Cele mai citite
 


OMS: Peste 112.000 de oameni au murit în catastrofe naturale în Europa în ultimii 20 de ani
marţi, 30 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Peste 112.000 de persoane au murit în Europa în catastrofe naturale determinate de fenomene meteorologice, în ultimii 20 de ani, a anunţat luni la Bonn Organizaţia Mondială a Sănătăţii /OMS/, citată de EFE.
Astfel, numai valul de arşiţă din 2003 a costat viaţa a cel puţin 70.000 de oameni pe bătrânul continent, a precizat un purtător de cuvânt al OMS în cadrul unui congres cu privire la schimbările climatice, congres ce coincide cu debutul summit-ului de la Cancun /Mexic/ consacrat aceleiaşi probleme.

De asemenea, temperaturile neobişnuit de ridicate înregistrate în vara acestui an în Rusia şi care au provocat zeci de incendii au făcut un număr de morţi încă nestabilit exact, dar estimat între 30.000 şi 50.000, potrivit aceleiaşi surse.

Experţii în meteorologie, sănătate şi politică reuniţi la Bonn, la apelul Secretariatului pentru schimbări climatice al Organizaţiei Naţiunilor Unite /ONU/, discută despre consecinţele pe care le are asupra sănătăţii procesul de încălzire climatică.

Directorul adjunct al Serviciilor meteorologice germane, Paul Becker, a amintit în cadrul congresului că situaţiile meteorologice extreme, cum sunt valurile de caniculă, ploile torenţiale şi furtunile violente vor deveni tot mai frecvente, drept consecinţă a acestui proces de încălzire.

La un an după eşecul răsunător de la Copenhaga în încercarea de a încheia un acord global privind reducerile emisiilor de gaze cu efect de seră, reprezentanţi ai aproape 200 de state şi ai unor organizaţii regionale şi internaţionale se reunesc luni în cadrul Conferinţei ONU de la Cancun, în Mexic, dar încă persistă numeroase semne de întrebare.

Principalii actori internaţionali în acest dosar se tem că, dacă în cele 12 zile de negocieri de la Cancun nu se vor depăşi divergenţele de până acum, atunci toate eforturile coordonate de ONU în acest domeniu vor fi ameninţate, a relatat luni EUObserver.

Într-un raport publicat săptămâna trecută, Programul Naţiunilor Unite pentru Mediu /PNUE/ a avertizat că planeta nu-şi va atinge obiectivele stabilite la Copenhaga împotriva încălzirii climatice dacă promisiunile nu vor deveni fapte la conferinţa de la Cancun.

''Summitul de la Copenhaga nu va mai fi inutil dacă mergem înainte şi punem în practică obiectivele sale'', a declarat presei la Helsinki subsecretarul general al ONU şi director al PNUE, Achim Steiner, la publicarea raportului său privind reducerea emisiilor cu efect de seră.

Pentru a-şi atinge obiectivele de reducere cu două grade până în 2020, planeta trebuie să-şi reducă emisiile anuale de CO2 la 44 miliarde de tone, potrivit ONU.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Peste 100.000 de morţi pe an în Europa din cauza locuinţelor neadecvate Peste 100.000 de persoane mor într-un an în Europa din cauza locuinţelor lor necorespunzătoare, arată un raport difuzat joi de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), potrivit agenţiei spaniole de presă Efe.
Organizaţia Mondială a Sănătăţii: Bolile cronice netransmisibile - “Ucigaşii” secolului XXI Al doilea Congres Naţional Bolile Cronice Netransmisibile Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, bolile cronice netransmisibile (bolile cardiovasculare şi cerebrovasculare, diabetul, obezitatea, cancerul şi bolile pulmonare cronice), înregistrează la nivel mondial cea mai mare rată de mortalitate, provocând peste 63% din decesele anuale. Din cele 36 de...
Organizaţia Mondială a Sănătăţii cere guvernelor să impună taxe pe băuturile care conţin zahăr Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a cerut, marţi, guvernelor să impună taxe pe băuturile care conţin zahăr pentru a combate obezitatea în lume, în condiţiile în care un adult din trei este supraponderal, considerând că în acest fel s-ar putea reduce consumul acestor produse.
Organizaţia Mondială a Sănătăţii a anunţat sfărşitul epidemiei de Ebola din Africa de Vest Organizaţia Mondială a Sănătăţii a anunţat joi sfârşitul epidemiei de Ebola din Africa de Vest, avertizând că Guineea, Liberia şi Sierra Leone rămân cu un risc ridicat de mici focare suplimentare ale acestei maladii, anunţă agenţiile de presă internaţionale.
Incendiile şi canicula continuă în Rusia: OMS exprimă temeri pentru sănătatea ruşilor Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la starea de sănătate a ruşilor, în contextul caniculei fără precedent şi a incendiilor de vegetaţie ce au curpins ţara, transmite miercuri Interfax.
OMS face apel la mai multe eforturi în materie de siguranţă rutieră la nivel mondial Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a avertizat, într-un raport, în legătură cu eforturile insuficiente ale statelor în materie de siguranţă rutieră, având în vedere că doar 28 de ţări (7% din populaţia lumii) dispun de o legislaţie adecvată în lupta împotriva unui fenomen care face peste un milion...