Cele mai citite
 


Raluca Turcan: Reducerea concediului maternal impune măsuri guvernamentale pentru susţinerea natalităţii
miercuri, 1 decembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Reducerea concediului maternal trebuie suplinită cu măsuri din partea Guvernului pentru susţinerea natalităţii, printre soluţiile necesare fiind legislaţia care să reglementeze profesia de bonă şi un plan pe termen scurt de construcţie a creşelor, susţine deputatul PDL Raluca Turcan, într-un comunicat de presă remis luni AGERPRES.
'Dacă s-ar reduce concediul maternal ar trebui obligatoriu să existe din partea Guvernului un plan de măsuri pentru susţinerea natalităţii. (...) Consider că măsura reducerii concediului maternal este o soluţie extremă, care ar impune simultan soluţii alternative de compensare. Guvernul trebuie să prezinte un plan de politici pentru susţinerea natalităţii, unde, printre soluţiile imediate, subliniez necesitatea unei legislaţii care să reglementeze profesia de bonă şi un plan pe termen scurt de construcţie de creşe', afirmă deputatul PDL.
Turcan mai spune că reducerea perioadei de concediu maternal este o măsura care se răsfrânge direct asupra natalităţii, în condiţiile în care, în România, reducerea natalităţii şi îmbătrânirea populaţiei sunt lucruri reale, cu consecinţe dramatice şi vizibile inclusiv în dezbaterea actuală, legată de bugetul de pensii.
Pe 21 noiembrie, Raluca Turcan spunea că democrat-liberalii au greşit anunţând înjumătăţirea perioadei concediului maternal.
'Mai bine PDL s-ar concentra pe comunicarea la guvernare unde, după ce a dat o veste bună cu o primă ameliorare a salariilor, a greşit anunţând reducerea concediului pentru creşterea copilului. Nu în reducerea perioadei concediului pentru creşterea copilului stă secretul performanţei economice de la anul', spunea Raluca Turcan, la acea dată.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Buget de 900 de milioane de lei anual pentru creşterea natalităţii, în cadrul proiectului "România competitivă" Creşterea numărului de grădiniţe cu program prelungit, stimularea angajatorilor în vederea înfiinţării de grădiniţe şi creşe pentru copiii salariaţilor şi prelungirea perioadei concediului de maternitate au fost printre subiectele analizate joi în cadrul dezbaterii 'Natalitatea şi declinul demografic'...
Polonia, România şi Germania au cele mai poluante centrale pe cărbune din Europa (Raport HEAL) Centralele pe cărbune din Polonia, România şi Germania sunt cele mai poluante din ţările Uniunii Europene, în ceea ce priveşte cantitatea de substanţe nocive eliberate în atmosferă, arată un studiu, publicat de Health and Environment Alliance (HEAL), remis, joi, AGERPRES de Fundaţia TERRA Mileniul III...
Caraş-Severin:Fundaţia Sfânta Irina a pus piatra de temelie a primului centru de recuperare oncologică din România Fundaţia Sfânta Irina a inaugurat marţi, în localitatea Slatina-Nera, lucrările de construcţie a Clinicii Nera, respectiv, a Centrului pentru Cercetări în Recuperare Oncologică.
Colegiul Medicilor din România respinge afirmaţia potrivit căreia majoritatea medicilor nu doresc reforma Colegiul Medicilor din România susţine că afirmaţia potrivit căreia majoritatea medicilor nu doresc reforma în sistemul de sănătate nu reflectă realitatea şi o respinge "cu indignare", se arată într-un comunicat remis vineri de CMR.
Mişcarea 'România noastră' îi cheamă alături pe 'meseriaşii' dezamăgiţi de politică Artişti, profesori universitari, antreprenori, analişti, consultanţi, reprezentanţi ai societăţii civile au oficializat, vineri seara, mişcarea deocamdată apolitică "România noastră", printre promotorii căreia se află şi senatorul independent Mircea Geoană.
40 de sfaturi pentru a trăi 100 de ani Să trăieşti cât mai mult, în stare de sănătate şi mulţumire, nu este prea complicat. E suficient să aplici consecvent câteva reţete simple. Şi longevitatea se învaţă, ca orice lucru de pe pământ.