Cele mai citite
 


CMR are un reprezentant în Conferinţa Europeană a Ordinelor Medicilor
miercuri, 3 iunie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Bucureşti, 03 iunie /Agerpres/ - Dr. Gheorghe Borcean, vicepreşedinte al Colegiului Medicilor din România, a fost ales vicepreşedinte al Conferinţei Europene a Ordinelor Medicilor (CEOM).

"Alegerea unui reprezentant al Colegiului Medicilor din România consacră activitatea susţinută pe care a avut-o CMR în cadrul acestei organizaţii, în ultimii ani, constituind şi o recunoaştere a organizaţiei în plan internaţional", a declarat prof. dr. Vasile Astărăstoae, preşedintele Colegiului Medicilor din România.

Conferinţa Europeană a Ordinelor Medicilor a fost înfiinţată în 1971, la Paris, la iniţiativa unor medici francezi, în prezent reunind reprezentanţi ai ordinelor medicale şi ale altor organizaţii similare din majoritatea ţărilor europene. CEOM are preocupări în domeniul deontologiei medicale, a registrului medicilor, a recunoaşterii diplomelor de studii şi a pregătirii medicilor.

Conducerea acestei organizaţii este aleasă pe o perioadă de doi ani. În prezent, preşedinţia este deţinută de Portugalia.

Dr. Gheorghe Borcean a precizat, pentru AGERPRES, că CEOM oferă expertiză organismelor europene pe probleme care ţin de organismele profesionale ale medicilor din ţările europene.

Potrivit lui Borcean, se are în vedere elaborarea unui card european pentru medici care să conţină datele profesionale ale acestora.

În cadrul CEOM se vor mai dezbate probleme privind îngrijirile la sfârşitul vieţii, uniformizarea curriculelor de specialitate, precum şi aspecte privind codul deontologic. AGERPRES/ (Cornelia Stanciu)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vasile Astărăstoae: Suntem pe ultimul loc în UE la numărul de medici la mia de locuitori (interviu) Preşedintele Colegiului Medicilor din România (CMR), Vasile Astărăstoae, a vorbit, într-un interviu acordat AGERPRES pe 22 septembrie, despre finanţarea sistemului de sănătate, despre numirile la conducerea spitalelor, dar şi despre migraţia medicilor peste hotare.
Vasile Astărăstoae (CMR):Alocările pentru sănătate trebuie să ajungă la 6% din PIB în 2016, pentru a opri declinul Preşedintele colegiului medicilor din România (CMR), prof. dr. Vasile Astărăstoae, a declarat joi, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Bistriţa, că alocările pentru sănătate trebuie să ajungă la 6% din PIB pentru "a opri declinul" din sistem.
CMR: Tema principală de dezbatere din campania pentru europarlamentare trebuie să fie starea sănătăţii Colegiul medicilor din România a lansat marţi un apel ca principala temă de dezbatere din campania pentru alegerile europarlamentare să fie starea sănătăţii.
Astărăstoae, despre dosarul reţetelor fictive: Procuratura era obligată să anunţe Colegiul Medicilor Preşedintele colegiului medicilor din România (CMR), Vasile Astărăstoae, a declarat marţi că, potrivit legii, procurorii erau obligaţi să anunţe CMR înainte de începerea urmăririi penale în dosarul decontărilor de reţete fictive.
Prof. dr. Vasile Astărăstoae a fost ales preşedinte al Colegiului Medicilor din România Vasile Astărăstoae a fost ales joi în funcţia de preşedinte al Colegiul Medicilor din România, pentru mandatul 2012 - 2016, se arată într-un comunicat de presă al organizaţiei.
Preşedintele CMR,Vasile Astărăstoae: Medicii pleacă să lucreze în străinătate pentru că nu mai suportă atmosfera din România Preşedintele Colegiului Medicilor din România (CMR), Vasile Astărăstoae, a declarat, joi, la Constanţa, că 11.200 de medici români figurau la data de 1 ianuarie 2012 că lucrează în ţările dezvoltate ale OECD, iar în următoarele trei luni alţi 1.014 medici au plecat în străinătate, în primul rând ''pentru...