Cele mai citite
 


Olt: Vârstnicii solicită întâlniri cu medicii pentru a şti să-şi protejeze sănătatea iarna
marţi, 30 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Reprezentanţii pensionarilor din judeţul Olt au solicitat, luni, în cadrul Comisiei de dialog civic, sprijinul Direcţiei de Sănătate Publică Olt în facilitarea unor întâlniri între medici şi vârstnici pentru a le fi prezentate acestora din urmă informaţii despre măsurile de prevenire a bolilor de sezon.
Directorul DSP Olt, Adela Bobeş, a precizat că medicii sunt dispuşi să participe la întâlniri cu scop preventiv şi de informare a persoanelor vârstnice iar întâlnirile în cauză se vor derula în funcţie de calendarul întocmit de reprezentanţii vârstnicilor şi pensionarilor din fiecare oraş. O asemenea întâlnire s-a desfăşurat deja la Slatina săptămâna trecută şi urmează a avea loc şi în oraşul Balş. Adela Bobeş a arătat că la dezbaterile dintre vârstnici şi reprezentanţii DSP, vârstnicii află informaţii despre vaccinarea antigripală, despre alimentaţia pe timpul iernii, despre diferite măsuri de prevenire a bolilor.

Şefa DSP Olt a mai spus că s-au înregistrat uşoare creşteri la numărul cazurilor de îmbolnăviri ale aparatului respirator dar nu s-a raportat niciun caz de gripă şi atât din punct de vedere numeric cât şi al severităţii afecţiunilor nu s-a atins nivelul din luna noiembrie anul trecut. Pentru vaccinarea antigripală a tuturor persoanelor cu vârste de peste 65 de ani este nevoie de circa 80.000 de doze de vaccin dar au fost primite numai 34.000 doze şi mai mult de jumătate au fost deja epuizate. Până în prezent au fost vacinate circa 7000 de persoane în vârstă.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Olt: Primul caz de gripă AH1 din judeţ - un copil din Slatina, elev în clasa pregătitoare Un elev la clasa pregătitoare, din Slatina, este primul pacient care a fost diagnosticat cu gripă în judeţul Olt în această iarnă, copilul fiind tratat în regim de spitalizare de zi, potrivit purtătorului de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Olt, Gabriela Gogiu.
Olt: Peste 20.000 de persoane au fost vaccinate împotriva gripei Peste 20.000 de persoane din judeţul Olt, în mare parte persoane cu afecţiuni cronice şi vârstnici, au fost vaccinate până în prezent împotriva virusului gripal, potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP).
Olt: Începe vaccinarea antigripală; peste 2.000 de pacienţi cu viroze şi pneumoni Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Olt va primi în această săptămână 18.000 de doze de vaccin antigripal şi medicii de familie pot începe campania de vaccinare pentru acest sezon rece, au anunţat marţi reprezentanţii instituţiei.
Olt: Şase cazuri de gripă AH1 confirmate, 17 pacienţi cu suspiciune de gripă Numărul pacienţilor din judeţul Olt cu gripă de tipul A subtipul H1 (gripă porcină) a ajuns luni la şase, după ce prezenţa virusului a fost confirmată de testele de laborator la un bolnav în vârstă de 51 de ani din Piatra-Olt, internat săptămâna trecută la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Slatina,...
Olt: Numărul cazurilor de gripă AH1 a ajuns la 10; printre noile cazuri, doi copii Numărul cazurilor de gripă AH1 din judeţul Olt, confirmate prin analize de laborator, a ajuns la 10, după ce miercuri a fost confirmată prezenţa virusului la încă patru pacienţi, doi adulţi şi doi copii, iar alte şase au fost confirmate în ultimele 10 zile, anunţă Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Olt...
Olt: DSP a primit 6.000 de doze de vaccin antigripal din 105.000 necesare Medicii de familie din judeţul Olt pot ridica începând de săptămâna viitoare primele doze de vaccin antigripal pentru imunizarea personalului medico-sanitar, al vârstnicilor, gravidelor şi copiilor, a declarat vineri, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Olt, Gabriela Gogiu.