Cele mai citite
 


Al doilea centru de recuperare pentru persoane cu handicap, la Slatina
miercuri, 3 iunie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Slatina, 03 iunie /Agerpres/ - Un nou centru de recuperare activă pentru copiii cu dizabilităţi din judeţul Olt a fost dat în folosinţă, luni, în municipiul Slatina.

Preşedintele Organizaţiei "Trebuie!" filiala Olt, preotul Marin Bica, a declarat că acest Centru de Recuperare Activă "Sfânta Maria" este o investiţie de 1.500.000 de lei şi a fost făcut printr-un proiect finanţat de Fundaţiile Olandeze de Cooperare în Europa Centrală şi de Est, Wilde Ganzen Olanda, NCDO Olanda, Primăria Slatina, ALRO Slatina, Clubul Rotary Olanda şi Clubul Rotary Slatina.

Centrul de Recuperare Activă are o suprafaţă utilă de 800 mp şi 100 de beneficiari direcţi, copii cu dizabilităţi neuro-motorii şi 100 de beneficiari indirecţi, însoţitorii acestora.

El are în componenţă săli de hidroterapie, masaj, kinetoterapie, fizioterapie, precum şi spaţii pentru cazarea beneficiarilor şi însoţitorilor personali ai lor.

Centrul de Recuperare Activă dispune de cinci garsoniere, bucătărie, băi şi trei dormitoare, o bucătărie şi două băi pentru voluntari.

Este al doilea centru de recuperare activă pentru copii şi tineri cu dizabilităţi din Slatina, primul fiind în folosinţă acum câtva timp, tot prin grija Organizaţiei "Trebuie!". AGERPRES/ (Cristina Matei)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Braşov: Centru de Recuperare pentru Copilul cu handicap, inaugurat la Brădet Unul dintre cele mai moderne Centre de Recuperare pentru Copilul cu handicap, aflat în incinta Centrului de Reabilitare Şcolară Brădet din Braşov, de care vor beneficia aproximativ 200 de copii şi tineri din zonă, a fost inaugurat miercuri, se precizează într-un comunicat transmis AGERPRES de Direcţia...
Prahova: Centru de recuperare şi reabilitare neuropsihiatrică, fără medic psihiatru angajat Centrul de recuperare şi reabilitare neuropsihiatrică pentru persone adulte cu handicap din oraşul Urlaţi unde sunt internate, în acest moment, 160 de persoane cu afecţiuni precum autism sau schizofrenie paranoidă, nu are niciun medic psihiatru angajat, serviciile medicale fiind asigurate de un specialist...
Comunicat de presă - Federaţia 'Organizaţia Naţională a Persoanelor cu Handicap din România' Lansare proiect 'Susţinere Economică şi Socială pentru persoane vulnerabile'
Vâlcea: Centru medical de Recuperare Neuromotorie, inaugurat la Drăgăşani Primăria Drăgăşani a inaugurat joi un Centru de Recuperare Neuromotorie de tip ambulatoriu, în urma unui proiect european în valoare de 3.216.479,40 lei.
Cluj: Primul complex de recuperare pentru copiii cu handicap sever Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) şi Consiliul Judeţean (CJ) Cluj au inaugurat, luni, primul complex de recuperare adresat în special copiilor cu handicap sever.
Sălaj: Centru modern de recuperare tratament şi îngrijire pentru copii, construit la Zalău de o fundaţie româno-olandeză Un centru de recuperare, tratament şi îngrijire pentru copii, unic în România prin dotările sale şi metodele de tratament utilizate a fost dat în folosinţă în luna februarie, la Zalău, ca urmare a unei investiţii de circa 800.000 de euro a unei fundaţii româno-olandeze, ce a mai finanţat şi are deja...