Cele mai citite
 


Poliţia Română spune că infracţionalitatea în Sectorul 1 al Capitalei a scăzut, în replică la declaraţiile primarului Chiliman
marţi, 30 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Poliţia Română susţine, într-o replică la declaraţiile primarului Andrei Chiliman, că infracţionalitatea din Sectorul 1 Bucureşti a scăzut, în nouă luni ale anului 2010, cu 131 de fapte.
Într-un comunicat de presă remis, luni, AGERPRES, Poliţia Română dezminte afirmaţiile lui Chiliman potrivit cărora 'Poliţia Naţională închide ochii la magazinele etnobotanice'.

'Poliţia Română a întreprins, încă de anul trecut, în urma apariţiei unor magazine în care se comercializau o serie de produse ce au în componenţă plante şi substanţe cu proprietăţi psihoactive (...) demersurile necesare în vederea reglementării situaţiei produselor comercializate prin 'magazinele de vise', după modificarea cadrului legislativ fiind declanşate acţiuni de verificare a magazinelor care comercializează plante 'etnobotanice' sau pun la dispoziţie spaţii în vederea comercializării acestora', susţine comunicatul IGPR.

Sursa citată menţionează că, de la începutul anului şi până în prezent, poliţiştii antidrog din cadrul Poliţiei Sectorului 1 al Capitalei au efectuat 41 de controale la punctele de lucru ale societăţilor care distribuie produse din categoria substanţelor etnobotanice, fiind depistate în flagrant 87 de persoane care deţineau substanţe tip 'etnobotanic', fiind ridicate în total 2.556,44 grame de substanţe şi 1.403 pliculeţe, cu o valoare de piaţă de aproximativ 406.945 de lei (95.000 de euro).

'Referitor la afirmaţia prin care se creditează faptul că poliţiştii antidrog ar fi restituit produsele ridicate de Poliţia Comunitară de la un 'magazin de vise' situat pe strada Jiului din Bucureşti, precizăm faptul că substanţele menţionate nu au fost înaintate structurii antidrog din cadrul Poliţiei Sectorului 1 al Capitalei', se mai arată în comunicat.

IGPR spune că, în ceea ce priveşte magazinul menţionat de primarul Sectorului 1, în urma controalelor efectuate în cursul lunii octombrie, organele de poliţie au întocmit, conform competenţelor, dosar penal pe numele administratorului societăţii comerciale, întrucât în urma analizelor de laborator efectuate pe produsele ridicate la acea dată s-a pus în evidenţă mefedronă, substanţă supusă controlului potrivit Legii 143/2000, privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri.

Dosarul a fost înaintat la DIICOT - Serviciul Teritorial Bucureşti spre competentă soluţionare, poliţiştii efectuând în continuare cercetări pe baza delegării primite de la procurorul de caz.
Primarul sectorului 1, Andrei Chiliman, a anunţat duminică, într-o conferinţă de presă, că va solicita luni, într-o şedinţă extraordinară a Consiliului Local, ca magazinele care comercializează plante etnobotanice să nu poată funcţiona la o distanţă mai mică de doi kilometri de unităţile de învăţământ.
El şi-a motivat decizia prin faptul că un magazin care vindea produse etnobotanice şi care fusese iniţial închis de Poliţia Comunitară a sectorului 1 a fost redeschis.

'Un magazin care vindea produse etnobotanice, situat în str. Jiului din cartierul Pajura, a fost închis de Poliţia Comunitară a Sectorului 1 la solicitările cetăţenilor disperaţi din zonă. Cu toate acestea mărfurile confiscate au fost returnate şi magazinul a fost redeschis a doua zi, cu largul concurs al unor structuri din Ministerul de Interne. În loc să scoată definitiv această activitate în afara legii, Poliţia Naţională închide ochii la aceste magazine cu etnobotanice, ceea ce eu nu pot să fac', a declarat Andrei Chiliman.
În opinia edilului, Ordonanţa de Guvern 63/2010 a dus România 'pe timp de pace' într-un 'război al clanurilor mafiote cu cetăţenii oneşti', în timp ce poliţia este 'copleşită şi lipsită de orice reacţie' din cauza lipsei de personal.

Primarul a apreciat că una dintre consecinţele Ordonanţei 63 este şi desfiinţarea patrulelor comune, care 'constituiau un factor de siguranţă pentru cetăţeni'.
Primarul sectorului 1 a subliniat că este necesară adoptarea urgentă a unor 'măsuri pentru protecţia cetăţenilor, şi nu măsuri îndreptate împotriva lor' şi să nu mai fie tergiversată elaborarea 'regulamentului-cadru pentru constituirea şi funcţionarea poliţiei locale, care va prelua structurile poliţiei comunitare'.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Magazinele 'etnobotanice', în atenţia poliţiei Poliţia Română a întreprins, pe parcursul acestui an, numeroase activităţi de identificare şi monitorizare a aspectelor legate de comercializarea, prin magazinele de tip etnobotanic, a unor substanţe care produc efecte similare drogurilor.
Prefectul Capitalei propune interzicerea magazinelor etnobotanice Bucureşti, 1 nov /Agerpres/ - Prefectul Capitalei, Mihai Atănăsoaei, a admis, luni, că existenţa magazinelor etnobotanice are în multe cazuri efecte negative asupra tinerilor şi a amintit, la o conferinţă de presă, că poartă discuţii cu Serviciul Antidrog în scopul modificării legislaţiei pentru interzicerea...
Prefectul Capitalei respinge acuzaţiile edilului Chiliman pe tema etnobotanicelor Poziţia exprimată de primarul sectorului 1, Andrei Chiliman, şi acuzaţiile aduse de acesta privind părtinirea comercianţilor de produse etnobotanice de autorităţile statului sunt total nefondate, Prefectura Capitalei iniţiind încă din octombrie a.c. o amplă acţiune de control a acestor magazine, a afirmat...
Andrei Chiliman, somat să predea substanţele etnobotanice confiscate Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, a fost acuzat luni de prefectul Capitalei, Mihai Atănăsoaei, şi şeful Brigăzii Antidrog - Bucureşti, Marin Iulian, că încalcă legislaţia, nedepunând la serviciile antidrog de specialitate din cadrul poliţiei cantitatea de substanţe etnobotanice pe care ar fi confiscat-o...
Primarul Cristian Popescu-Piedone a verificat magazinele etnobotanice Bucureşti, 17 nov /Agerpres/ - Primarul sectorului 4 al Capitalei, Cristian Popescu-Piedone, a început, în noaptea de marţi spre miercuri, o acţiune de verificare a modului în care îşi desfăşoară activitatea magazinele care comercializează plante etnobotanice, având în vedere numeroasele sesizări primite...
Percheziţii DIICOT la traficanţi de droguri; 52 de consumatori, internaţi de urgenţă în spital Procurorii DICOT împreună cu ofiţeri de poliţie din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi au efectuat 28 de percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Galaţi, Brăila şi Tulcea în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unei grupări specializate în trafic de droguri de mare...