Cele mai citite
 


Maramureş: Protest la spitalul orăşenesc Borşa
miercuri, 1 decembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Aproape 100 de salariaţi, asistenţi medicali, infirmieri şi personal tehnic din Spitalul orăşenesc Borşa, au iniţiat, marţi, un protest spontan în holul unităţii, nemulţumiţi că nu şi-au primit salariul pe luna octombrie.
Elena Vlad, preşedintele sindicatului Sanitas din Spitalul orăşenesc Borşa a declarat că pe lângă restanţele salariale, angajaţii sunt nemulţumiţi de faptul că nu şi-au mai primit, din anul 2008, unele drepturi, cum ar fi: primele de stabilitate, tichetele de masă şi al 13 lea salariu cât şi alte drepturi convenite în contractul colectiv de muncă.
Protestul este prevăzut să dureze până marţi la ora 15.00, iar în cazul în care nu se primeşte un răspuns de la Ministerul Sănătăţii la problemele revendicate, protestul urmează a fi reluat, joi, de la ora 07.00.
Cei mai afectaţi de protestul spontan din Spitalul orăşenesc Borşa sunt bolnavii care, pe durata acestuia, nu vor beneficia de îngrijire medicală.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Constanţa: Protest spontan al salariaţilor Penitenciarului Spital Poarta Albă din cauza neplăţii salariilor Circa 40 de salariaţi ai Penitenciarului Spital Poarta Albă au protestat, vineri, la locul de muncă, pentru că nu şi-au primit salariile pe luna octombrie, bani ce ar fi trebuit încasaţi pe data de 10 noiembrie.
Zeci de asistenţi medicali din Maramureş au plecat să muncească în străinătate Peste 60 de asistenţi medicali din Maramureş şi-au găsit de la începutul acestui an un loc de muncă temporar în Marea Britanie, potrivit reprezentanţilor Ordinului Asistenţilor Medicali.
Cluj: Liderii Sanitas cer îmbunătăţirea condiţiilor de muncă şi de salarizare din sistemul sanitar Liderii Federaţiei Sanitas au anunţat luni, într-o conferinţă de presă, la Cluj-Napoca, că vor pregăti ample mişcări de protest, care să aducă aminte de ceea ce reprezenta organizaţia în urmă cu 20 de ani, când forţa sindicatului s-a văzut în stradă, dacă revendicările sale, în special cele salariale...
Maramureş: Salariaţii de la spitalele închise vor fi reangajaţi în alte unităţi sanitare Aproximativ 60 de salariaţi din cei peste 100 care au rămas fără locuri de muncă după închiderea spitalelor din oraşele Baia Sprie şi Şomcuta Mare urmează a fi reîncadraţi în alte unităţi medicale din municipiul Baia Mare.
Maramureş: Deputatul Nuţu Fonta(PMP) susţine eliminarea inechităţii salariale şi profesionale pentru 62.000 de asistenţi medicali Deputatul PMP Maramureş, Nuţu Fonta, susţine proiectul de lege care prevede eliminarea inechităţii salariale, dar şi de formare profesională pentru 62.000 de asistenţi medicali, conform unui comunicat de presă, remis, luni, AGERPRES
Sindicaliştii din sănătate au pichetat sediile prefecturilor; ei sunt nemulţumiţi de nivelul scăzut al salariilor - grupaj I Sindicaliştii din sănătate au pichetat miercuri sediile prefecturilor din mai multe multe municipii reşedinţă de judeţ, cerând guvernului să finanţeze în mod corespunzător sistemul sanitar. Ei şi-au manifestat nemulţumirea faţă de nivelul scăzut al salariilor din acest domeniu şi faţă de inechităţile...