Cele mai citite
 


Timiş: Consilierii PDL vor să se pună lacăt pe magazinele 'de vise'
marţi, 30 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Democrat-liberalii din Consiliul Local Timişoara (CLT) vor închiderea tuturor magazinelor 'de vise' din oraş, iniţiind şi un proiect de hotărâre de consiliu local care să stopeze vânzarea de plante etnobotanice.
Ovidiu Ciuhandu, liderul de grupului PDL din CLT, a declarat luni, într-o conferinţă de presă, că măsura concretă va consta în solicitarea către Primărie de a nu mai acorda autorizaţii de funcţionare pentru firmele care declară că au acest obiect de activitate.
'Este un proiect prin care dorim să interzicem accesul acestor substanţe pe raza municipiului Timişoara. Nu o să le mai dăm autorizaţie de funcţionare', a declarat Ovidiu Ciuhandu, care s-a arătat îngrijorat de atentatul la sănătatea minorilor prin consumul acestor substanţe.

Proiectul democrat-liberalilor va fi supus plenului CLT şi are toate şansele să fie adoptat, chiar cu unanimitate de voturi.
Patru tineri din Timişoara au ajuns la spital, intoxicaţi, la începutul acestui an, după ce au fumat ierburi etnobotanice cumpărate de la un magazin 'de vise' din Piaţa Unirii.

Deputatul democrat-liberal Alin Popoviciu a pledat, mai bine de doi ani, pentru un control sever al plantelor care pot fi comercializate, printre acestea numărându-se şi Salvia Divinorum, solicitând includerea ei pe lista substanţelor şi plantelor psihotrope. Popoviciu a solicitat modificarea Legii privind regimul juridic al plantelor, substanţelor şi preparatelor stupefiante şi psihotrope.
Din lista lui Alin Popoviciu fac parte 16 substanţe, printre care se numără salvia - 'planta magică' -, cele ce au puternice efecte psihoactive, nitritul de amil ('Popper'), o substanţă folosită, în general, în tratarea anginei, Nymphaea caerulea (nufărul albastru), cu efecte relaxante şi euforice, Ketamina, un anestezic folosit în medicina veterinară şi cea pediatrică.

'Cele 16 plante pe care vrem să le interzicem sunt, la ora actuală, legale, dar pasul de la aceste plante, care sunt, de fapt, nişte droguri, până la drogurile ilegale este extrem de mic', declara Popoviciu pentru AGERPRES.
El a primit date de la Poliţie care arată că foarte mulţi dealeri de droguri reţinuţi au asupra lor şi astfel de substanţe, dar oamenii legii nu pot decât să-i monitorizeze, pentru că ei deţin, de fapt, produse legale.
Potrivit Poliţiei Timiş, aproape 3.000 de tineri, elevi şi studenţi din Timişoara consumă plante cu efect halucinogen, dar nu poate interveni pentru că marfa este legală.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Timiş: Plantele de la 'magazinele de vise' au făcut victime Timişoara, 1 feb /Agerpres/ - Patru tineri din Timişoara au ajuns la spital, intoxicaţi, duminică seara, după ce au fumat şi utilizat plante cumpărate de la unul din 'magazinele de vise' din Piaţa Unirii
Timiş: Magazinele de etnobotanice vor fi verificate zilnic de echipe mixte de control Magazinele din Timişoara care au intrat în vizorul autorităţilor pentru că vând produse etnobotanice vor fi controlate zilnic de o echipă mixtă.
Timiş: Magazinele 'de vise', ţinute la distanţă de şcoli şi campusuri universitare Timişoara, 2 dec /Agerpres/ - Autorităţile timişene au decis, joi, că magazinele care comercializează plante etno-botanice vor fi supuse unui regim de funcţionare aspru, după ce, din ianuarie până acum au ajuns în spitalele din Timişoara 157 de persoane care au suferit complicaţii în urma consumului...
Timiş: Dosare penale pentru administratorii unor magazine de plante etnobotanice Administratorilor a trei din cele şase magazine din Timişoara în care se comercializează plante etnobotanice li s-au întocmit dosare penale pentru comiterea infracţiunilor de înşelăciune şi falsificare de alimente sau alte produse, în urma verificărilor efectuate de echipe mixte de control.
Timiş: Primarul Robu cere controale la magazinele care vând etnobotanice Primarul Nicolae Robu a cerut verificarea comerţului cu etnobotanice în magazinele din Timişoara, după ce a primit mai multe sesizări în acest sens.
Timiş: Centre de excelenţă în diagnosticarea malformaţiilor prenatale, în Timişoara şi Vârşeţ Timişoara este lider de proiect într-o colaborare medicală cu Serbia, prin care se urmăreşte 'Dezvoltarea unui sistem regional transfrontalier de centre medicale de excelenţă pentru îmbunătăţirea diagnosticului antenatal al malformaţiilor fetale în aria Timişoara-Vârşeţ'.