Cele mai citite
 


Colegiul Farmaciştilor salută iniţiativele MS privind funcţionarea farmaciilor
marţi, 30 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Colegiul Farmaciştilor din România (CFR) salută noile măsuri anunţate de ministrul Sănătăţii Cseke Attila şi îşi exprimă încrederea că şi celelalte propuneri ale sale, de instituire a unor condiţii economice normale pentru farmacie, vor fi întâmpinate cu aceeaşi deschidere, se arată într-un comunicat de presă remis luni AGERPRES.
Timp de 15 ani CFR a solicitat neîncetat autorităţilor asigurarea condiţiilor necesare pentru ca profesia de farmacist să poată fi exercitată fără presiuni externe nedorite, iar pacienţii să poată avea acces la cele mai bune şi profesioniste servicii farmaceutice: proprietatea farmaciei să fie rezervată doar farmaciştilor (aşa ca în majoritatea ţărilor europene!), să existe concurenţă loială, dialog social şi condiţii economice fezabile pentru farmacii, evidenţiază sursa citată.
Ministrul Sănătăţii a anunţat recent intenţia de a promova în Guvern o ordonanţă de urgenţă prin care vor fi instituite cele mai importante criterii pentru înfiinţarea unei farmacii: criteriul demografic va fi menţinut, criteriul de distanţă va fi reintrodus (în condiţii mai severe chiar decât în 2005 când a fost eliminat), iar criteriul prin care farmacia va trebui sa fie deţinută de farmacist în proporţie de minimum 51% a fost introdus ca o noutate absolută.
Aceste noutăţi legislative creează premizele unui acces mai bun al pacienţilor la medicamente, precum şi a ieşirii din criză a farmaciilor, în măsura în care lanţurile de farmacii vor fi nevoite să se reorganizeze după noile reguli după o perioadă de graţie, iar condiţiile financiare în care farmaciile îşi desfăşoară activitatea vor deveni sustenabile economic: termene de plată şi adaosuri comerciale rezonabile, care să oprească valul de falimente ale farmaciilor independente, se mai afirmă în comunicatul menţionat.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Noi reglementări pentru funcţionarea farmaciilor anunţate de ministrul Sănătăţii Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a anunţat joi, în conferinţă de presă, că vor apărea noi reglementări privind funcţionarea farmaciilor.
Ministrul Sănătăţii: Am înlăturat barierele pentru profesioniştii din domeniul medical care vor să profeseze în România Guvernul a adoptat miercuri o ordonanţă de urgenţă prin care au fost înlăturate bariere pentru profesioniştii din domeniul medical care vor să profeseze în România, a anunţat ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, miercuri, într-un briefing, la Palatul Victoria.
Reguli noi pentru funcţionarea farmaciilor Mai multe unităţi farmaceutice vor fi obligate să aibă program non-stop de anul viitor, iar distanţa dintre ele trebuie să fie de minimum 500 de metri.
Cseke Attila: Serviciul de Urgenţă în România trebuie să funcţioneze după reguli militare Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat vineri, la Oradea, că vor fi continuate verificările inopinate la Serviciile judeţene de Ambulanţă, iar pentru noii manageri se va organiza concurs la nivel naţional. Cseke a mai precizat că serviciul de urgenţă din România ar trebui să funcţioneze după reguli...
Mureş: Ministrul Sănătăţii, la deschiderea Congresului Naţional de Farmacie din România Ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, a participat, joi, la deschiderea celei de-a XIV-a ediţii a Congresului Naţional de Farmacie din România, subliniind că, în ultimii ani, reţeaua de farmacii a cunoscut o dezvoltare însemnată în ţara noastră, numărul farmacii dublându-se practic în 10 ani.
Colegiul Farmaciştilor va colabora cu MS în vederea realizării reformei în domeniu Reprezentanţii Colegiului Farmaciştilor din România (CFR) au participat la o întâlnire de lucru cu ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, în care s-au stabilit termenii de colaborare pe termen lung dintre cele două părţi în vederea realizării reformei în sănătate şi, în special, pentru asigurarea unor...