Cele mai citite
 


Brăila: Vot împotriva comercializării produselor etnobotanice pe teritoriul municipiului
marţi, 30 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Consilierii municipali brăileni şi-au asumat răspunderea şi au votat luni proiectul de hotărâre prin care se interzice comercializarea produselor etnobotanice pe teritoriul municipiului Brăila.
Hotărârea mai interzice distribuirea, oferirea gratuită, transmiterea sau intermedierea transmiterii plantelor, produselor vegetale şi/sau substanţelor care ar putea avea efecte similare celor ale plantelor, substanţelor şi preparatelor stupefiante, halucinogene, euphoric şi pshihotrope.
Într-un raport prezentat consilierilor locali de Direcţia de Sănătate Publică Brăila se arată că, de la începutul anului, s-au semnalat 61 de cazuri de tineri cu vârsta cuprinsă între 17 şi 38 de ani.

Potrivit primarului de Brăila, Aurel Simionescu, în municipiu există 12 astfel de magazine care vând plante etnobotanice şi că sunt foarte multe sesizări venite de la unităţile sanitare sau cele de învăţământ în care sunt semnalate cazuri de consum ale plantelor etnobotanice, motiv pentru care s-a dispus o anchetă în acest sens.
'Există o solicitare a noastră către Direcţia de Sănătate Publică, Poliţia Comunitară şi Corpul de Control al Primarului să se verifice în ce măsură magazinele au autorizaţiile necesare pentru a comercializa produsele respective şi în ce măsură ceea ce comercializează corespunde cu ceea ce spun ei că au la vânzare', a declarat, în urmă cu o săptămână, Simionescu.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Brăila: Cinci din cele 12 magazine de etnobotanice s-au închis Cinci din cele 12 magazine care vând produse etnobotanice în Brăila s-au închis în ultima săptămână, ca urmare a ultimatumului dat de primarul de Brăila, Aurel Simionescu, celelalte şapte urmând să fie sancţionate dacă nu vor respecta hotărârea Consiliului Local Brăila de interzicere a comercializării...
Tot mai multe 'magazine de vise' sunt închise sau amendate de autorităţile locale - grupaj Tot mai multe magazine care comercializează substanţe etnobotanice sunt închise sau amendate de autorităţile locale în contextul în care tot mai mulţi tineri ajung în stare gravă la spital în urma consumului acestor droguri uşoare.
Brăila: Au fost închise toate magazinele care comercializau produse etnobotanice Toate magazinele din Brăila care comercializau produse etnobotanice au fost închise, iar poliţia are în vizor aceste spaţii comerciale pentru nu-şi mai relua activitatea, după cum a declarat vineri prefectul judeţului, Dumitru Popa.
Brăila: Marfă confiscată şi sancţiuni contravenţionale aplicate societăţilor care vând etnobotanice Două societăţi comerciale din Brăila, care comercializează produse etnobotanice, au fost sancţionate contravenţional şi s-au ales cu o parte din marfă confiscată, în urma unei acţiuni de verificare, întreprinse în baza unui ordin emis de prefectul de Brăila, Dumitru Popa, se arată într-un comunicat de...
Brăila: În Spitalul de Psihiatrie sunt tratate 28 de persoane pentru consum de alcool şi etnobotanice În Spitalul de Psihiatrie sunt tratate 28 persoane pentru consum de alcool şi etnobotanice, după cum a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, coordonatorul Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Brăila, psiholog Olga Condrat.
Brăila: Direcţia de Sănătate Publică a primit aproximativ 11.000 de doze de vaccin antigripal Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Brăila a primit aproximativ 11.000 doze de vaccin antigripal din import pentru campania de vaccinare gratuită derulată de Ministerul Sănătăţii, după cum a declarat joi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Dumitra Orăşanu.