Cele mai citite
 


Vaslui: Protestul asistenţilor maternali s-a încheiat
miercuri, 1 decembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Protestul spontan declanşat marţi de aproximativ 50 de asistenţi maternali din judeţul Vaslui s-a încheiat după aproximativ două ore.
Asistenţii maternali au protestat în faţa sediului prefecturii, nemulţumiţi din cauză că nu au primit alocaţiile de hrană pentru copiii pe care îi au în plasament din luna mai.
Asistenţii maternali au strigat lozinci precum: 'Daţi banii copiilor!' şi 'Vrem dreptate!'
'Singura soluţie pe care o am la această dată este să aduc înapoi la stat copilul pe care îl am în plasament. Nu mai am ce să îi dau de mâncare. Nu mă mai pot descurca în condiţiile astea', a declarat un asistent maternal.
O delegaţie a asistenţilor maternali s-a întâlnit cu prefectul judeţului Vaslui, Levente Szekely, care le-a dat asigurări că va transmite la Guvern doleanţele lor şi le-a promis totodată că până de sărbători îşi vor primi măcar o parte din restanţe.
Consiliul Judeţean (CJ) Vaslui nu dispune de fonduri pentru plata salariilor pentru luna noiembrie ale celor aproximativ 5.000 de angajaţi, aici fiind incluşi şi cei aproximativ 1.200 de asistenţi maternali.
Preşedintele CJ Vaslui, Vasile Mihalachi, a declarat marţi, pentru AGERPRES, că dacă nu se vor primi de la Guvern aproximativ 8 milioane de lei, atunci va fi nevoit să trimită în şomaj toţi angajaţii.
'Nu am plătit alocaţiile de harnă la asistenţii maternali pentru că nu avem bani. Am înştiinţat Guvernul de mult timp, dar nu am primit fonduri. La această oră nu avem bani nici pentru salarii. La rectificarea bugetară din luna august Guvernul a luat din bugetul Consiliului Judeţean Vaslui suma de 8 milioane de lei, la care se mai adaugă alte 12 milioane de lei tăiate direct de la cele 86 de primării din judeţul Vaslui. Dacă am primi măcar 8 milioane de lei am putea să plătim salariile, astfel încât să nu blocăm activitatea', a spus Vasile Mihalachi.
Copiii cu vârsta de până la 4 ani primesc drept alocaţie de hrană câte 6 lei pe zi, iar cei peste această vârstă câte 8,3 lei pe zi.
Numai pentru achitarea restanţelor către asistenţii maternali, pentru plata alocaţiilor de hrană pentru minori daţi în plasament, CJ Vaslui are nevoie de peste 1,3 milioane de lei.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vaslui: Asistenţii maternali nu şi-au mai primit salariile de două luni de zile Cei peste 1.200 de asistenţi maternali din judeţul Vaslui nu şi-au mai primit salariile şi alocaţiile de hrană pentru copiii pe care îi au în îngrijire de două luni de zile.
Vaslui: Primăriile nu mai au bani pentru plata celor aproximativ 2.500 de asistenţi personali Vaslui, 18 oct /Agerpres/ - Conducerea Consiliului Judeţean Vaslui a anunţat luni că nicio primărie din judeţ nu mai are bani, pentru perioada următoare, pentru plata salariilor la cei aproximativ 2.500 de însoţitori ai persoanelor cu handicap.
Vaslui: Zeci de asistenţi maternali protestează în faţa prefecturii Aproximativ 50 de asistenţi maternali din judeţul Vaslui au declanşat, marţi, un protest spontan, în faţa sediului prefecturii, nemulţumiţi din cauză că nu au primit alocaţiile de hrană pentru copiii pe care îi au în plasament din luna mai.
Vaslui: Însoţitorii persoanelor cu handicap au primit doar o parte din restanţele salariale Vaslui, 15 dec /Agerpres/ - Peste 50 de primării din cele 86 din judeţul Vaslui care aveau restanţe la plata însoţitorilor persoanelor cu handicap au achitat doar 70 la sută din datorii, urmând ca restul banilor să fie viraţi către beneficiari cel mai probabil în cursul anului viitor.
Vaslui: Restanţe la plata însoţitorilor persoanelor cu handicap Cele 86 de primării din judeţul Vaslui au restanţe salariale cuprinse între 3 şi 6 luni faţă de cei peste două mii de însoţitori ai persoanelor cu handicap din judeţ.
Vaslui: Peste 500 de asistenţi maternali nu au justificat banii primiţi Peste 500 de asistenţi maternali profesionişti din judeţul Vaslui nu au depus, la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vaslui, bonurile justificative pentru sumele primite.