Cele mai citite
 


Ministrul Igaş cere prefecţilor să formuleze propuneri în vederea interzicerii comerţului cu etnobotanice
marţi, 30 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, a solicitat, luni, prefecţilor, într-o întâlnire avută la sediul MAI, să formuleze propuneri care să ducă la interzicerea vânzării plantelor şi substanţelor cu proprietăţi psihoactive, se arată într-un comunicat remis, luni, AGERPRES.
'Va trebui să luăm măsuri ferme, să încercăm să găsim cadrul legal şi măsurile potrivite astfel încât să scoatem de pe piaţă aceste produse care fac victime. Vă solicit să urmăriţi cu toată atenţia această problemă îngrijorătoare şi să-mi aduceţi la cunoştinţă toate problemele pe care le întâmpinaţi în acest sens', le-a spus Traian Igaş prefecţilor prezenţi.

Potrivit comunicatului MAI, la întâlnirea cu prefecţii, ministrul i-a prezentat pe cei doi oficiali MAI care au fost învestiţi în funcţie săptămâna trecută, respectiv pe secretarul de stat, şef al Departamentului Ordine şi Siguranţă Publică, comisar şef de poliţie Ioan Dascălu şi pe inspectorul general al Inspectoratului General al Poliţiei Române, chestorul de poliţie Liviu Popa. Ministrul Igaş le-a transmis prefecţilor că atât el, cât şi cei doi oficiali recent învestiţi vor efectua în perioada următoare vizite în fiecare judeţ pentru a cunoaşte cât mai bine situaţia din teritoriu.

La întâlnire au participat secretarul de stat pentru Comunităţile Locale, Gheorghe Emacu, secretarul de stat pentru Relaţia cu Instituţiile Prefectului, Mihai Capră, secretarul de stat, şef al Departamentului Ordine şi Siguranţă Publică, comisar şef de poliţie Ioan Dascălu, adjunctul şefului Departamentului Ordine şi Siguranţă Publică, chestor principal de poliţie Ioan-Nicolae Căbulea şi inspectorul general al IGPR, chestorul de poliţie Liviu Popa, precizează comunicatul MAI.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Magazinele 'etnobotanice', în atenţia poliţiei Poliţia Română a întreprins, pe parcursul acestui an, numeroase activităţi de identificare şi monitorizare a aspectelor legate de comercializarea, prin magazinele de tip etnobotanic, a unor substanţe care produc efecte similare drogurilor.
Dâmboviţa: Etnobotanice, telefoane şi cărţi de identitate lăsate gaj, găsite de Poliţie într-o acţiune de control Peste 150 de plicuri cu substanţe etnobotanice, precum şi telefoane mobile, sume de bani nejustificate, cărţi de identitate lăsate gaj în schimbul achiziţionării de produse au fost găsite de poliţiştii dâmboviţeni la trei societăţi comerciale din Târgovişte, în urma unui control amplu pe linia comercializării...
Ultimele patru magazine de etnobotanice din Cluj-Napoca, închise Cluj-Napoca, 19 ian /Agerpres/ - Autorităţile clujene au închis în noaptea de marţi spre miercuri patru magazine care comercializau plante etnobotanice, iar pe vânzători i-au dus la poliţie pentru declaraţii.
Iaşi: Trei intoxicaţi cu etnobotanice, într-o oră Un număr de trei persoane au ajuns sâmbătă într-o singură oră la Unitatea de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţe Sfântul Ioan din Iaşi, după ce s-au intoxicat cu plante etnobotanice.
Percheziţii la traficanţi de etnobotanice; 8 persoane sunt audiate la DIICOT Covasna Procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Covasna şi ofiţeri de poliţie judiciară au efectuat miercuri 12 percheziţii domiciliare pe raza municipiului Bucureşti, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unei grupări care vindea online droguri şi etnobotanice.
Giurgiu: O tânără care a consumat etnobotanice a devenit voluntar de poliţie O tânără de 18 ani, care a avut o tentativă de sinucidere pe fondul consumului de etnobotanice, a renunţat la droguri cu sprijinul poliţiştilor giurgiuveni, iar acum a devenit voluntar al Serviciului de Combatere a Infracţionalităţii din IPJ Giurgiu şi îşi doreşte o carieră în poliţie.