Cele mai citite
 


Voluntarii Crucii Roşii Române din Bucureşti marchează Ziua Mondială de Luptă anti SIDA
miercuri, 1 decembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Voluntarii Crucii Roşii Române din Bucureşti marchează, marţi, Ziua Mondială de Luptă anti SIDA printr-un marş stradal, se arată într-un comunicat de presă remis AGERPRES.
Acesta se va desfăşura, începând cu ora 18,00, pe traseul Piaţa Unirii - Parcul Tineretului şi se va finaliza cu o fundă umană. Totodată, în Parcul Tineretului va fi amplasat un punct de informare HIV/SIDA unde vor fi distribuite pliante şi prezervative.
Acţiunea face parte din campania 'Adevărul despre SIDA. Transmite-l mai departe!', o campanie mondială împotriva discriminării şi stigmatizării persoanelor afectate de HIV/SIDA, iniţiată de Federaţia Internaţională a Societăţilor de Cruce Roşie şi Semilună Roşie.
În acest cadru, Crucea Roşie desfăşoară permanent, prin filialele sale, acţiuni de informare privind HIV/SIDA, de conştientizare şi sensibilizare a opiniei publice asupra căilor reale de transmitere a virusului.
'Zilnic, în toată lumea, apar zeci de cazuri noi de îmbolnăvire cu SIDA. Oricine poate fi infectat! Cel mai bun şi mai sigur lucru pe care putem conta este prevenirea. Prin acest marş sperăm să atragem atenţia unui număr cât mai mare de persoane asupra importanţei prevenirii acestei boli', a declarat Ioana Comsulea, voluntar al filialei de Cruce Roşie Sector 6 Bucureşti.
La nivel mondial există 33,4 milioane de persoane care trăiesc cu HIV/SIDA, dintre care peste 420.000 de copii au fost infectaţi doar în cursul anului 2008.
În ultimii 20 de ani, în România, statisticile au înregistrat un total de 16.433 de persoane infectate cu HIV din care 11.885 de persoane au dezvoltat SIDA. Dintre persoanele infectate cu HIV, 9.825 sunt copii, relevă sursa citată.
Filialele de Cruce Roşie din toată ţara vor marca Ziua Mondială de Luptă anti SIDA prin diverse acţiuni stradale şi de informare a populaţiei.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ziua Mondială împotriva SIDA s-a desfăşurat în 2011 sub sloganul 'Zero noi infecţii HIV' Ziua Mondială împotriva SIDA, care se marchează pe data de 1 decembrie, s-a desfăşurat, în 2011, sub sloganul "Zero noi infecţii HIV", un scop care necesită implicarea tuturor actorilor ce au o responsabilitate socială în raport cu fiecare naţiune, de la instituţii publice de sănătate, asistenţă socială...
Crucea Roşie Română marchează Ziua Mondială împotriva SIDA Federaţia Internaţională a Societăţilor de Cruce Roşie şi Semilună Roşie vor marca Ziua Mondială împotriva SIDA pe 30 noiembrie, în cadrul Conferinţei internaţionale a celor două organizaţii, se arată într-un comunicat de presă al Crucii Roşii Române.
Ziua mondială a Crucii Roşii şi Semilunii Roşii Ziua de 8 mai a fost declarată, în 1859, drept Ziua mondială a Crucii Roşii de către Comitetul Internaţional al Crucii Roşii.
Ziua Mondială a Crucii Roşii şi Semilunii Roşii marcată prin acţiuni cu tema 'Tineretul în mişcare' Crucea Roşie Română celebrează, pe 8 mai, de Ziua Mondială a Crucii Roşii şi Semilunii Roşii, contribuţia tinerilor şi încurajează acţiunile şi iniţiativele lor sub tema globala ''Tineretul în mişcare''.
Dâmboviţa: Fundiţă umană pentru a marca Ziua Mondială de Luptă împotriva SIDA Elevi de la Colegiul Naţional 'Constantin Cantacuzino' şi de la Şcoala Postliceală Sanitară Christiana din Târgovişte, împreună cu voluntari ai Crucii Roşii, au realizat, marţi, o fundiţă umană pe platoul din faţa Prefecturii Dâmboviţa, pentru a marca Ziua Mondială de Luptă împotriva SIDA.
8 mai - Ziua Mondială a Crucii Roşii şi Semilunii Roşii (documentar) Ziua Mondială a Crucii Roşii şi Semilunii Roşii marchează ziua de naştere a fondatorului Mişcării Internaţionale a Crucii Roşii, elveţianul Henry Dunant (8 mai 1828 - 30 oct.1910), laureat al Premiului Nobel pentru Pace în 1901, împreună cu francezul Frederic Passy.