75%, circa 10% pentru întreţinere şi restul pentru serviciile de sănătate, iar cu aceste fonduri nu pot fi asigurate servicii de calitate, a susţinut acesta.
'Anul 2009 s-a încheiat cu un deficit 2,8 miliarde lei, bani care s-au rostogolit în 2010 şi au apărut în bugetul pe 2010. Anul 2010 este anul practic în care avem cele mai mari probleme în sistemul de finanţare', a explicat preşedintele CNAS.
Acesta a adăugat că deficitul este de 2,5 - 3 miliarde lei şi se pune acut problema ce se va face în 2011 când, dacă nu va exista o finanţare corespunzătoare, bugetul va fi scăzut cu această sumă.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
CNAS: Actualizarea preţurilor la medicamente, sursă de finanţare pentru tratamentele inovatoare Bucureşti, 24 feb /Agerpres / - Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a salutat marţi decizia Ministerului Sănătăţii de a solicita deţinătorilor de autorizaţie de punere pe piaţă sau reprezentanţilor acestora să îşi actualizeze, până la data de 10 martie 2015, toate preţurile la medicamentele de uz...
Orban: Ministrul Sănătăţii şi preşedintele CNAS, chemaţi săptămâna viitoare la audieri în Parlament Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, şi preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Vasile Ciurchea, vor fi audiaţi săptămâna viitoare în Comisia de sănătate a Camerei Deputaţilor pe tema funcţionării cardului de sănătate, a declarat, marţi, liderul deputaţilor PNL, Ludovic Orban.
Lucian Duţă (CNAS): Fondul asigurărilor de sănătate va intra în 2011 cu un deficit de trei miliarde lei Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), dr. Lucian Duţă, a declarat, luni, în cadrul conferinţei cu tema 'Radiografia sistemului de sănătate', că CNAS va intra în 2011 cu un deficit de trei miliarde de lei.
Timiş: Preşedintele CNAS, Cristian Buşoi, pregăteşte măsuri antifraudă în sistemul sanitar Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Cristian Buşoi, pregăteşte măsuri antifraudă pentru reducerea risipei banilor publici, acestea urmând să fie anunţate după ce le va discuta cu premierul Victor Ponta şi cu ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu.
Sistemul de sănătate nu a fost sustenabil în 2010 (retrospectivă) Sistemul de sănătate nu a fost sustenabil în 2010, fondurile alocate nu au fost suficiente, ceea ce a dus la situaţia ca pacienţii spitalelor să fie nevoiţi să-şi cumpere singuri, de multe ori, medicamentele, dar a înregistrat şi un număr insuficient de cadre medicale, din cauza blocării posturilor din...
Vasile Cepoi: Reorganizarea sistemului de asigurări de sănătate este soluţia pentru creşterea eficienţei lui (interviu) Ministrul Sănătăţii, conf. dr. Vasile Cepoi, a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, că desfiinţarea sistemului de asigurări nu este o soluţie, ci reorganizarea acestuia, care ar putea creşte eficienţa lui.