Cele mai citite
 


Proiect pentru interzicerea comercializării pe net a etnobotanicelor
marţi, 30 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Partidul Conservator (PC) va depune în perioada următoare un proiect legislativ de interzicere a comercializării pe Internet a plantelor etnobotanice şi a substanţelor cu efect halucinogen.
Preşedintele PC, Daniel Constantin, a declarat luni, după şedinţa Biroului Executiv Central, că parlamentarii conservatori continuă astfel campania împotriva vânzării plantelor etnobotanice, amintind că aceştia au mai iniţiat un alt proiect ce prevede interzicerea magazinelor etnobotanice la distanţe mai mici de cinci kilometri faţă de unităţile de învăţământ şi spitale.
Potrivit conservatorilor, datele Agenţiei Naţionale Antidrog arată că anul trecut din cauza consumului de plante etnobotanice au murit cel puţin 32 de persoane şi peste 1.800 de persoane au fost internate în spitalele de urgenţe, grupa de vârstă cea mai afectată fiind 14-19 ani.
'PC duce de mai bine de patru ani o asemenea luptă cu astfel de comercianţi şi nu ne oprim aici. Lucrăm la o formulă prin care pedepsele pentru comercializarea substanţelor de acest fel să se înăsprească simţitor în perioada următoare', a afirmat preşedintele PC.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Suceava: Parteneriat internaţional în lupta antidrog Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava a devenit membru al Reţelei Internaţionale de Promovare a Incluziunii Sociale, Egalităţii de Şanse şi Combatere a Sărăciei 'Street Children Network Europe'.
Primarul din Iaşi vrea limitarea consumului de produse etnobotanice Primarul Iaşiului, Gheorghe Nichita, a anunţat, miercuri, că municipalitatea va demara un proiect pentru a limita consumul de produse etnobotanice.
Iaşi: Medicii de la 'Urgenţe' vor taxă pe viciu pentru importatorii de produse etnobotanice Medicii de la Spitalul Clinic de Urgenţe Sfântul Ioan din Iaşi vor iniţierea unui proiect legislativ prin intermediul căruia să fie impusă 'taxa pe viciu' pentru importatorii şi comercianţii de plante cu efecte halucinogen.
Tudor Ciuhodaru (PC) propune pedeapsa cu închisoarea pentru comercianţii de etnobotanice Deputatul PC Tudor Ciuhodaru, iniţiatorul primei legi împotriva etnobotanicelor votată de Parlament, cere, printr-un proiect legislativ care să fie dezbătut în procedură de urgenţă, pedeapsa cu?închisoarea pentru cei care comercializează etnobotanice şi interzicerea magazinelor de acest gen în întreaga...
Magazinele de etnobotanice, pichetate de membri ai TSD în Vrancea şi Hunedoara Membrii TSD Vrancea au pichetat, vineri, trei magazine de etnobotanice din Focşani.
Iaşi: A încercat să îşi ucidă părinţii în timp ce se afla sub influenţa etnobotanicelor Un elev de 19 ani a încercat, sâmbătă dimineaţă, să îşi omoare propriii părinţi pentru că aceştia nu l-au lăsat să mai consume plante etnobotanice.