Cele mai citite
 


Vaslui: Numărul diabeticilor este în continuă creştere
marţi, 30 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Aproximativ 10.000 de persoane din judeţul Vaslui suferă de diabet, peste 200 de cazuri fiind înregistrate în anul 2010.
Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui, numărul persoanelor care au diabet este în continuă creştere, astfel că în ultimii trei ani el s-a dublat.

'Avem de-a face cu o 'epidemie' de diabet. În fiecare lună, în judeţ, sunt depistaţi noi pacienţi. Din nefericire, diabetul de tip II nu doare, astfel că mulţi dintre ei sunt descoperiţi în stadii avansate', a declarat luni pentru AGERPRES Mihaela Vlada, directorul DSP Vaslui.

Din numărul total de 9.928 de bolnavi, 2.020 sunt în evidenţă cu diabet zaharat tip unu (insulinodependent), 6.758 cu diabet zaharat tip doi (antidiabetice orale), iar un număr de 1.696 primesc tratament mixt.
Bolnavii cu diabet zaharat insulinotratat beneficiază de teste de automonitorizare, care se eliberează prin farmaciile cu circuit deschis.
În acest an au beneficiat de respectivele teste 44 de copii şi 3.051 de adulţi cu vârsta peste 40 de ani.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
DSP Vaslui a organizat sâmbătă campania 'Alimentaţia sănătoasă şi diabetul' Direcţia de Sănătate Publică Vaslui, în parteneriat cu CJ, Primăria Vaslui, Inspectoratul Şcolar şi mai multe cabinete ale medicilor de familie, a organizat, sâmbătă, campania "Alimentaţia sănătoasă şi diabetul".
Braşov: Numărul persoanelor cu diabet zaharat din judeţ este în creştere, depăşind 27.000 Direcţia de Sănătate Publică Braşov avea în evidenţe la finalul 2012 un număr de 27.064 bolnavi cu diabet zaharat, în creştere faţă de anii precedenţi, a informat instituţia, cu ocazia Zilei Mondiale de Luptă împotriva Diabetului Zaharat, marcată în 14 noiembrie.
Vaslui: Şase focare de varicelă, în atenţia Direcţiei de Sănătate Publică Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vaslui monitorizează în această perioadă şase focare de varicelă, toate înregistrate la unităţi de învăţământ din mediul urban. Potrivit autorităţilor sanitare vasluiene, cele mai multe cazuri de varicelă s-au înregistrat la o grădiniţă din municipiul Huşi, unde 52...
Concluziile unui raport DSP Vaslui - asistenţă medicală primară precară, criză de medici de familie Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui a prezentat, miercuri, în cadrul Şedinţei Grupului de Dialog Civic, un raport privind situaţia cabinetelor de medicină de familie din judeţul Vaslui, concluzionând că asigurarea asistenţei medicale primare este una precară.
Diabetul - o afecţiune care necesită maximă atenţie Aproximativ 62.000 de bolnavi din Bucureşti erau înscrişi la nivelul anului 2009 în Programul Naţional de Diabet, relevă datele furnizate în cadrul evenimentului 'Viaţa cu Diabet', organizat la sfârşitul săptămânii trecute de către Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti.
DSP Vaslui: Protocoalele au fost respectate în cazul copilului din Huşi care nu a putut fi intubat Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui susţin că protocoalele medicale au fost respectate în cazul unui copil de 1 an, ajuns în stare gravă la Spitalul Municipal Huşi şi care nu a putut fi intubat din cauză că în unitatea sanitară nu erau prezenţi nici medicul urgentist şi nici medicul...