Cele mai citite
 


COPAC: Bugetul sănătăţii pentru 2011, grav atentat împotriva populaţiei
marţi, 30 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice constată cu îngrijorare că propunerea pentru bugetul alocat sănătăţii pe 2011 e un grav atentat împotriva populaţiei, căreia îi pune în pericol sănătatea şi viaţa, se arată într-un comunicat de presă remis, luni, AGERPRES, de COPAC.
Reprezentanţii COPAC solicită autorităţilor responsabile să exprime o poziţie oficială despre modul cum vor asigura desfăşurarea actului medical în 2011.

'Solicităm public ministrului Sănătăţii, domnul Cseke Attila, să lupte pentru a asigura un buget normal la Ministerul Sănătăţii sau să îşi dea demisia, pentru că această situaţie nu poate şi nu trebuie să fie acceptată de niciun om politic responsabil din ţara asta. Nu trebuie să vorbim de sustenabilitatea bugetului, trebuie să ne gândim la sustenabilitatea sistemului sanitar şi la sustenabilitatea programelor de sănătate pe care le derulează Ministerul Sănătăţii', se arată în comunicat.

COPAC a susţinut întotdeauna că fără o strategie în sistem nu există nici responsabilitate.
În prezent, tratamentele pacienţilor cronici au fost întrerupte în mai multe judeţe din ţară, respectiv Vrancea, Vaslui, Botoşani, Tulcea, Arad, Iaşi, Suceava etc.
Această situaţie fără precedent a determinat pacienţii să acţioneze în judecată statul român prin instituţiile sale responsabile, Ministerul Sănătăţii Publice şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, pentru că le periclitează sănătatea şi îi condamnă la moarte. Mai mult, noul sistem de calcul al reţetelor compensate, introdus la 1 iulie şi la 1 octombrie, a avut drept consecinţă faptul că sute de mii de pacienţi au renunţat la tratament, din cauza imposibilităţii plăţilor suplimentare, relevă sursa citată.

Reprezentanţii COPAC susţin că alocând sănătăţii un buget aproape inexistent pe 2011, cu 38% mai mic ca acela de anul trecut, se adoptă 'teoria darwinistă, intoducând în România selecţia naturală'.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Coaliţia "Votez pentru Sănătate": Aproape jumătate dintre români nu au încredere în Ministerul Sănătăţii Aproape jumătate dintre români (43%) nu au încredere în Ministerul Sănătăţii, 33% în Casa Naţională de Asigurări de Sănătate şi 31% în spitale, relevă un studiu prezentat marţi la lansarea Campaniei "Votez pentru Sănătate", care a evidenţiat percepţiile şi aşteptările românilor cu privire la sistemul...
COPAC: Noul sistem de compensare condamnă la moarte pacienţii Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România (COPAC) susţine că intenţia manifestată de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate de modificare a sistemului de compensare a medicamentelor condamnă la moarte pacienţii, se arată într-un comunicat remis presei.
Asociaţia Dăruieşte Viaţă a dat în judecată Casa Naţională de Asigurări de Sănătate Asociaţia Dăruieşte Viaţă anunţă că a dat în judecată Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS), susţinând că pacienţii bolnavi de cancer "sunt nevoiţi să aştepte şi trei luni ca să primească un medicament prescris de către medicul curant sau aprobarea pentru un PET/CT".
Bolnavii cronici înregistrează sincope în asigurarea tratamentului Bucureşti, 15 dec /Agerpres/ - Un număr de 1.000 de pacienţi cu HIV/SIDA, peste 200 de persoane cu afecţiuni oncologice şi aproximativ 300 de pacienţi cu hepatită B şi C au întrerupt tratamentul pentru că nu au găsit medicaţia, au anunţat miercuri, în conferinţă de presă, reprezentanţii Coaliţiei Or...
CNAS: Vor fi introduse noi sub-programe în sprijinul bolnavilor de cancer Casa Naţională de Asigurări de Sănătate şi Ministerul Sănătăţii au în vedere dezvoltarea Programului de oncologie şi introducerea unor sub-programe noi, care să vină în sprijinul bolnavilor de cancer, atât copii cât şi adulţi, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă organizată de Asociaţia Pavel...
Sistem de telemedicină - implementat la Iaşi; Thompson: Serviciile IT nu compensează un sistem de sănătate subfinanţat, dar aduc eficienţă General Electric Healthcare a implementat la Iaşi un sistem de telemedicină care, timp de trei ani, a asigurat gestionarea fluxului de informaţii cardiologice şi a salvat 500 de persoane din zona Moldovei, au declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, reprezentanţii companiei.