Cele mai citite
 


Oxitocina determină percepţia bărbaţilor despre mame
miercuri, 1 decembrie 2010   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Endocrinologie
 

Concentraţia de oxitocină, supranumită şi 'hormonul dragostei' influenţează felul în care bărbaţii se raportează la mamele lor, dacă se simt mai apropiaţi de acestea sau dacă sunt mai critici sau mai distanţi, conform unui material publicat de cotidianul britanic The Telegraph.

Oxitocina, un hormon produs în creier, îi face pe bărbaţii care nu au amintiri clare din copilărie să fie mai critici la adresa mamelor lor, susţin psihiatrii care au realizat acest studiu.

Dr. Jennifer Bartz şi colegii săi de la Mount Sinai Medical Centre din New York, au studiat influenţa acestui hormon asupra unui număr de 31 de bărbaţi. Acest hormon este eliberat în cantităţi mari atunci când bărbaţii sunt îndrăgostiţi.

Cercetătorii le-au solicitat subiecţilor să completeze o serie de chestionare cu privire la sentimentele pe care le au faţă de propriile mame, despre felul cum au fost trataţi de acestea când erau copii ş.a.m.d., atât înainte cât şi după ce au primit un supliment de oxitocină.

Conform oamenilor de ştiinţă, bărbaţii care susţineau că erau foarte apropiaţi de mamele lor în copilărie au avut tendinţa de a exagera legătura afectivă cu acestea după ce au primit hormonul, în timp ce efectul a fost invers la cei care rememorau o relaţie încordată şi presărată cu anxietăţi.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Oxitocina, un hormon cu un rol important în formarea şi păstrarea amintirilor sociale Conform unui nou studiu, oxitocina este un hormon cu un rol important în formarea şi păstrarea amintirilor sociale, contribuind la păstrarea legăturilor dintre partenerii de viaţă şi consolidând dragostea pe linie maternă, conform cotidianului Los Angeles Times. (Sursa: Agerpres)
Treizeci de mici neuroni inhibă senzaţia de durere (studiu) Un număr de 30 de mici neuroni dintr-o regiune a creierului numită hipotalamus determină eliberarea unei substanţe naturale, oxitocina, în sânge şi în măduva spinării, care inhibă senzaţia de durere, potrivit unui studiu publicat joi în revista de specialitate 'Neuron', citat de agenţia France Presse...
Bărbaţii care folosesc spay nazal cu oxitocină consumă mai puţine calorii (studiu) Tratamentul nazal cu spray bazat pe oxitocină are un efect benefic asupra bărbaţilor care sunt dornici să slăbească, pentru că în urma tratamentului ei încep să consume mai puţine calorii, este concluzia unei cercetări prezentate duminică la San Diego, scrie UPI.
Oxitocina, sau hormonul dragostei, i-ar putea vindeca pe cei căzuţi în patima beţiei O echipă de cercetători australieni de la Universitatea din Sydney a conceput un preparat împotriva dependenţei de alcool în baza oxitocinei, substanţă numită şi hormonul dragostei. În prezent, preparatul se află în stadiu de experimentare clinică pe animale, transmite portalul MedDaily.
Îngrijirea copiilor modifică în mod pozitiv creierul masculin Îngrijirea copiilor în primele săptămâni de viaţă determină modificări în creierul tatălui. Generează apariţia de noi neuroni şi intensifică reţelele neuronale care ajută la înţelegerea nevoilor nou-născuţilor, informează miercuri ziarul ABC.
Orgasmul feminin este o relicvă a procesului evolutiv al speciei umane (studiu) Încă din antichitate, orgasmul feminin i-a intrigat pe specialişti, care au încercat, fără succes, să explice rolul său. Filosoful antic grec Aristotel nota, de pildă, că femeile pot concepe fără să simtă nimic. Doi cercetători americani au găsit un răspuns la această întrebare în teoria evoluţiei. Potrivit...