Cele mai citite
 


Vaslui: S-au alocat fonduri pentru persoanele care aşteaptă să îşi facă analize gratuite
marţi, 30 noiembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Vaslui a anunţat, luni, că laboratoarele medicale din judeţ, aflate sub contract cu instituţia de sănătate au primit fondurile necesare pentru a relua efectuarea de analize medicale gratuite.
Potrivit CJAS Vaslui, la ultima rectificare bugetară, fondurile pentru analize medicale gratuite au fost suplimentate cu suma de 253.000 de lei, bani care vor putea fi cheltuiţi începând cu 1 decembrie.

'Sumele alocate sunt suficiente pentru rezolvarea listelor de aşteptare înregistrate în luna noiembrie şi pentru solicitările din luna decembrie a acestui an', a declarat, luni pentru AGERPRES, Corneliu Mihalache, preşedintele CJAS Vaslui.
Laboratoarele de analize medicale din judeţul Vaslui care au contract cu CJAS au primit iniţial pentru ultimele două luni ale anului doar 20.000 de lei, fondurile alocate fiind cu 90% mai mici faţă de cele din lunile trecute, în condiţiile în care necesarul este de aproximativ 200.000 de lei.

Suma de 20.000 de lei a fost epuizată în primele trei zile ale lunii noiembrie, iar de atunci şi până în prezent peste 350 de persoane s-au înscris pe liste de aşteptare pentru a beneficia de analize gratuite.
Numai pentru Rezonanţa Magnetică Nucleară (RMN) şi Computer Tomograf (CT), cabinetul care are contract cu CJAS Vaslui a întocmit liste de aşteptare până în luna februarie a anului viitor.

De la începutul anului, în judeţul Vaslui s-au cheltuit pentru analize medicale gratuite aproape două milioane de lei, costul mediu al unui set de analize pentru un asigurat fiind de 100 de lei.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vaslui: Fonduri mai mici pentru laboratoarele de analize medicale Cele 13 laboratoare medicale din judeţul Vaslui aflate sub contract cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Vaslui au primit fonduri mai puţine în luna martie faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.
Vaslui: CJAS nu mai are fonduri pentru medicamente gratuite şi compensate Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Vaslui a epuizat fondurile alocate pe primele patru luni ale acestui an pentru medicamentele gratuite şi compensate, precum şi fondurile destinate programelor de sănătate.
Vaslui: Aproximativ 3.000 de persoane pe listele de aşteptare la analize gratuite Vaslui, 15 feb /Agerpres/ - Aproximativ 3.000 de persoane din judeţul Vaslui, care vor să beneficieze de analize medicale gratuite, sunt înscrise în prezent pe listele de aşteptare ale laboratoarelor de analize care au încheiate contracte cu Casa Judeţeană a Asigurărilor de Sănătate.
Vaslui: Fonduri insuficiente pentru laboratoarele de analize medicale Sute de persoane din judeţul Vaslui sunt înscrise pe listele de aşteptare ale laboratoarelor de analize medicale.
Mehedinţi: Controale la laboratoarele de analize medicale care invocă epuizarea fondurilor repartizate de CJAS Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Mehedinţi va demara, începând de marţi, controale la cele şase laboratoare de analize medicale din judeţ, a declarat directorul instituţiei, Ion Mîţu.
Vaslui: 700 de pacienţi pe listele de aşteptare pentru a face investigaţii gratuite RMN sau CT Peste 700 de pacienţi din Vaslui aşteaptă, unii din luna noiembrie a anului trecut, efectuarea unor investigaţii gratuite RMN sau CT (computer tomograf).