Cele mai citite
 


Roberta Anastase: Există riscul deprofesionalizării pentru femeile care stau în concediu de maternitate doi ani
miercuri, 1 decembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a declarat, marţi, la Senat, că reducerea concediului de îngrijire a copilului la un an de zile răspunde atât nevoii femeilor de a reveni la muncă după un termen mai scurt şi evitării deprofesionalizării.
Ea a subliniat, în calitatea sa de sociolog, că există multe statistici care relevă nevoia femeilor de a reveni la locul de muncă după un anumit timp, după şase luni în general, şi a adăugat că dacă doresc acest lucru, trebuie să aibă o alternativă care să le ajute în îngrijirea şi educarea copiilor.
'Fiecare femeie trebuie să deţină un echilibru între viaţa personală şi cea profesională şi după doi ani de zile există riscul deprofesionalizării. Ar fi interesant de urmărit câte femei îşi păstrează locul de muncă după ce se întorc din concediul de îngrijire a copilului de doi ani', a afirmat Anastase.
Preşedintele Camerei a susţinut, marţi, la comisia senatorială pentru învăţământ, un proiect de lege care prevede extinderea reglementării în ceea ce priveşte serviciile de îngrijire şi educare a copilului pe timpul zilei.
Conform Robertei Anastase, proiectul de lege reintroduce atât serviciile oferite de bone - ca persoane fizice autorizate - cât şi serviciile oferite de agenţiile de baby-sitting, stabilind criterii, standarde foarte clare pentru toate aceste persoane.
De asemenea, preşedintele Camerei Deputaţilor a arătat că proiectul de lege încearcă să stimuleze autorităţile locale astfel încât să organizeze astfel de servicii 'pornind de la premisa că acest fel de servicii sunt ineficiente în acest moment'.
Conform expunerii de motive anexate proiectului legislativ, în 1990 existau 840 de creşe, iar în 2007 numărul acestora a scăzut la 240, nemaireuşind să răspundă numărului de copii care există în acest moment cu vârsta între 0 şi 3 ani.
Membrii comisiei pentru învăţământ a Senatului urmează să dea un raport asupra acestui proiect legislativ.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Senat: Proiect privind eliberarea gratuită a medicamentelor care costă sub 10 lei - raport negativ Comisia de sănătate a Senatului a dat marţi raport negativ unei propuneri legislative privind eliberarea gratuită a medicamentelor care costă sub 10 lei pentru persoanele cu venituri sub salariul minim pe economie.
Senat: Raport favorabil pentru proiectul de lege privind coplata Comisia pentru sănătate a Senatului a dat, marţi, raport favorabil proiectului de lege al Guvernului care instituie coplata pentru serviciile medicale.
Roberta Anastase susţine alăptatul la sân Preşedinta Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a declarat luni, cu prilejul mesei rotunde "Alăptarea - de la comunicare la acţiune", că susţine alăptatul la sân.
Senat: Iniţiativa prin care părinţii ar beneficia de o zi liberă plătită pentru îngrijirea sănătăţii copilului, raport favorabil Senatorii din Comisia pentru muncă au adoptat, marţi, un raport de admitere a iniţiativei legislative prin care părinţii sau reprezentanţii legali ai copilului vor putea beneficia anual de o zi liberă plătită pentru a verifica starea de sănătate a acestuia.
Senat: Legea asistenţei sociale ar putea primi un vot lunea viitoare Senatorii au amânat pentru lunea viitoare luarea unei decizii cu privire la legea asistenţei sociale, iniţiată de Guvern.
Senat: Proiect de modificare a cadrului juridic pentru managementul calităţii serviciilor medicale Senatorii au aprobat marţi un proiect de lege pentru adoptarea unei ordonanţe care modifică şi completează Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, prin care se propune ca, în cazul în care un spital nu este acreditat, el să nu fie desfiinţat, ci să nu mai poată oferi servicii medicale...