Cele mai citite
 


Comisia pentru muncă a Senatului a avizat propunerea legislativă de modificare a legislaţiei privind sistemul sanitar
miercuri, 1 decembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Membrii Comisiei pentru Muncă, Familie şi Protecţie Socială a Senatului României au avizat marţi, în unanimitate, o propunere de modificare a Legii 95/2006 privind sistemul sanitar.
Membrii Comisiei senatoriale au arătat că managementul unor unităţi sanitare a fost transferat către autorităţile administraţiei publice locale. În aceste condiţii, iniţiatorii legii (Emilian Frâncu - PNL, Amet Aledin şi Mircea Grosaru - minorităţi, Gheorghe Ciobanu, Marius Cristinel Dugulescu, Miricia Giurgiu şi Petru Movilă - PDL) au solicitat aprobarea iniţiativei legislative pentru asigurarea unui management performant în unităţile spitaliceşti, consultarea sindicatelor în vederea asigurării transparenţei decizionale în ceea ce priveşte bugetul de venituri şi cheltuieli şi elaborarea unui normativ de personal, deoarece managementul unităţilor sanitare nu mai poate face obiectul deciziilor Ministerului Sănătăţii.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Deputatul PDL Petru Movilă îi cere demisia ministrului Sănătăţii Deputatul PDL Petru Movilă îşi exprimă dezaprobarea faţă de declaraţiile făcute de ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, şi îi cere demisia după ce acesta ar fi declarat că în sistemul sanitar lucrează o armată de oameni care ''taie frunză la câini şi cer şpagă''.
Proiectul legii sănătăţii: Sistemul de asigurări de sănătate, reorganizat; monopolul CNAS, desfiinţat Proiectul legii sănătăţii, postat marţi pe site-ul Ministerului Sănătăţii, prevede, în ceea ce priveşte sistemul de asigurări de sănătate, desfiinţarea monopolului CNAS şi autonomie în conducerea şi în administrarea Fondului naţional de asigurări obligatorii de sănătate.
Nicolăescu: Este posibilă o creştere de venituri în sistemul sanitar, dar etapizat şi în baza unei evaluări O creştere a nivelului veniturilor personalului din sistemul sanitar este luată în calcul pentru anul viitor, etapizat şi în urma unei evaluări, a anunţat ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, miercuri, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.
Conducerea SANITAS se întâlneşte cu reprezentanţii Ministerului Sănătăţii, luni, la ora 14,00 Preşedintele Federaţiei SANITAS, Leonard Bărăscu, se va întâlni luni cu reprezentanţii Ministerului Sănătăţii, pentru a discuta pe marginea contractului colectiv de muncă din sistemul sanitar, de rezultatul acestei întâlniri depinzând calendarul acţiunilor de protest din perioada următoare.
Dragoş Şerban: Pachetul legislativ al Ministerului Sănătăţii nu aduce nimic bun pentru pacientul român Pachetul legislativ al Ministerului Sănătăţii nu aduce nimic bun pentru pacienţi şi cadre medicale, nici mai mulţi bani în sistemul sanitar, este doar o listă de îngrădiri a accesului la serviciile medicale, fără garantarea calităţii actului medical, a declarat joi Dragoş Şerban, coordonatorul domeniului...
PSD: Deciziile de desfiinţare şi comasare a spitalelor - o măsură care aruncă definitiv în haos sistemul sanitar Partidul Social Democrat dezaprobă deciziile 'arbitare şi incorecte' ale Ministerului Sănătăţii privind reorganizarea spitalelor, se arată într-un comunicat transmis joi AGERPRES de Departamentul de Sănătate al PSD.