Cele mai citite
 


Senat: aviz pentru reducerea numărului de posturi din sistemul de asigurări pentru sănătate
miercuri, 1 decembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
OUG 97/2010 privind modificarea numărului de posturi din sistemul de asigurări de sănătate a primit marţi avizul favorabil al Comisiei pentru muncă, familie şi protecţie socială din cadrul Senatului României, ceea ce deschide drumul pentru aprobarea Legii 728/2010 în plenul Senatului.
Conform textului ordonanţei avizate de Comisia pentru muncă a Senatului, numărul de posturi pentru Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) va fi redus de la 3.709 la 3.281, din care 241 pentru CNAS, inclusiv preşedintele organizaţiei, iar 3040 pentru Casele teritoriale pentru Asigurări de Sănătate, care vor fi repartizate de preşedintele CNAS.
Actul normativ a fost emis în vederea încadrării sistermului de asigurări de sănătate în sumele alocate pentru cheltuielile cu personalul. În 2010 au fost aprobate 104,7 milioane de lei pentru cheltuieli cu personalul, ceea ce nu asigură finanţarea decât pentru 3.709 locuri de muncă. Pentru plata integrală a drepturilor salariale în 2010 a întregii scheme de personal, ar fi fost necesară suma de 121,8 milioane de lei, au arătat senatorii din cadrul Comisiei pentru muncă, familie şi protecţiei socială.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Radu Ţibichi (CNAS): Se lucrează la o cartografiere a serviciilor medicale Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, împreună cu Ministerul Sănătăţii, Institutul Naţional de Sănătate Publică şi Şcoala Naţională de Sănătate Publică, va realiza până la sfârşitul anului o cartografiere a serviciilor de sănătate, a declarat marţi preşedintele CNAS, Radu Ţibichi.
CNAS: Documentele medicale pentru copii sunt eliberate gratuit de medicii de familie Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) precizează că eliberarea documentelor medicale pentru copii se face gratuit de către medicii de familie, în conformitate cu prevederile legale ale contractului-cadru şi normelor de aplicare a acestuia, chiar dacă părinţii nu sunt asiguraţi.
CNAS va derula un subprogram de radioterapie în cadrul Programului naţional de oncologie Casa Naţională de Asigurări de Sănătate va derula un subprogram de radioterapie, parte integrantă a Programului naţional de oncologie, a anunţat marţi preşedintele CNAS, Vasile Ciurchea.
CNAS susţine aplicarea diferenţiată a taxei clawback Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) susţine aplicarea diferenţiată a taxei clawback, au precizat joi reprezentanţii instituţiei prin intermediul unui comunicat remis presei.
PM Ponta: Casa Naţională de Asigurări de Sănătate nu se desfiinţează, se reorganizează sistemul de sănătate Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) nu se va desfiinţa, însă sistemul de sănătate va fi reorganizat astfel încât Casele judeţene de sănătate să îşi reducă cheltuielile de personal şi de bunuri şi servicii, a anunţat joi premierul Victor Ponta.
CNAS a obţinut rambursarea din fonduri europene a 75% din cheltuielile efectuate pentru cardul de sănătate Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a obţinut rambursarea din fonduri europene a 75% din cheltuielile efectuate pentru proiectul cardului naţional de sănătate (89,87 milioane lei fără TVA) la un an de la introducerea obligativităţii utilizării acestuia.