Cele mai citite
 


Harghita: Protest spontan la Spitalul Judeţean din Miercurea Ciuc
marţi, 30 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Aproximativ 200 de angajaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc au declanşat, luni, un protest spontan, nemulţumiţi că nu au primit al 13-lea salariu pe anul 2009.
Cadrele sanitare au ieşit în curtea spitalului şi şi-au exprimat nemulţumirea faţă de faptul că nu îşi primesc drepturile salariale la timp.

Liderul Sanitas Harghita, Nyulas Emma, a declarat că oamenii au ajuns la ultimele resurse sufleteşti, materiale şi de răbdare şi aşteaptă din partea conducerii o soluţie pentru rezolvarea problemei.
'Este, într-un fel, foarte deprimant că din partea conducerii manageriale nu am primit nicio soluţie şi niciun cuvânt de bunăvoinţă la adresa angajaţilor. (...) Oamenii sunt supăraţi şi foarte marcaţi de această situaţie', a afirmat Nyulas Emma.
Ea a ţinut să adauge că declanşarea grevei nu reprezintă o soluţie, pentru că pacienţii nu trebuie să sufere şi susţine că 'angajaţii au ajuns la cheremul conducerii spitalului'.

În replică, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc, dr. Demeter Ferenc, a declarat că aceste manifestări spontane sunt, de fapt, bine organizate, iar sindicatul Sanitas nu-şi asumă această organizare. El a precizat că ştie cine se află în spatele protestului însă nu doreşte să facă o nominalizare, dar a subliniat că, din motive personale, cineva se foloseşte de nemulţumirea oamenilor pentru a pune presiune pe conducerea spitalului.

'Ne simţim nevoiţi să luăm măsuri împotriva acestor manifestări care nu-şi au locul în sistemul sanitar, oricât de hulit şi spoliat de resurse ar fi el. Aceste proteste pun în pericol buna funcţionare a spitalului şi consider că orice diferend se rezolvă prin negociere şi discuţii', a spus directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc.

El a ţinut să sublinieze că nu poate acorda al 13-lea salariu întrucât fondurile alocate de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate sunt insuficiente.
Angajaţii Spitalului Judeţean au mai declanşat un protest spontan pe 8 noiembrie, pentru acordarea tichetelor de masă, în urma căruia şi-au primit acest drept.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cadrele medicale din ţară au protestat două ore pentru îmbunătăţirea condiţiilor din sistem (grupaj) Consiliul Naţional al Federaţiei SANITAS a decis, la jumătatea acestei luni, organizarea unei greve de avertisment în data de 25 noiembrie, urmată de grevă generală pe termen nelimitat, începând din 28 noiembrie, printre solicitările greviştilor fiind demisia ministrului Sănătăţii, liberalul Eugen Nicolăescu...
Harghita: Grevă spontană la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc Aproximativ 200 de angajaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc au încetat lucrul, luni, nemulţumiţi că nu au primit la timp bonurile de masă din luna septembrie.
Harghita: Aproximativ 200 de angajaţi ai Spitalului Judeţean, în pericol să fie disponibilizaţi Aproximativ 200 de angajaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc ar putea fi disponibilizaţi întrucât conducerea clinicii nu dispune de fondurile necesare plăţii unor drepturi salariale restante, pe care sindicaliştii le cer în instanţă.
Harghita: Lipsă de medici specialişti la Spitalul Judeţean din Miercurea Ciuc; UPU are un singur medic Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc se confruntă cu o lipsă de medici specialişti, cea mai mare problemă fiind semnalată la Unitatea Primiri Urgenţe (UPU), unde este angajat un singur medic.
Sălaj: Protest spontan al angajaţilor Spitalului Judeţean O parte din angajaţii Spitalului Judeţean de Urgenţă din Zalău au protestat vineri, în mod spontan, pe holurile instituţiei, din cauza faptului că de mai multe luni nu primesc tichete de masă şi o parte din sporurile salariale.
Harghita: Aproximativ 2.000 de sindicalişti Sanitas contestă în instanţă reducerea salariului Aproximativ 2.000 de angajaţi din sistemul sanitar harghitean contestă în instanţă reducerea salariilor cu 25 la sută, cele cinci spitale din judeţ fiind date în judecată de sindicatul Sanitas.