Cele mai citite
 


Cseke Attila: Bugetul MS pe 2011 este sustenabil şi creşte cu 8% faţă de cel din 2010
marţi, 30 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat luni că este mulţumit de forma bugetului de care va beneficia Ministerul Sănătăţii în anul 2011, fiindcă este prevăzută o creştere cu 8% faţă de bugetul din 2010, ceea ce va permite demararea unor programe de investiţii în domeniu.
'În ultima variantă a bugetului, discutată în coaliţie, bugetul Ministrului Sănătăţii este în creştere cu 8% faţă de anul acesta. Este un pas important. Cred că bugetul Ministerului Sănătăţii este unul sustenabil şi care va putea permite anumite programe de investiţii. Vom avea două-trei programe prioritare, care vizează bolile cardio-vasculare, terapie intensivă, unde vom avea un proiect naţional de dezvoltarea atât pe infrastructură, cât şi pe aparatura medicală. Totuşi, eu cred că bugetul mai poate fi îmbunătăţit şi sper că nu va mai scădea', a declarat acesta.
Ministrul Sănătăţii a afirmat că, în ceea ce priveşte bugetul Casei de Asigurări de Sănătate, acesta ar fi putut fi 'mai bun'. El a adăugat că pentru anul 2011 trebuie avute în vedere o serie de măsuri de reformă prin care numărul contribuabililor la asigurările de sănătate să crească.

'Pe bugetul Casei de Asigurări, sunt încrezător că putem avea un buget şi mai bun. În ce priveşte bugetul Fondului Unic de Asigurări de Sănătate, faţă de 2010 este o creştere cu aproape un miliard de lei. Eu susţin că avem de nevoie de continuarea unor măsuri de reformă în acest domeniu. Este vorba de scăderea fraudelor din sistem, precum şi problema excepţiilor de la contribuţia la asigurările de sănătate fiindcă nu este corect ca numai şase-şapte milioane de oameni să plătească aceste contribuţii, iar ceilalţi oameni nu', a mai spus Cseke Attila.

Acesta a explicat că în anul 2010 Ministerul Sănătăţii s-a confruntat cu o problemă financiară şi fiindcă a trebuit să plătească arieratele spitalelor.
'Anul 2010 a fost unul mai special pentru bugetul Ministerului Sănătăţii. Am fost în criză economică şi am plătit arierate din domeniul sanitar, la spitale şi în domeniul medical. Ele se ridică la 3,5 miliarde de lei, cu toate rectificările. Ele au venit de la bugetul de stat şi au plecat către Casa de Asigurări de Sănătate. Sperăm că anul viitor nu va mai trebui să plătim aceste arierate', a conchis ministrul.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cseke Attila: Pe viitor propunem investiţii prioritare la secţiile de terapie intensivă şi de oncologie Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat, marţi, în faţa comisiilor de sănătate ale Parlamentului, că are în vedere în următorii ani investiţii prioritare în două-trei domenii, indicând secţiile de terapie intensivă şi cele de oncologie.
Ministrul Cseke Attila: Prioritatea pentru 2011 este introducerea cardului naţional de asigurat Introducerea cardului naţional de sănătate, reorganizarea sistemului spitalicesc şi investiţiile în domeniile oncologic, anestezie, terapie intensivă reprezintă cele mai importante proiecte ale anului 2011 pentru Ministerul Sănătăţii, a declarat joi, în conferinţă de presă, ministrul Cseke Attila.
Ministerul Sănătăţii reabilitează secţiile de terapie intensivă din 41 de spitale Bucureşti, 17 feb /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a aprobat, printr-un ordin, programul pentru reabilitarea secţiilor de anestezie şi terapie intensivă din 41 de spitale publice aflate, atât în reţeaua Ministerului Sănătăţii, cât şi cea a autorităţilor administraţiei publice locale.
Ministrul Sănătăţii doreşte ca fondul naţional unic pentru asigurări de sănătate să fie administrat separat Ministerul Sănătăţii intenţionează aducerea Casei Naţionale de Asigurări pentru Sănătate (CNAS) în subordinea instituţiei şi scoaterea fondului unic de asigurări de sănătate de la Ministerul Finanţelor Publice şi trecerea acestuia în administrarea CNAS, de la 1 ianuarie 2011, a anunţat, marţi, într-o...
Bihor: Investiţii ale MS la Spitalul Clinic de Recuperare Medicală Băile Felix, inaugurate de ministrul Ritli Ministrul Sănătăţii, dr. Ritli Ladislau şi fostul ministru Cseke Attila, au participat sâmbătă, la Spitalul Clinic de Recuperare Medicală Băile Felix, la darea în folosinţă a bazinelor interioare de hidrokinetoterapie adulţi, care au fost reparate capital în urma unei investiţii realizate în anul 2011...
Sistemul de sănătate nu a fost sustenabil în 2010 (retrospectivă) Sistemul de sănătate nu a fost sustenabil în 2010, fondurile alocate nu au fost suficiente, ceea ce a dus la situaţia ca pacienţii spitalelor să fie nevoiţi să-şi cumpere singuri, de multe ori, medicamentele, dar a înregistrat şi un număr insuficient de cadre medicale, din cauza blocării posturilor din...